Jaroslav Hrubý - Potřeboval bych vypilovat odkopy od brány

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 4. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde. Mladý brankář Jaroslav Hrubý z Darkoviček se stal hráčem kola, a my jsme mu položili pár otázek. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře o hráče kola. Jakým způsobem jste se dozvěděl o nominaci do sestavy, a kde jste sháněl podporu?
Nominaci do sestavy jsem se dozvěděl hned po zápase. Nejdříve jsem si myslel, že si chlapi dělají jen srandu. Ale oni o tom pořád dokola a dokola mluvili a přeháněli. Tak jsem to hodil za hlavu a neřešil jsem to už. Ale největší šok přišel až v neděli 27. srpna. To mi můj dlouholetý kamarád, a taktéž jeden z nominovaných do sestavy, Dominik Hellebrand, poslal zprávu, že jsme nominovaní. Podpora přišla hlavně ze strany rodičů a přátel, za což jim nehorázně moc děkuju.
Jaký ceník máte vypsaný v kabině za výhru o hráče kola?
Tak to se mi ještě naštěstí nepodařilo zjistit. Ale chlapi si určitě něco vymyslí.
Pojďme na sobotní zápas s Bohuslavicemi. Vyhráli jste 3:0. Průběh ale tak jasný nebyl. Popište nám zápas z pozice gólmana.
V prvním poločase na nás Bohuslavice tlačily, to bylo jasné, ale obrana pracovala tak, jak měla. Po gólu Kabicha jsem ale hned věděl, že pravá výzva začne až teď. A měl jsem pravdu. Bohuslavice měly jednu šanci za druhou. My samozřejmě taky, ale přece jenom, oni jich měli mnohem víc. Já dělal, co mohl, abych ubránil naše jednogólové vedení. Ve druhém poločase se hra, podle mě, dost vyrovnala. Šlo vidět, že jsme zabrali. Díky tomu padli další dva góly. Ale i Bohuslavice to nevzdávaly. Hrály skvělý fotbal. Měly šance, při kterých jsem měl i já potíže, ale od toho jsou tu obránci, aby pomohli. Za to jim chci nehorázně poděkovat. Obrana fungovala naprosto famózně. No a samozřejmě chci ještě poděkovat ještě střelcům dvou dalších gólů, Janu Kneifelovi a Michalu Gaiovi.
Podle tvrzení Milana Dudy jste v zápase vytáhl několik skvělých zákroků. Který byl podle vás ten number one?
Number one zákrok? To je podle mě jednoznačně zneškodnění hlavičky Aleše Barče, kdy jsem dokázal vytáhnout balón svou nohou, když jsem byl v pohybu.
Kdy vám bylo v zápase nejvíc úzko?
To bylo určitě tehdy, kdy si jeden z hráčů z Bohuslavic, mimochodem byl úplně sám, zpracoval dobře centrovaný míč a chystal se vystřelit. V tu chvíli mi podklouzla noha a já se ocitl na zemi. Opravdu jsem nevěřil, že se mi to stalo, v takový blbý moment. Ale naštěstí jsem se ještě dokázal nějak zvednout a střelu úspěšně vyrazit.
Jaké ambice má pro letošní sezónu béčko Darkoviček?
S takovými věcmi se mi ti naši borci nesvěřují. Ale určitě to bude něco ve stylu, že chtějí obsadit co nejvyšší příčku.
Kdy jste začal svou kariéru a vždy jste chytal?
Kariéru jsem začal už mladších žácích. V té době jsem ještě nechytal, ale dodnes si pamatuji, jak k tomu došlo. Na jednom z tréninků jsem si z legrace oblékl brankářské rukavice a postavil se do brány. Už si moc nepamatuju, jak to potom všechno probíhalo. Doma se mě rodiče zeptali, jestli bych nechtěl zkusit začít chytat. A já na to kývnul. A o pár dní později jsem dostal svou brankářskou výbavu a pustil se naplno do chytání.
Nelákalo vás zahrát si v poli?
Určitě lákalo. Za dorost se střídáme s mým parťákem v bráně. Jeden hraje v poli a druhý chytá v bráně. Další zápas se to zase obrátí.
Kterou vaši brankářskou přednost byste chtěl vyzdvihnout, a kde vás ještě tlačí bota?
Jak jsem již zmínil, přijde mi, že jsem spíš průměrný brankář. Ale tak předností bych asi nazval svou schopnost podržet tým, když to nejvíce potřebuje. A rozhodně bych potřeboval vypilovat odkopy od brány. To je totiž něco, co mi opravdu moc nejde.
Kdo je vás brankářský vzor a kterou brankářskou vlastnost byste si od něj chtěl vzít?
Kdysi mi byl vzorem bývalý barcelonský brankář Victor Valdés. Docela dost jsem se k němu i přirovnával. Spousta lidí o něm tvrdila, že je to jenom průměrný brankář, který ale na druhou stranu dokázal překvapit a podržet svůj tým. To byl také důvod, proč se stal mým vzorem. Cítil jsem se jako on. Ale nyní je mým vzorem brankář italského klubu Juventus Turín, Gianluigi Buffon. Od něho bych chtěl převzít snad všechno. Hlavně bych ale potřeboval jeho soustředěnost.
Jste mladý, láká vás vyšší soutěž a jaká by vás lákala?
Vyšší soutěž mě určitě láká. Nejraději bych to chtěl dotáhnout do 1. ligy. Ale na druhou stranu bych chtěl zůstat v Darkovičkách. Je to tým, ve kterém to všechno začalo.
Jak je váš největší zážitek spjatý s fotbalem?
Největší zážitek? To je asi pokaždé, co mě někdo pochválí za skvěle odvedený výkon. Jako po zápase s Bohuslavicemi.
Jak myslíte, že dopadne kvalifikační zápas mezi ČR a Německem.
Věřím našemu týmu, ale přece jenom, jsou to Němci. Nechci náš tým nějak shazovat, ale budu rád, když zápas skončí tak 2:0 možná 2:1 pro Němce. Pro mě nejdůležitější ale asi bude vidět náš tým bojovat až do konce.
Co děláte ve svém volném čase?
Volný čas trávím všelijak. Buď jsem venku se svými přáteli, nebo si kopu na hřišti s lidmi, které tam potkám. Taktéž neopovrhnu nějakou tou kvalitní četbou.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.