Kdyby se ozvala Chelsea, tak by o tom Jarda Bělohlávek přemýšlel

Brankářská dvojka Kouřimi se při potížích Havránka dostala proti Č. Brodu a Jardovi Bělohlávkovi se podařilo udržet nulu a pomoci týmu ke třem bodům při hubené výhře 0:1. Jarda se do brány dostal náhodou a vyzkoušel i jeden pražský klub. Čtěte, ať se dozvíte více...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jardo, gratuluji. Jaké byly vaše začátky?
Tak přibližně v šesti letech jsem začal s fotbalem doma v Kouřimi. Po čtyřech letech jsem se posunul do Kolína a ještě v žákovském věku jsem se dostal do Viktorky Žižkov, kde jsem vydržel téměř celý dorost.
Co vás přimělo k návratu?
Nebyla nejlepší situace ke konci mého období. Dokud tam byl trenér Bejbl, tak jsem byl spokojený. Jenže pak se to v posledním roce nějak začalo propadat. Tak jsme se dohodli a vlastně jsem se vrátil domů. Tady nastupuji ještě za dorost a čekám na šanci v "A" týmu.
Kdy jste se dostal do brány?
Začínal jsem jako obránce. Když se v Kolíně zranil brankář, tak jsem říkal, že jsem to vždycky chtěl zkusit. No a vlezl jsem tam a už mi to zůstalo. Stále jsem se zlepšoval, na Viktorku mě z Kolína ani nechtěli pustit a snad jsem se něco naučil. V Kouřimi se občas dostanu i do pole, ale v bráně je to lepší.
Jaký pro vás byl zápas proti Č. Brodu?
Byl jsem spokojen, sám sobě mám nějaké výtky, ale tým jsem snad podržel. Trenéři byli asi spokojení, když mě nominovali do sestavy.
Jaký byl váš nejlepší zákrok?
Když se na mě řítil hráč soupeře z úhlu osamocen. Zmenšil jsem mu střelecký úhel, měl jsem štěstí, že mě trefil... No.. snad jsem k tomu přispěl, ale štěstí je potřeba.
Co vás čeká o dalším víkendu? Jdete s áčkem mezi tyče?
No tak to se teprve uvidí. Jestli jsem trenéra svým výkonem zaujal. Když mi dá ještě šanci, tak se tomu rozhodně bránit nebudu a potěší to. Ale jak říkám, záleží na trenérovi.
Chytáte v dorostu a i v dospělém fotbale. Jaký je to rozdíl?
To se snad ani nedá popsat... Obrovský... Když půjdu do souboje v dorostu, tak ho vyhraju. Ale v áčku musím dát dvěstě procent a není to jisté. Dorost je prostě ještě mládež a chlapi jsou zkušení, silní. Je to prostě velký skok i v takovéto soutěži.
Máte nějaké vyšší ambice?
Já jsem se vrátil do Kouřimi a jsem tu náramně spokojený. Všechny kluky dobře znám, je tu výborná parta, Takže asi po žádném jiném angažmá netoužím. Už teď se pár klubů ozvalo, ale mě se líbí tady.
A kdyby se ozvala Chelsea?
Tak to by asi vypadalo jinak... (smích)
Co rád děláte mimo fotbalu?
Moje velké koníčky jsou rybaření a vyrábění ze dřeva. V truhlárně dělám s tátou a umím už vyrobit spoustu věcí. Pořádný úlovek na rybách na mě teprve čeká. Sice pár trofejních už taky mám, nějaká štika. Rybaření je prostě pro mě relax

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.