Radek Šmarda: Naší obrovskou zbraní je především útok. Když mají útočníci den, tak se hrozně těžko zastavují!

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 13. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Kolik Vám je let?
Je mi 26 let.
Na jakém postu nastupujete?
Nastupuji v obraně, většinou na pravém bekovi. Někdy hraji i levého beka a dřív jsem hrál občas i předstopera.
Kdy nebo jak jste začal s fotbalem, kdo vás k němu přivedl?
S fotbalem jsem začal už jako kluk. Přivedl mě k němu asi můj bratranec Zdeněk Vala, můj současný spoluhráč. Vždycky mě bavilo sledovat jak hrají fotbal s naším nynějším kapitánem Tomášem Habánem. Postupně jsme se k nim s klukama s dědiny přidali a o zábavu bylo postaráno.
Pamatujete si kdy jste vstřelil svoji první branku?
Nejsem žádný střelec. Pokud se ptáte na soutěžní branku za muže, tak to není zase tak dlouho. Bylo to právě v posledním zápase na hřišti Strážku. Jinak nějaký gól jsem vstřelil i v dorostu a v přátelských zápasech, ale to už si nepamatuji kdy přesně se to stalo.
Kdy jste poprvé nastoupil za muže? Pamatujete si proti komu, výsledek?
Tak to už si ted vůbec nevybavuji, ale určitě vím, že jsme ten zápas vyhráli.
Hrál jste za jiný klub než je Březí?
V žácích jsem byl chvíli ve Křoví, ale z důvodu ne moc dobré party jsem tam dlouho nevydržel. Na chviličku jsem se ocitl i v týmu Velké Bíteše, ale tam mě to nebavilo, takže jsem ani prakticky nehrál. Naplno jsem velký fotbal začal hrát až v dorostu Březí a plánuji zde vydržet až do konce kariéry.
Jak hodnotíte zápas ve Strážku?
Strážku se výsledkově letos zatím moc nedaří, ale my jsme věděli, že nás proti nim nečeká nic jednoduchého. Hrálo se na podmáčeném trávníku, takže jsme věděli, že musíme hrát v obraně jednoduše, abychom se vyvarovali zbytečných chyb. Zápas rozhodl zejména fenomenální až heroický výkon Honzíka Jakeše, který vsítil čtyři branky. Pochvalu si ale za týmový výkon zaslouží všichni na hřišti.
Byl jste zvolen hráčem 13.kola. Jak se vám hrálo v tomto zápase?
Hrálo se mi dobře. Tímto bych chtěl poděkovat všem těm, kteří mi poslali hlas!
Otevřel jste skóre zápasu jak padla vaše branka?
Gól padl hlavně kvůli dobré práci našich útočníků Honzi Jakeše a Michala Sysla, který střílel, ale míč v brance neskončil. Já už měl pak práci jednoduchou práci, kdy jsem hlavou posílal odražený míč do prázdné brány.
V posledních zápasech vám to tam padá. Minulé kolo jste vstřelili sedm branek, nyní šest, co na to říkáte?
Naší obrovskou zbraní je především útok ve složení David Dostál, Michal Sysel a Honza Jakeš. Když mají den tak se hrozně těžko zastavují. Ze zálohy jsou navíc podporováni neúnavným Tomášem Habánem, našimi šikovnými křídelníky Standem Tvarůžkem a Míšem Holánkem. Soupeři pak mají asi největší strach z obávané levačky našeho malého velkého muže Tondy Crhy.
S kým si na hřišti nejvíce rozumíte?
Jako obránce si pochopitelně nejvíc rozumím s obránci Pavlem Šimkem, Pavlem Jelínkem, Jirkem Gruberem a s Martinem Hálou. Dále pak s brankářem Dominikem Urbánkem a s pravým křídlem Míšem Holánkem, protože hraje přede mnou.
Jaká si myslíte, že bude reakce spoluhráčů na vaši výhru v naší anketě?
Kluci rozhodně očekávají nějakou tekutou odměnu, kterou ochutnáme předpokládám hned v sobotu po zápase na rozlučce.
Minulé kolo se stal hráčem kola váš spoluhráč Jakeš a v zápase ve Strážku pak explodoval čtyřmi góly. Nevezmete si z něho příklad v posledním podzimním kole ve Věchnově? Co od zápasu očekáváte ?
Příklad bych si samozřejmě rád vzal, ale od toho jsou na hřišti jiní. Věchnov je zdá se celkem ve formě a bude nás chtít porazit. Pokud zahrajeme bez chyb vzadu a rozstřílí se některý z našich útočníků tak věřím ve 3 body.
Co říká fotbalu vaše rodina?
Moje rodina at už přítelkyně Nikola, mamka či její přítel Ivoš mě ve fotbalu podporují a často se chodí na zápasy dívat. S Ivošem pak můžeme trénovat práci s míčem i mého synovce Dandu a neteř Carličku.
Sportujete, máte nějaké koníčky ve volném čase?
Sport mám rád obecně a rád si mimo fotbal zahraji i florbal, hokej, tenis a jiné sporty. Můj největší koníček je ale má přítelkyně Nikola, s kterou trávím hodně času.
Jaké máte zaměstnání?
Pracuji na balírně v ABB v Brně.
Oblíbený film nebo seriál?
Oblíbených filmů je víc a seriál rozhodně Game of thrones.
Oblíbené kluby, kterým fandíte?
Liverpool FC.
Oblíbený hráč, fotbalový vzor?
Oblíbených hráčů mám víc. Patří mezi ně Fernando Torres, Virgil van Dijk nebo Daniel Agger. Fotbalový vzor jednoznačně Steven Gerrard.
Oblíbené jídlo co vám nejvíce chutná?
Jídlo mám rád obecně. Takže když je to s láskou vařené sním dá se říct cokoliv.
Oblíbené pití?
Pivo, voda, slivovice.
Čím je pro vás vlastně fotbal?
Fotbal je pro mě odreagováním a prostředkem jak skvěle strávit nedělní oběd.
Co říkáte na portál fotbalunas.cz?
Je to skvělý portál, fotbal na vesnici se tak může zviditelnit.
Děkuji za rozhovor

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.