ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 5.kolo Zlínský | Krajský přebor , 2018-2019 - Už se těším na derby s Brumovem, i proto, že jsem v tam několik let působil, říká talentovaný štítenský záložník Jan Spáčil

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 5. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k hráči, o víkendu jste remizovali s Provodovem, jak utkání probíhalo?
Děkuji. Myslím, že výsledek odpovídal vývoji hry. Šance byly na obou stranách a každý tým měl své silnější pasáže. Provodov držel více míč, ale velký tlak si nevytvořil. My jsme hráli ze zabezpečené obrany a hrozili jsme z brejků. V penaltách prokázal Provodov větší zkušenost.
Jak hodnotíš dosavadní výsledky Štítné nad Vláří v Krajském přeboru? Venku Vám to asi moc nejde?
Doma jsem spokojený. Ze dvou těžkých utkání jsme vybojovali čtyři body a hrajeme to, co po nás trenér chce. To máte pravdu, venku se nám vůbec nedaří. Hned v prvním kole jsme dostali tvrdou facku, kde nás Nevšová přehrála svou produktivitou a rychlými brejky. Ve Skašticích jsme prohráli díky nedisciplinovanosti celého týmu.
Máte nový trenérský tým - Pavel Prešnajder, Přema Doruška a Luboš Hnilo, jak se Ti pod ním trénuje a hraje?
Na trenéry si nemůžu stěžovat. Tréninky jsou převážně formou her a technických dovedností. Zaměřili se také na novou taktiku a herní styl, který si myslím, že nám vyhovuje.
Jaká je zatím Tvoje fotbalová kariéra? Na které trenéry rád vzpomínáš?
Začínal jsem ve Štítné a v osmi letech jsem šel hrát do Brumova. Ve dvanácti letech jsem začal hrávat ve Slovácku, kde jsem byl na střídavý start, pak na hostování a nakonec jsem tam přestoupil. Od šestnácti let hraji, po uzavření dohody, za Štítnou, ale stále jsem hráč Slovácka. Rád vzpomínám na trenéry Ivana Pechu a Libora Kubiše z Brumova a trenéra Berana ze Slovácka.
Kdo podle Tebe postoupí letos z Krajského přeboru do Divize?
Je to těžké tak říct, ale myslím si, že otrokovický Baťov nebo Holešov by mohl postoupit. Taky nesmím zapomenout na Brumov, který ukázal, že je hodně silný.
Jaké jsou Tvoje záliby, který fotbalista je Tvým vzorem a kterému klubu fandíš?
Mezi mé záliby patří hlavně fotbal a čas strávený s kamarády. Můj vzor je Lionel Messi a fandím Barceloně.
O víkendu hrajete doma s Baťovem, co očekáváš od tohoto duelu?
Baťov je hodně silný u nich doma na umělce. Je to kvalitní tým, ale věřím, že tento zápas zvládneme.
Jak tipuješ výsledek utkání Česko vs Ukrajina v Uh. Hradišti?
Myslím, že to bude vyrovnaný zápas, ale vyhraje Ukrajina. Mají tam dobré individuální hráče. Výsledek tipuji 2:1 pro Ukrajinu.
Co říkáš na výkony nováčků KP - Nevšové a Skaštic?
Jak jsme pocítili, tak oba týmy jsou velmi kvalitní, Mají tam zkušené hráče, kteří dříve hráli vyšší soutěže. Podle mě se v tabulce umístí hodně vysoko.
Po dlouhých letech uvidíme derby Štítná vs Brumov, jak vnímáš toto velké valašské derby?
Derby vnímám hodně a to i díky tomu, že jsem několik let v Brumově hrál. V takovém zápase není nikdo favorit. Doufám, že přijde hodně diváků a uvidí dobrý fotbal.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.