Fotbal je plný emocí, ale po utkání si podáme ruku, uznává soupeře Lukáš Kubelka

Po ročním angažmá v Městci Králové se Lukáš Kubelka vrátil zpět do Žiželic. A první ostrý start přinesl hned dva zásahy tototo kanonýra. Bude Lukáš letos zase bojovat o korunu krále střelců?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Lukáši, gratuluji k titulu hráč kola. Jak bylo v Městci?
Vrátil jsem se kvůli práci, v Městci jsem nestíhal trénovat. Pracuji v Praze a nedělalo to dobrotu, když pak hrajete místo ostatních, kteří poctivě trénují. A taky hlavně kvůli tomu, že mě to jednoduše "táhlo domů". Jinak na angažmá v Městci klasicky nemůžu říct ani slovo, skvělá parta, výborní lidé kolem fotbalu, spousta kamarádů, prostě všechno, co k tomu patří. A pokud budu mluvit sám za sebe, tak to byla pro mě snad nejhorší sezóna v kariéře, co se týče zranění. To bylo pořád něco, ať už sval, kotník, druhý sval... Z 26 zápasů jsem odehrál nějakých 15 zápasů.. Ale když budu mluvit za tým, tak to byla skvělá sezóna zakončená postupem. V Městci se poskládal opravdu silný tým s vynikající partou a série 21 výher v řadě byla neuvěřitelná. První prohra přišla až těsně před koncem soutěže, kdy už byl náskok okolo 20 bodů na druhého a celý tým jel ze svatby autobusem rovnou na zápas. Podle toho to taky vypadalo.. :))) Klukům v B. třídě přeji jen to nejlepší a jsem na každém jejich zápase, když to čas dovolí
Jak proběhla letní příprava týmu?
Odehrálo se asi 4 nebo 5 přípravných zápasů, jinak na nás byl trenér pan Špaček hodný :)) Máme kluky z Kolína, z Hradce, místních nás je pár, je těžké se sejít víckrát než jednou týdně. Já osobně přípravu nemám rád ani zimní, ani letní, jsem zápasový hráč (smích)
V Bečvárech jste uspěli za tři body. Čím vás soupeř překvapil, čekali jste to?
Já osobně jsem říkal celý týden klukům, že se není čeho bát, že jedeme pro tři body, což se taky potvrdilo. V tom mě utvrzoval David Mical, který byl mimochodem taky jedním z důvodů mého návratu. Takového hráče by chtěl mít v týmu každý. Samozřejmě, že jsme šli do zápasu proti domácím s respektem, přece jen loni hráli ještě krajskou soutěž, ale věděl jsem, že kvalitou na jednotlivých postech jsme na tom minimálně stejně jako domácí. Něco jsme si před zápasem řekli a hlavním úkolem bylo dostat ze hry domácího Horáčka, což se nám první poločas moc nedařilo, ve druhém poločase už to bylo mnohem lepší a domácí kromě jednoho závaru nic neměli.
Jak se hrálo vám osobně?
Věděl jsem, že zápas bude vyhecovaný a plný osobních soubojů, slovních přestřelek a všeho, co k tomu patří, ale co se stane na hřišti, se stane na hřišti a po zápase když si dokážete se soupeřem podat ruku a říct si, ať se daří, jako to bylo tady, tak to beru, tak by to mělo být. Fotbal je plný emocí a tohle všechno k tomu patří. Jinak se svým výkonem jsem byl celkem spokojen, i když je pořád hodně věcí na zlepšení.
Jak předpokládáte, že se bude soutěž vyvíjet?
Kvalita letošního OP pro mě je nadstandardní, ať už kvůli postoupivším, kteří budou mít myšlenky na nejvyšší umístění, tak už tím, že dolů šla také kvalita jako Bečváry a Jestřábí Lhota. Pro mě osobně jsou největším favoritem Tři Dvory, tým plný výborných fotbalistů vedený Vláďou Novákem. Nahoře bude určitě Velim B a kdo další k ním, to si netroufám po prvním kole tipovat. Kouřim, Býchory, Jestřábka.. Kdo ví.. Dole podle mě bude bojovat Tuchoraz, Dobré Pole, Tuklaty. Ale jak říkám, po prvním kole je těžké něco předpovídat.
Kde budou Žiželice?
Nikdo z vedení nám za úkol žádný cíl nedal, samozřejmě budeme chtít skončit co nejvýše, takže když skončíme do pátého, šestého místa, budeme to všichni brát jako úspěch. Hlavně po loňské sezóně, kdy po šíleném podzimu věřil v záchranu jen blázen, přesto to kluci zvládli, za což bych jim chtěl opožděně pogratulovat. Jejich jarní výkony byly takové, které bychom chtěli předvádět i letos.
Jaké cíle máte vy osobně? Loni táhl tým za záchranou Jakub Korčák, jak se vám s ním hraje?
Když vydrží zdraví celou sezónu, tak se chci dostat na nějakých 30-35 gólů. Loni to v Městci bylo 26, ale jak jsem říkal, tolik zranění, co jsem měl loni, to jsem nikdy neměl. Takže samozřejmě, titul krále střelců bych chtěl získat, i když to bude velmi těžké. Kuba má skvělé věci na hřišti, když chce (smích). Ne, někdy o něm 80 minut nevíte, potuluje se po hřišti bez zájmu a pak třikrát zabere a dá dva góly. Myslím, že letos nám to bude klapat a osobně se na to těším.
Jaké gólové pozice máte nejraději? Odkud góly nejraději dáváte?
Nejradši mám situace, kdy můžu jít na obránce jeden na jednoho, udělat povedenou kličku a zakončit. Odkud dávám nejraději góly? Odevšad :)) Ať už to je za vápnem, ve vápně.. Pro góly se fotbal hraje a gól pro mě znamená spojený pocit štěstí, radosti, euforie, týmové práce.. Třeba po rozhodujícím gólu Bubeníka v Bečvárech na 3:2 co se dělo? Tohle je pro mě nejvíc, když se celý tým raduje na zemi a padají tam hlášky, co padají.. To ani nejde napsat, co tam padalo za věci :)) A přesně pro tyhle okamžiky se fotbal hraje ať už na profesionální nebo amatérské úrovni.
Jak jste si užil dovolenou. Co se vám líbilo, co jste viděl,...
Měl jsem teď první týden dovolené a jelikož už začaly soutěže, tak nebyl téměř ani na nic čas, takže jsem viděl maximálně tak tátovu novou motorovku a nespočet špalků na pořezání. (smích)
Jak se představí české týmy v pohárové Evropě?
Sparta tam bohužel po katastrofálním výkonu v Subotici není, takže mě Evropa letos nezajímá :)). Jediná Slavie by mohla a měla něco uhrát.
Čemu jste se naposledy od srdce zasmál?
Krmenčíkovi, který je schopný vypustit, že zápas Plzeň - Slavie je víc než derby. Je vidět, že derby nikdy nehrál a snad ani hrát nebude. Nikdy nebude u nás větší zápas než Sparta - Slavia.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.