Tomáš Vlasák očekává do rodiny jaderného fyzika

Nejen o fotbale jsme si povídali s hráčem jedenáctého kola, Tomášem Vlasákem. S přítelkyní očekávají přírůstek. Tomáš by samozřejmě byl rád, kdyby to byl sportovec, ale pokud bude chtít být jaderným fyzikem, tak mu v tom rozhodně bránit nebude. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Tomáši, na úvod samozřejmě gratulace. Jste překvapen? Bude něco do kasy?
Překvapen jsem. Když jsem se v průběhu hlasování koukal na výsledky, tak jsem byl průběžně druhý, takže s výhrou už jsem moc nepočítal. Vím, že přítelkyně pro mě na poslední chvíli sháněla hlasy, takže asi proto jsem nakonec vyhrál :) Já osobně bych dal hlas Márovi Šulcovi, který vlastně zařídil tři naše góly. Kasu u nás nechce nikdo hlídat, takže žádný přesný sazebník nemáme. Vždycky se to nějak sečte před rozlučkou, takže uvidím, na kolik mě to nakonec vyjde.
Mimochodem, když už jste zmínil přítelkyni... Čekáte přírůstek... Bude to sportovec?
Koukám, že jste si mě pořádně proťuknul :) Termín máme až na konci března, takže žádné speciální přípravy zatím neprobíhají. Nejspíše to bude kluk, takže ke sportu bych ho chtěl určitě vést. Ale pokud bude chtít být třeba jaderný chemik, tak mu v tom bránit nebudu :)
A svatba se dnes už nenosí? Nebo k ní postupně dozrajete?
Svatbu zatím naplánovanou nemáme. Máme vcelku velkou rodinu a hodně přátel, které bychom chtěli případně pozvat, takže uvidíme v budoucnu až třeba našetříme nějaké peníze.
Vraťme se k fotbalu. Jaký pro vás byl zápas proti Bečvárům?
Zápas proti Bečvárům se nám vydařil po všech stránkách. Trenér stanovil skvělou taktiku, kdy jsme vycházeli ze zabezpečené obrany a po stranách jsme se pouštěli do rychlých protiútoků. Bečváry dobře kombinovaly ve středu hřiště, což nám v určitých pasážích dělalo problémy, ale jejich finální přihrávky či náběhy jsme si dokázali pohlídat a za celý zápas jsme je nepustili do žádné vyložené šance. Sami jsme si vypracovali několik šancí, z nichž jsme dokázali čtyři proměnit a nakonec jsme v klidu dokráčeli pro výhru.
S čím půjdou Nučice do posledních dvou kol (Tuchoraz, D. Pole)?
V Tuchorazi budeme chtít určitě vyhrát za tři body a doma v posledním zápase proti Dobrému Poli budeme chtít navázat na naší domácí vítěznou šňůru. Ale žádné konkrétní cíle nemáme, umístění do pátého místa bych bral jako úspěch.
Nučicím, ale i např. Libodřicím či D. Poli se letos daří. Čím si to vysvětlujete?
Soupeře zase až tak detailně neznám, takže mohu soudit pouze podle zápasů, které jsme proti sobě sehráli. Co jsem četl, tak Libodřice přes léto dobře potrénovaly a v zápase proti nám to bylo vidět. Dokázali celý zápas být aktivní a hodně běhali, nakonec jsme za získaný bod byli rádi. Dobré Pole má v týmu několik šikovných hráčů, takže mě jejich postavení nepřekvapuje. Nám se zatím vyhýbají zranění, hrajeme víceméně v ustálené sestavě, takže jsme dobře sehraní. Výjimkou je pouze dlouhodobě zraněný Hervert.
Naopak se často stává, že týmy, které sestoupí do okresu propadají (viz v minulosti Zásmuky, loni Č. Pečky, Radim, letos Tuchoraz a i třeba Bečváry či J. Lhota). Co se děje v hlavách hráčů?
Řekl bych, že v mnoha případech za to může, že po sestupu tým opustí někteří klíčoví hráči. Poté je pro daný tým složité se chytnout i v soutěži o patro níže. A ještě bych dodal, že tuto sezónu je okresní přebor velmi vyrovnaný a kvalitní.
Blíží se konec podzimní části. Který tým se vám osobně nejvíce líbil a který nejméně a proč?
Nejlepší fotbal proti nám hrála určitě Velim. Bylo vidět, že jsou dobře sehraní a mají v týmu kvalitní hráče. Nejvíce mě asi překvapily Libodřice, které hrály také dobrý fotbal a zápas proti nim byl velmi těžký. Pokud beru naše zápasy, tak mě zklamaly Býchory, které jsme jasně porazili. Ale spíše se u nich jednalo o jednorázový výpadek, jelikož jsou na tom v tabulce velmi dobře a prohánějí vedoucí dvojici.
Když jsme probrali týmy, co hráči?
V každém týmu je několik šikovných hráčů, kteří jsou pro svůj tým důležití. Ale nemám vytipovaného žádného konkrétního hráče, se kterým bych si chtěl případně zahrát.
S kým se vám nejlépe spolupracuje ve vašem týmu?
V týmu si v zásadě rozumím se všemi a každý má trochu jiné přednosti. Například Filip Kubalík je rychlostní typ, takže má rád míče za obranu. Mára Šulc má skvělou kopací techniku, takže umí dobře střílet a dokáže dávat přesné nahrávky na dlouhé vzdálenosti. Matěj Chromý je velmi běhavý a dokáže dirigovat naši hru. Kuba Novák má zase dobré krytí míče a dokáže vepředu podržet míč. Honza Vedral je především dobrý hlavičkář, takže míč do nohy mu naopak nemá cenu moc dávat :)
Čemu jste se naposledy od srdce zasmál?
Odpískáné penaltě v Lize mistrů po zakopnutí Raheema Sterlinga :)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.