ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 20.kolo | 1.B třída sk. A - Erik Koršala vzpomíná na gól proti Vítkovicím, ale i na tři vymyšlené penalty v Čáslavy

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 20. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Erik Koršala zpovídán pro fotbalunas.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k zisku titulu hráče kola. Znamená to pro vás něco krom zásahu do peněženky?
Děkuji vám. Co to pro mě znamená? V mých letech asi to, že jsem ještě ve svém věku platný pro mančaft. Jestli to bude znamenat zásah do peněženky to nevím. Nevím jestli má pokladník nějakou takovouhle položku. Ale jsem rád, že v tolika letech můžu mančaftu ještě něco dát.
Co jste říkal na tenhle prodloužený víkend? Nejdřív pohodlná výhra s Vyšším Brodem a potom v přímém souboji o čtvrté místo v Suchdole dá se říct fiasko. Jak jste to vnímal vy?
Já jsem to měl jako normální víkend, protože dělám v zahraničí a v pondělí jsem ani na zápas jet nemohl. Dopadlo to jak to dopadlo, protože půlka našeho mančaftu dělá v Rakousku nebo Německu, jelikož jsme u hranic. Takže to prostě nešlo nějak udělat. Pro mě tedy jen sobota, která dopadla dobře (smích).
Co očekáváte od příštího zápasu kdy vás čekají Chvalšiny?
Já si myslím, že to bude podobné jako s Brodem nebo s týmy zespodu tabulky. Musíme dát nějaké góly a pak se bude hrát určitě jednodušeji. Pokud by to bylo dlouho 0:0 nebo 1:0 přijdou pak nervy a bude se to blbě otáčet. Viděl bych to na rychlý gól, potom soupeř bude muset také otevřít hru a pak by se nám mělo hrát lépe. Musíme dát hlavně prvního góla. Máme mladý mančaft a kluci se pak uklidní a je to jiné než hrát pod tlakem.
Vzpomněl byste si na svůj první soutěžní gól?
(smích) Tak to je hodně dávno, takových třicet let. Bude to za žáčky v Horní Plané, kde jinde než tam co jsem začínal. Ale kdy a proti komu, to už si bohužel nevzpomenu.
Jaký je váš oblíbený fotbalový klub a fotbalový vzor?
Ze zahraničních klubů fandím Arsenalu. Jelikož jsem nastupoval jako defenzivní halv nebo stoper líbil se mi v dětství francouz Marcel Desailly a Patrick Vieira, takovéhle typy fotbalistů. A z českých týmů je to Sparta.
Jaké jsou vaše koníčky, když se zrovna nevěnujete fotbalu?
Mám práci v zahraničí, takže jezdím i docela pozdě domů. Ale určitě je to rodina, které se snažím zbylý čas věnovat. Mám dvě děti, takže když to jde jedem někam na výlet nebo podobně.
Utkvěl vám v paměti nějaký zápas, na který jen tak nezapomenete?
Co se týče toho negativního to je jasné, k tomu bych se nevracel to jsem zažil v Čáslavi. Kde to bylo za patnáct minut 3:0 po třech vymyšlených penaltách. Ten pozitivní byl ve druhé lize v Prachaticích. Nastoupil jsem proti Vítkovicím a podařilo se mi dát gól.
Jaká je vaše fotbalová kariéra, v kolika letech jste s fotbalem začínal?
Začínal jsem někdy v šesti letech v Horní Plané. V jedenácti letech jsem přestoupil do žáků do Českého Krumlova, ve čtrnácti do mladšího dorostu Budějovického Dynama. Tam jsem byl až do mužů. Poté jsem šel na rok na vojnu do Kaplice a po ní se vrátil zpět do Dynama. Potom to byla druhé liga v Prachaticích, následně nižší soutěže v Rakousku. Odtud jsem se vrátil do Horní Plané a teď jsem ve Frymburku kde jsme se usadili s rodinou a tady i kariéru ukončím.
Překvapuje vás nějaký tým svými výsledky v sezóně?
Co mě překvapilo, tak je nováček z Nové Vsi, který si vede velice dobře. To je jediný mančaft, který nás porazil jak na podzim, tak i na jaře a to celkem suverénně. Líbí se mi jak to mají poskládané. Teď hrají docela dobře Chvalšiny. K favoritům patřily Trhové Sviny a říkal jsem, že oni jasně postoupí. Dalším favoritem byly Bavorovice.
Chtěl byste prostřednictvím fotbalunas něco vzkázat kamarádům, rodině, přátelům...?
Přiznám se, že o fotbalunas jsem se dozvěděl až teď a vůbec jsem nevěděl oč jde. Takže vám hodně úspěchů, abyste pokračovali dál, protože slýchám dobré ohlasy. Potom určitě pochválit spoluhráče bez, kterých bych tohle nedokázal. Poděkování fanouškům, kteří mi poslali hlas a zasloužili se tak o mé vítězství. A v neposlední řadě také rodině. Za to, že má se mnou pořád trpělivost a pouští mě na zápasy.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.