Ty sudy za hattrick jsou tady v Koněšíně nekompromisní, říká Radim Badura

Vítězem hlasovací soutěže Hráč kola se stal Radim Badura, který dvěma góly pomohl Koněšínu k výhře nad Okříšky B. Nyní si s vítězným hráčem přečtěte celý rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Radime, gratuluji ti k vítězství v naší anketě a zeptám se jaký byl zápas z tvého pohledu?
Zdravím a děkuji. Podle mě, byl zápas docela vyrovnaný, sice jsme ze startu dali 2 rychlé góly, ale soupeř nás dotáhl na 2:1, kde jsme potom klidně mohli prohrávat, ale i vyhrávat. Hodně šancí se neproměnilo. V druhé půli jsme chtěli dát rychlý gól, což se nám povedlo a s klidem jsme jej dovedli do vítězného konce.
Jak probíhala příprava týmu na pouťový zápas (tím myslím v pátek večer)?
Předcházela páteční pouťová zábava, kterou fotbalisté pořádali, tak jsme to šli také slušně podpořit a jsme rádi, že to neovlivnilo náš výkon na hřišti.
U penalty se říká, že sám faulovaný hráč nemá pokutový kop zahrávat...jak jsi se před penaltou cítil a co se ti honilo v hlavě?
S penaltami nemám problém, i když jsem sám faulovaný. Jsem určený na penalty a zatím se to daří, tak doufám, že to tak zůstane. Rád pustím našeho Matesa si kopnout, když už to bude rozhodnutý.
A co tvůj druhý gól? Jaký byl z tvého pohledu?
Tak tam udělal parádní práci náš jamajskej sprinter, který míč doběhl, dokázal nacentrovat na Ševču, který to prodloužil a já už to neměl tak těžký to propálit. Nebyla to ani rána, spíše jsem viděl prostor, tak jsem to tam zkusil.
A nemáš náhodou i prsty (vlasy) v posledním gólu Koněšína?
Popravdě trochu ano, alespoň jsem zmátl gólmana, který nehybně stál a čekal, že míč tečuju. Jsem rád, že se napsal na Citrona a dal jsem jen dva góly. Ty sudy za hattrick jsou tady nekompromisní. PS: Dane, dlužíš suda.
Jak se cítíš ve funkci fotbalového kapitána?
Mám pocit, že jsem na hřišti sebevědomější. Jak už jsem říkal, poslední kapitánské zápasy mi sedly, ale nemyslím si, že to bude páskou. Jinak musím přiznat, že se mi líbí, jak se po předávání rukou se soupeřem na začátku zápasu otočím na spoluhráče a povzbuzujeme se. Myslím, že mě to více hecuje a pomáhá mi to k výkonu.
Jak jsi se vlastně dostal ze Slezska až do Koněšína?
Na výšce v Olomouci, jsem potkal již nynější manželku z Koněšína - Klárku. Začal jsem jezdit více sem, než k nám do Pavlovic. Líbilo se mi, jak je to tady všechno nastavené - pořádání akcí, chasa a Citron mě pak vzal na první trénink. Jsem rád, že mě to dotáhlo právě do Koněšína a ne o vesnici vedle. Musím říct, je tu krásně.
A jak se cítíš v nové funkci (novo) manžela?
Jak už jsem uváděl výše, cítím se mladší, možná proto, že mi to říká okolí, ale jinak žádné zásadní změny nepociťuji.
Jak jsi přišel ke své přezdívce Fox?
Je to takový delší příběh, už na základce jsem měl za idola Karla Poborského, ten měl přezdívku Steve, tak se mi říkalo ve škole a na fotbale Steve. V tu dobu jsme hrávali s bráchou hru Tekken na playstationu 1 i 2 a docela nám to šlo. Já měl postavu Steve Fox, za kterou jsem hrával pořád. Hráli jsme turnaje po vesnicích a podobně. PC hry obecně mě dost bavily, hlavně potom counter-strike 1.6, ve kterém jsem měl přezdívku už jen Fox. Přezdívka je krátká, výstižná a lehce se zapamatuje, takže se to chytlo, i když koněšínský špílmachr na mě radši volá Megan (Fox)...(smích).
Kdo tě k fotbalu dovedl a kdo je tvůj největší fanda? A kde všude jsi působil?
K fotbalu mě dovedl můj otec, byl to výborný fotbalista. Dokonce doteď kope ještě nějaký ten prales u nás ,,na severu". Přišel jsem sem z okresu Bruntál, kde jsem hrával od žáků, přes dorost v Osoblaze, poté ve Slezských Pavlovicích, kam jsem přestoupil za bratrem a otcem, abychom si zahráli všichni 3 na jednom hřišti v jednom týmu. Do Koněšína jsem se dostal díky, teď už mojí manželce, Klárce.
Máš oblíbeného fotbalistu?
Od samého začátku je mým idolem Karel Poborský, kterého mám rád i teď, i když nehraje. Já si myslím, že mi spíše více sedí střed pole, ale jeho slavné loby a přesné centry mě od mala fascinovaly. Jako svatební dar jsem dostal, setkání se s ním v Praze, takže se moc těším.
Kterému fotbalovému klubu fandíš?
No, fandil jsem dlouhou dobu Bayernu, jenže mě lákal docela C. Ronaldo, tak se mi začal líbit Real Madrid. Nyní je Ronaldo v Juventusu, tak jsem přemýšlel, že se na něj pojedu příští rok podívat.
Jaké máš koníčky?
Dříve jsem jich měl spoustu, kromě fotbalu to byl také florbal, volejbal, stolní tenis. V Koněšíně se scházím s místní Chasou a pořádáme Svatomartinskou zábavu, takže určitě posezení s přáteli. Jinak hodně času věnuji fotbalu a také jsem rád, že máme super kolektiv jako je poslední inštance, středová inštance, šmudlinka, špílmachr a jeden jamajský sprinter. Aspoň to má ten správnej drive (smích).
Který filmový žánr vyhledáváš?
Spíše komedie.
Tvoje oblíbené jídlo a pití?
Mám rád tarhoně s rajčatovou omáčkou nebo smažák. Nemusím exotická jídla. Rád si dám s přáteli pivo a na zábavě nepohrdnu rumem s kofolou.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.