Kanonýr Roman Iliev: Je fajn vědět, že Lhenice budí respekt

V prvním jarním kole pomohl Roman Iliev dalším gólem k výhře SK Lhenice. Celkem už jich má na svém kontě jedenáct. Fanoušci ho za jeho povedený výkon zvolili nejlepším hráčem kola. Co nám Iliev prozradil? Přemýšlí o zisku koruny krále střelců soutěže? A kdo je podle něj nejlepším hráčem soutěže?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Co je v týmu Lhenic po zimě nového?
Máme nové dresy (smích). Přišli noví hráči,Franta Funda, Michal Chromý, Dan Rapčan, každý má týmu co dát, rychle zapadli a vytvořili se pro trenéra možnosti v případě zranění, která nás momentálně trápí.
První jarní duel se vám vydařil, vyhráli jste nad Vodňany. Jaký to byl zápas?
Všem bylo jasné, že od toho zápasu se může odrazit celé jaro, bylo třeba vyhrát pro další zápasy, získat sebevědomí. To se podařilo. Začátek jsme neměli dobrý, hodně faulů, špatně jsme přistupovali k hráčům, naštěstí jsme to chytli včas a postupně jsme výkon zlepšili a dotáhli to ke třem bodům.
V tabulce jste na čtvrtém místě. Jak jste s tímto postavením spokojen?
Vždycky muže být líp a vždycky muže být hůř. Jsme tak, kde jsme, myslím, že to málokdo čekal, ale je třeba říct, že není konec. Zeptejte se na konci sezony, zda sem spokojen (smích).
Od vás se góly čekají, zatím jste jich dal 11. Myslíte si na korunu krále střelců? Kdo myslíte, že bude vaším největším konkurentem?
Občas to na tréninku někdo prohodí, že bych to mohl vyhrát, není to ale nic, co bych měl v hlavě před zápasem. Důležitý je úspěch týmu a když by se to podařilo, je to navíc. Každopádně Jan Zušťák je pro mě favorit.
Lhenický útok, to jste hlavně vy a Roman Pořádek. Jak dlouho už spolu hrajete, jak si vyhovíte?
Ty bláho, už to nějaký pátek bude, možná sedm let s přestávkami. Víme o sobě, každý má jinou přednost a podle toho hrajeme, myslím, že si vyhovíme v rámci možností.
Můžete shrnout vaši fotbalovou kariéru?
Shrnout 25 let, to bychom tu byli týden (smích). Vyzkoušel jsem si mládežnickou ligu, nastoupil ve 3. lize mužů, hrál jsem okresní soutěž i v zahraničí, všechno je tak, jak má být, fotbal je pro mě důležitou součástí a bavím se tím.
Zahrál jste si i v Jankově. Jaká soutěž to byla a jak na toto angažmá vzpomínáte?
Divize v Jankově pro mě byla výzva, chtěl jsem vědět, zda ještě mám na takovou soutěž, musím říct, že tělo se s tím pralo, naposled jsem trénoval takhle v 19 letech, nakonec se to srovnalo a fyzičku, bez který tuhle soutěž hrát nemůžete, jsem postupně získal. Byla to zkušenost, super parta, jediná věc, co mě mrzí, že jsem se tam neprosadil střelecky, i když jsem se do šancí dostával.
Není pro vás I.A málo, nemyslíte si ještě na vyšší soutěž?
Vyšší soutěž už mě neláká, ono hrát Divizi nebo vyšší soutěž je náročné časově a fyzicky k mé práci prakticky nemožné.
V dalším zápase hrajete ve Větřní. Dosud vedoucí kanonýr soutěže Tomáš Vokatý vám věští výhru, s tím, že lhenický útok bude nadělovat. Jak se vám takový tip líbí, bude správný?
Tak určitě libí, je fajn vědět, že Lhenice jako takové budí respekt. Je to zápas venku je třeba k tomu přistoupit a pracovat. Na postavení v tabulce se nemá cenu ohlížet, soutěž je vyrovnaná a já osobně si myslím, že nás čeká hodně těžký zápas. Věřím, že vyhrajeme.
VÝBĚR ROMANA ILIEVA
Nejrychlejší hráč týmu:
Nikdy jsme to nezkusili. Dobře na tom je Michal Mahák, Josef Málek.
Největší kliďas týmu:
Za mě David Kiš
Největší bavič týmu:
U nás bych řekl není vyloženě bavič. Celý tým se tak nějak doplňuje, fórek sem forek tam. Podle toho, kdo se jak vyspí.
Hráč s nejzajímavějším zaměstnáním v týmu:
Máme tam vojáčky, máme tam policisty, ale nejzajímavější povolání mám já (smích). Arborista. (odborník v oboru péče o dřeviny rostoucí mimo les, pozn. autora)
Největší hvězda soutěže:
Určitě vodňanský Rudolf Otepka. Je to sympaťák, v noze to má, prakticky neztratí balon.
Nejlepší hráč soutěže.
Těžko hodnotit kvalitu hráčů, když je dlouhodobě nesledujete, ale zatím se mi nejvíc líbil na balonu plánský Lengyel, umí číst hru, rozdává to a těžko s ním vyhrát souboj.
Tip, který z týmů vyhraje I.A:
Myslím, že to urvou Lažiště.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.