Jsem v Kutné Hoře, abych pomohl týmu k nějakému úspěchu, říká Štěpán Kacafírek

Patnácté kolo ovládl divácké hlasování o hráče kola Štěpán Kacafírek. Právě s tímto kanonýrem Vám nyní přinášíme rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V mládeži jste hrával ve Spartě Praha. Co to pro Vás tenkrát znamenalo?
Znamenalo to pro mě tehdy splnění snu. Od mala jsem fandil Spartě a to, že jsem se stal jejím hráčem, bylo pro mě něco neskutečného a jsem za to moc rád. Tenkrát jsem se rozhodoval mezi Spartou a Slavii, protože jsem mel nabídku i ze Slavie. Ale Sparta jednoznačně vyhrála.
Před Spartou jste byl chvíli v Kutné Hoře, kam jste se nyní v průběhu podzimu vrátil. Co Vás k tomu vedlo, jít z ČFL do krajského přeboru?
Vyšehrad byl jeden z mých největších omylů. A i přesto, že jsem měl více nabídek, jak z ČFL, tak i z jiných soutěží, rozhodl jsem se vrátit do Kutné Hory a pomoci týmu k nějakému úspěchu.
Procestoval jste ale poměrně dost klubů. Na který tým vzpomínáte nejvíce?
Vzpomínám rád na všechny kluby. Všude kde jsem hrál, jsem zažil pěkné chvíle a poznal spoustu kamarádů a dobrých hráčů a trenérů.
První ligový start jste měl tehdy za FK Chmel Blšany. Mrzí Vás, že to tam dopadlo, tak jak dopadlo a fotbal už se tam nehraje?
Osud Blšan mě velice mrzí. Dostal jsem tam tenkrát, jako šestnáctiletý od pana Bilka šanci a je mi smutno, když dnes vidim, kde Blšany jsou a v jakém stavu ten krásný areál je. Ale vzpomínky na zápasy se Spartou, kdy lidé lezli i po stromech a střechách přilehlých domů. Nebo, když celá vesnice odjela, protože se všichni báli ostravských fanoušků, ,tak ty si budu pamatovat navždy a v takovém duchu na Blšany vzpomínám.
V roce 2008 jste přestoupil do Vlašimi, které jste pomohl k postupu do druhé ligy. Následně jste ale odešel do nižších soutěží do Německa a posléze do Rakouska. Proč?
Po Vlašimi jsem byl krátce ve Vltavínu, ale zlomil jsem si nohu a půl roku jsem nehrál fotbal. Potom jsem prožil úspěšnou sezonu v tehdy divizní Velimi, kde jsme hráli špičku tehdejší velice těžké divizní skupiny C. Upřímně jsem do zahraničí odešel kvůli penězům, to byl ten hlavni důvod a nemám problém to na rovinu přiznat.
Jste nejlepší střelec po podzimní části a klubu se celkem dařilo. Spokojenost?
Já jsem s půl sezonou v Kutné Hoře spokojený, ale vždycky to může být lepší. Mohli jsme mít o pár bodů víc, kdybych třeba dal o dva, tři góly více. Na kdyby se ale nehraje. Já jsem sem přišel právě kvůli gólům, takže jsem splnil jen to, proč jsem v tomto týmu. A děkuju spoluhráčům, že mi vždy pomáhají, i když to se mnou není někdy úplně lehké hrát (úsměv).
Přemýšlíte, že ještě někdy budete hrát vyšší soutěž, než krajský přebor?
Ve fotbale je to nahoru a dolů, takže nikdy neříkej nikdy. Teď jsem ale v Kutné Hoře a mou největší motivací je pomoci tomuto týmu k nějakému úspěchu.
Blíží se Vánoce. Jak trávíte tenhle čas?
Trávím většinu volného času s rodinou a všichni se na Vánoce moc těšíme.
Máte nějaké zvyky a tradice, které dodržujete?
Žádné zvyky ani tradice nemáme. Probíhá to u nás klasicky, jako u jiných rodin.
Dáte si od sportu nějaký oraz, nebo už máte nějaké plány, než začne zimní příprava?
Pár dní nebudu dělat vůbec nic a potom se začnu připravovat sám, abych byl na začátek přípravy připravený. Už vím, co mi vyhovuje a snažím se to dělat každý rok stejně.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.