Za deset dní to bude 17 let, co zde v Sušici působím. Moje registračka je čistá, říká Martin Kalný

Martin Kalný je záskladním stavebním kamenem Sušické obrany. Sušice hraje na jaře výborně a postupně se zvedá ze sestupových míst. Martin zatím nechyběl v žádném utkání a navíc měl v posledním zápase nelehký úkol a to uhlídat Formana. Úkol zvládl na jedničku a Sušice dál pokračuje ve vítězné sérii.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji Vám k vítězství. Další hráč kola ze Sušice, co na své vítězství říkáte?
Děkuji, vážím si toho. Od 70.minuty jsem na hřišti “plival krev”, takže dostat se do vybrané jedenáctky hráčů víkendu, byla hezká odměna! Zbytek už byla iniciativa z kabiny (smích) - hráč ze sestavy kola připravuje pohoštění
Na jaře jste ještě neprohráli. Co je za úspěšným tažení Sušických hráčů?
Je tu podle mě více faktorů, které ovlivnily dosavadní průběh jarní části sezony našeho klubu. Změnilo se vedení, vznikl celý nový výbor, který funguje na jedničku a vše dostalo takový nový impuls. Jako hráči cítíme motivaci a všichni si uvědomujeme, o co jde. Samozřejmě se nám povedlo posílit na cca třech postech, ale především fungujeme dobře jako celek. Od kustoda až po posledního hráče. Je potřeba to minimálně udržet.
V těžkém utkání jste porazili Horažďovice. Jaký jste měl cíle jako hráč do utkání?
Do zápasu s Horažďovicemi jsem šel s cílem neudělat chybu a udržet čisté konto, protože pokud nedostaneme gól, nemůžeme prohrát. Od jisté doby také chodím na hřiště s cílem hlavně se nezranit, ale v derby se na to nedá tolik myslet.
Jak se Vám v tomto zápase hrálo? Co se Vám povedlo nebo naopak co je potřeba zlepšit?
Hrálo se mi skvěle. Horažďovice jsou silní v ofenzivě, tudíž pro nás obránce to znamenalo být 90 minut zápasu ve 110% střehu. Povedlo se nám soupeře přehrát především po morální stránce, kdy jsme zbytečně neřečnili s rozhodčím a soustředili se více na vlastní hru. Vždy je potřeba něco zlepšovat, asi nebudu konkrétní, ale potřebujeme se dostat na 10. či lepší místo v tabulce. Já osobně potřebuji tak 5kg váhy dolů (smích)
Co očekáváte v zápase s Meclovem? Na co se můžou diváci těšit?
V zápase s Meclovem očekávám vyrovnanou bitvu. Máme před utkáním otazníky nad sedmi hráči. Někteří jsou zranění, jiní mají povinnosti apod. Možná je Meclov papírovým favoritem, ale doufám, že přivezeme body. Pro diváky by to mohla být skvělá podívaná, oba týmy se prezentují spíše fotbalem, než kopanou
Jak probíhala Vaše fotbalová kariéra? Kde všude jste působil?
Za deset dní to bude 17 let, co zde v Sušici působím. Moje registračka je čistá. Pro někoho trošku nepochopitelné, protože v mládežnických kategorií byla spousta možností hrát velký fotbal, ale nelituji. Život přinesl spoustu jiných krásných věcí a příležitostí. Klub a lidi kolem miluji!
Jaký je Váš oblíbený tým a fotbalový vzor?
Od mala jsem vzhlížel k Johnovi Terrymu (aktuálně asistent trenéra v Aston Ville), k němuž jsem se dostal skrze fandění Chelsea.
Trénujete v hezkém Sušickém tréninkovém areálu, co doporučujete shlédnout návštěvníkům Sušice krom fotbalu?
Podle mě máme jeden z nejlepších areálů v ČR. Člověk žijící v Sušici si to ani neuvědomuje, ale na pár set metrech najdete opravdu vše. Přes sportovní vyžití, zábavu, až po krásnou přírodu a park. Mohu doporučit určitě jeden z vrchů, ze kterých je Sušice vidět jako na dlani. Takže Kaple Anděla Strážce - Andělíček nebo Rozhledna Svatobor, odkud je skvostný výhled, dobře se zda najíte a po výšlapu bodne i pivo! Pokud ani tohle nestačí, musíte vyrazit ze Sušice ještě o pár kilometrů dále směrem na Šumavu, rád vás někam navedu :)
Jak trávíte svůj volný čas? Jsou i jiné koníčky než fotbal?
Focení, fotografie spojená s cestováním, například po zmiňované Šumavě. Spolu s přítelkyní spravujeme projekt “Fotíme Šumavu” na sociálních sítích, kde právě tento nejkrásnější národní park přibližujeme pomocí fotek veřejnosti. Ještě si ujíždím na hudbě, která asi nebude pro Vaše uši (smích)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.