"Chtěl bych, aby Rožínka hrála trochu stabilně v okresním přeboru a ne z něj vždycky hned vypadla do trojky a znovu se pachtila zpátky", říká hráč kola Pavel Bartoněk

Třicetiletý Pavel Bartoněk z Dolní Rožínky zvítězil v hlasování o hráče kola. Tři branky do sítě rezervy Radostína  znamenaly vysoké vítězství 6:1. Dolní Rožínka tak opět po roce míří do okresního přeboru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě, nemýlím se již je to podruhé?
Děkuji. Máte pravdu, vloni jsem už anketu vyhrál. Musím opět poděkovat přátelům, kteří mají evidentně pořád žízeň. (smích)
Mám tomu rozumět, že vás to bude něco stát?
No ano a po mých nedávných narozeninách, teď hattrick a ještě hráč kola, tak trochu naplním kabinový bar.
Na jakém postu nastupujete?
Většinou jsem útočník ale během zápasu jak je potřeba doplnit hráče se stahuji na zálohu, ale stalo se, že i na stopera.
Jak proběhla příprava týmu na jarní část soutěže?
Klasicky jsme se domluvili na tréninky dokonce třikrát týdně. No realita byla taková, že na ně chodilo do pěti kluků. Ostatní měli samozřejmě kvalitní omluvu (smích) . Přípravu bych radši víc nekomentoval.
Vy jste se nějak připravoval ještě individuálně?
Na individuál nebyl prostor třikrát týdně je myslím dostatečné.
Těšil jste se již po pětiměsíční přestávce na ostrý start soutěže?
Ano samozřejmě, už to bylo dlouhé. Ani v přípravě jsme nehráli, kromě jednoho přáteláku s Bobrovou, takže sem se těšil.
Jak hodnotíte zápas s rezervou Radostína?
Zápas se pro nás vyvíjel od začátku dobře, dávali jsme góly a byli celkově v klidu. Soupeř nebyl z nejhorších, takže i fotbalově to bylo slušné. Ke konci na nich začala být znát frustrace z výsledku a přitvrdili hru, možná až zbytečně. Jinak fotbal diváky bavil a měl jsem z něho dobrý pocit.
Byl jste zvolen hráčem 15. kola. Jak se vám hrálo v tomto zápase?
Bylo od začátku dost teplo a člověk na to není zvyklý. Ale jinak se mi hrálo dobře a góly co jsem dal mi zvedly náladu na výbornou.
Vstřelil jste hattrick, popište nám jak jste viděl vstřelené branky?
Víceméně jsem stál tam kde jsem měl (smích). První byla nejtěžší, to mi namazali soupeři a já dorážel asi z metru. Druhý gól byla narážečka, kolega mi posunul míč do vápna, tam jsem ho zpátky převzal prsama a střílel přes gólmana. A ke třetímu gólu, to jsem namazal pro změnu já, ale střelu brankář vyrazil. Ovšem jen k našemu útočníkovi, který dorážel do odkryté brány. Nevím jak, ale svezla se mu noha a místo do brány míč poslal kolmo, kde jsem ještě k mému štěstí byl a dorazil ho.
Kolikrát se vám v kariéře povedlo vstřelit hattrick?
Párkrát jo (smích). Vždycky jsem byl trochu hladový po gólech a dělá mi to radost. Ale tuto sezonu je to první.
Pamatujete si kdy jste vstřelil svoji první branku?
První soutěžní branku jsem dal za žáky v Doubravníku, taková dorážka skluzem. To si pamatuji velmi dobře a je to už asi dvacet let. První za muže si nejsem jistý, spíš se mi vybavují ty nejhezčí nebo nejdůležitější.
Příští kolo vás čeká venku Pohledec, co od zápasu očekáváte?
Neočekávám nic jiného než výhru. Máme v týmu dva matadory z Pohledce, takže tam proběhne určitě nějaké špičkování.
Jaké jsou cíle Dolní Rožínky v jarní části soutěže?
Cílem by bylo první místo v tabulce. Chtěl bych, aby Rožínka hrála trochu stabilně v okresním přeboru a ne z něj vždycky hned vypadla do trojky a znovu se pachtila zpátky. Trochu to vypadá jakoby nám žádná z těch soutěží nebyla dost dobrá, když je tak pravidelně střídáme.
Děkuji za rozhovor

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.