Teď jsem se dal na dráhu trenéra, říká hráč kola Pavel Vaigl, který nastoupil také za Viktorii Plzeň - 6.kolo Plzeňský | 1.A třída , 2017-2018

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 6. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Pavle, gratuluji k vítězství v anketě o hráče kola. Jaké jsou vaše pocity?
Pocity jsou dobré, protože jsme vyhráli. Po nepovedené sérii porážek jsme potřebovali zvítězit, takže si hlavně vážím vítězství Bukovce a potěší i být hráčem kola.
Nominoval vás váš soupeř. Ceníte si toho o to víc?
Cením si toho. Hodně hráčů soupeře znám a musím je pochválit za jejich výkon. Byli hodně vyrovnaným soupeřem. Musím pochválit i naše kluky, makali jsme až do konce, bylo to pro nás důležité vítězství.
Vaše kariéra je hodně bohatá, předloni jste například oblékal dres Křimic a Horní Břízy, kde jste hostoval ze SENCA. Co vás přimělo změnit barvy a hájit dres Bukovce?
Do Bukovce jsem přestoupil, protože znám majitel klubu Rosťu Boudu a mám tam spoustu kamarádů z dřívějších působení v divizích a proto jsem se rozhodl pomoc vykopat postup z 1.B třídy do A třídy, což se nám povedlo. A také musím pochválit trenéra Smíška, který odvádí v Bukovci dobrou práci.
Chvíli jste kopal také za Viktorku Plzeň, kdy to bylo?
Už je to hodně dlouho asi 20 let, co jsem podepsal smlouvu v Plzni na 4 roky. Samozřejmě si toho vážím a dodnes fandím Viktorii Plzeň, kde mám několik kamarádů.
Pojďme k zápasu, který vám vynesl ocenění hráče kola. Jaký byl zápas proti Žichovicím z vašeho pohledu?
V prvním poločase jsme začali velice dobře, měli jsem hodně šancí, které jsme neproměnili. Pak jsme gól dali a před poločasem nám soupeř vyrovnal, což je vždy nepříjemné, ale v kabině nám trenér řekl, že máme zvednout hlavy a makat dál a výsledek se dostaví. A tak to také bylo. Ještě jednou musím pochválit soupeř, který hrál velice dobře.
V příštím kole vás čeká plzeňské derby. Jaký čekáte, že bude mít průběh?
Doufám, že nás bude hlavně dost. Na některé zápasy se nás schází málo a přejeme si, abychom tam uhráli body.
Stanovili jste si před sezónou nějaké týmové cíle, kterých chcete dosáhnout?
Chtěli bychom se udržet v 1.A třídě.
Máte nějaký fotbalový vzor? Popřípadě jaký?
Fotbalových vzorů mám více, ale teď jsem se dal na dráhu trenéra a líbí se mi práce trenéra Pavla Vrby z Viktorie Plzeň.
Co si představíte pod pojmem „fotbal“?
Fotbal je krásná hra, která spojuje lidi.
Sdělíte nám nějakou perličku z kabiny?
To co je v kabině, to tam vždy zůstává, ale zážitků za mou kariéru, kterou jsem prošel, je hodně.
Máte nějaký zážitek z fotbalu, na který nikdy nezapomenete? Popřípadě jaký?
Vážím si každého klubu, kterým jsem prošel, poznal jsem spoustu lidí. A nejvýše asi řadím, že jsem si zahrál ligu, což se každému nepodaří.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.