Soutěž je strašně vyrovnaná a nevypočitatelná, říká hráč kola Jiří Tomášek

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 13. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě. Co to pro tebe znamená, stát se hráčem kola?
Díky. Dost dobře nevím, jak se s touhle nečekanou slávou vyrovnat. Už jsem si nechal vytisknout podpisové karty, ale zatím si nikdo pro autogram nepřišel. Každopádně moc děkuji všem, co mi poslali hlasy! Především pak nejmenovanému Ondrovi z Black Dubu, který pro mé vítězství šel v hlasování i proti svým vlastním spoluhráčům.
Budeš za titul hráče kola v kabině platit do kasy v peněžní formě, nebo snad ve formě pohoštění spoluhráčů?
No sám jsem zvědavej, s čím na mě spoluhráči vyrukujou, ale je jasný, že tohle mi jen tak neprojde.
V utkání, za které jste byl oceněn, jste přehráli béčko Týna 3:4. Jak bys zápas zhodnotil?
Hned na úvod jsme si schválně nechali dát góla, protože to už je taková naše tradice. K velkému nadšení domácího pomezáka, který každou naší akci oceňoval zdvihnutým praporkem, se nám ale podařilo ještě do poločasu zápas otočit. Ve druhé půli nás Týn zatlačil, ale jakmile se dostal k vápnu, tak si i díky naší výborně hrající obraně, moc nevěděl rady. My zatím chodili do brejků, ale protože se naše útočné duo rozhodlo zahrát si s domácím gólmanem hru „Hádej, kam tě trefím tentokrát“, tak jsme se museli o výhru bát do poslední minuty.
Letos jste inkasovali po Borku nejméně branek . Z individuálního hlediska asi musíš být se sezónou zatím spokojen?
Invididuální hledisko nikdy moc neřeším. Vždy budu radši za výhru 6:5, než když vychytám nulu, ale bude to 0:0.
A co z týmového hlediska? V tabulce se držíte na druhém místě.
Před sezonou jsme určitě doufali, že budeme mít po podzimu více bodů. Tahle soutěž je ale strašně vyrovnaná a nevypočitatelná, takže ve výsledku jsme vlastně rádi, že i přes různé klopýtnutí, jsme stále v kontaktu s čelem tabulky.
O víkendu přivítáte Vrábče. Jak se na poslední utkání těšíte a co od něj očekáváte?
Po zápase máme dokopnou, takže očekávám, že naše soupiska bude plně nabytá. Vrábče naopak přijede oslabena o dva hráče, kteří v minulém zápase měli jistým komunikační problém s rozhodčím. Chtělo by se říct, že bychom tenhle zápas měli v klidu zvládnout, ale to bychom nesměli bejt Hrady.
V kolika letech jsi s fotbalem začínal, kdo tě k němu přivedl a jakými jsi prošel kluby?
Začínal jsem na popud kamarádů za kadety v Olešnici. Já chtěl vždy chytat, ale tam jsem tu možnost nedostal, tak jsem skončil. Šanci mi dali až v dorostu v Trhových Svinech. Postupně jsem pak pendloval mezi Olešnicí a Svinama, až mě kamarád přemluvil, ať jdu rozdávat fotbalovou radost na Nové Hrady.
Máš ve velkém fotbale oblíbený tým/brankáře?
Už od mala fandím pražské Slavii. Velkej respekt mám k Buffonovi. Je mu už 40 let, ale co teď zase předváděl v LM proti Neapoli?! Klobouk dolu!
Jaké máš mimo fotbal koníčky?
Veškeré možné sporty. Kromě fotbalu chytám ještě futsal a sálovku. Taky se věnuju videotvorbě.
Plzeň vs. Real. Tvůj názor na utkání s pohledu brankáře?
Dobře si to dávali, kluci opálený. Já jsem v minulé sezoně dostával bůra skoro v každém zápase, což je asi nejlepším důkazem toho, že když v poli hrajou dřeváci, tak ani sebelepší gólman nepomůže (smích).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.