Lhal bych, kdybych řekl, že jsme se o postupu nebavili, tvrdí Michal Svoboda

Vítězem soutěže Hráč kola se stal Michal Svoboda z Koněšína, který přispěl jedním gólem k demolici Myslibořic v poměru 6:0. Nyní si s vítězným hráčem přečtěte celý rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Michale, gratuluji ti k vítězství v naší anketě a zeptám se jaký byl zápas s tvého pohledu?
Děkuji, nejdříve bych chtěl poděkovat všem, kteří mi v anketě poslali hlas. Po předchozím nepovedeném zápase v Opatově jsme si chtěli v domácím zápase napravit reputaci. O to víc jsme chtěli vyhrát, když k nám přijel soupeř z Myslibořic, který figuruje na druhém místě tabulky. Vstup do zápasu byl z naší strany dobrý, podařilo se nám vstřelit dva rychlé góly a minimálně další dva góly jsme ještě mohli do konce prvního poločasu dát. Ve druhém poločase se nám už dařilo střelecky lépe. V zápase jsme měli i slabší pasáže, ale když to shrnu, tak po zásluze zůstaly všechny body v Koněšíně.
Jak jsi byl spokojený se svým výkonem?
Jelikož jsme vyhráli nad druhým týmem tabulky, a to s výraznějším brankovým rozdílem, tak můj výkon i výkon mých spoluhráčů musím hodnotit kladně a myslím, že to byl jeden z těch lepších zápasů.
Popíšeš nám svojí gólovou trefu?
Co se týká mé gólové trefy, tak zde jsem měl poměrně štěstí. Z levé strany velkého vápna vystřelil Miloš Netrda, kdy brankář střelu vyrazil pouze před sebe, já jsem dobíhal z druhé vlny a míč se ke mně odrazil, tudíž už poté nebylo tolik obtížné vstřelit branku.
Jak jste zatím spokojeni se vstupem do jarní části?
No, spokojeni se vstupem do jarní části moc nejsme, jelikož první tři zápasy byly z naší strany spíše utrápené. Sice jsme uhráli nějaké body, ale přeci jen herní projev nebyl takový jako na podzim a odrazilo se to i na výsledcích. Před zápasem s Myslibořicemi jsme pár věcí změnili a myslím, že tohle by nám mohlo fungovat i do dalších zápasů. Doufám, že navážeme na úspěšnou podzimní část.
Začíná se v kabině už pomalu mluvit o postupu?
Asi bych lhal, kdybych řekl, že jsme se o tom nebavili. Samozřejmě vnímáme, že v současné době se nacházíme na první pozici, ale přeci jen těch bodů ve hře je spoustu a žádný z týmů je nerozdává zadarmo. Z mého pohledu je zatím předčasné se touto myšlenkou nějak více zabývat.
Nyní vás čeká zápas v Třebenicích. Co od zápasu očekáváš a jaký výsledek vás uspokojí?
Zápas v Třebenicích nebude vůbec jednoduchý, jelikož Třebenice se nachází na vrchu tabulky a jistě budou chtít doma vyhrát. Další věc je hřiště, které nám nebude tolik vyhovovat vzhledem k našemu stylu hry. Předpokládám, že Třebenice budou hrát spíše nakopávané balóny za obranu, na to musíme být připraveni. Nás může uspokojit akorát výhra, respektujeme soupeře, ale pokud chceme hrát dobrý fotbal a být na špici tabulky, tak musíme vyhrávat.
Kdo tě nejvíc podporuje ve fotbalové kariéře?
Co se týká podpory, tak můj táta a děda jezdí na zápasy, takže podpora od nich a samozřejmě spoluhráči, navzájem se motivujeme a podporujeme.
Jak slavíte svá vítězství?
Záleží na tom, jestli se hraje v sobotu nebo v neděli (smích). Když v sobotu, tak výhru hned po zápase řádně zapijeme a domů se vracíme v pozdějších večerních hodinách (někdo v ranních). Pokud v neděli, tak chvíli podebatujeme a jdeme domů.
Jak se připravuješ na zápasy ?
Nijak zvlášť se nepřipravuji. Jen na oběd si dám lehčí jídlo, v kabině si pustíme před zápasem motivační hudbu a jde se na věc.
Jakou muziku posloucháš?
Je mi to vcelku jedno, ale nejčastěji rockovou muziku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.