ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 14.kolo, 1.B třída sk. A - Michal Flöring vzpomíná na derby před tisícovkou fanoušků

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 14. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Michal Flöring zpovídán pro fotbalunas

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k titulu hráče kola. Znamená to pro vás něco?
Děkuji, vrátil jsem se po šesti letech z Rakouska a myslím, že to zas tolik neznamená. Chtěli jsme s Olešnicí vyhrát a to se povedlo, což je důležitější.
Hlasování jste vyhrál celkem přesvědčivě. Sledoval jste průběh hlasování a popřípadě hecoval kamarády ať posílají hlasy?
Nesledoval a vůbec jsem to nevěděl, protože pracuji v Německu. Přišla mi jen zpráva od kamaráda, že mi dal hlas. Ani jsem netušil, že vůbec fotbalunas existuje a tak to pro mne bylo překvapení.
Jaký byl zápas s Olešnicí vašima očima?
Začátek jsme nechytili a dostali poměrně laciný gól z dlouhého autu. Potom už si myslím byl průběh zápasu v naší režii. Soupeř mnoho šancí neměl a my ho přehrávali a, tak bych řekl, že výhra byla zasloužená.
Jaký post vám na hřišti nejvíce vyhovuje?
Řekl bych o sobě, že jsem takový univerzál. Hrával jsem na stoperu a tady ve Frymburku hraji středního halva a nějak mi to nevadí. Není to tak běhavý post, ušetřím síly a to mi vyhovuje (smích).
Jaká je vaše fotbalová kariéra a v kolika letech jste s fotbalem začínal?
V pěti šesti letech jsem jako žáček začínal v Horní Plané. V nějakých asi deseti jsem odešel do Českého Krumlova do sportovních tříd. Prošel jsem si žáky i dorostem a v osmnácti devatenácti začal kopat za muže. Když mi bylo cca 24 přestoupil jsem do Kaplice. Bohužel se stalo co se stalo a odešel hlavní sponzor. Velká škoda měli jsme dobrý mančaft a měli i na divizi. Následně jsem na půl roku přestoupil do Horní Plané. Poté jsem šest let působil v Rakousku. Teď jsem se z pracovních důvodů vrátil do Frymburku, protože bylo náročné jezdit z Frymburku do Německa za prací, pak do Rakouska na trénink a až potom zpátky domů.
Jaký je váš fotbalový vzor a oblíbený klub?
Vzor asi vyloženě žádný nemám, ale líbí se mi techničtí hráči. Takže třeba hra Barcelony v čele s Iniestou, Messim či Xavim. Oblíbeným klubem je Sparta.
Jaké jsou vaše koníčky, když se zrovna nevěnujete fotbalu?
Hodně času sebere práce. V zimě si rád zahraji lední hokej a lyžuji. Mým asi největším koníčkem je rybaření, kterému věnuji spoustu času. Velký dík patří přítelkyni, která mi to v rámci možností toleruje.
Naskočil jste do rozjeté sezóny. Jak jste spokojen s postavením a výkony Frymburku?
Jsme v tabulce na čtvrtém místě, což je v těchhle podmínkách perfektní. Ambice na postup nejsou a myslím, že jsou všichni spokojeni. V kabině panuje dobrá nálada a to vše hodnotím velmi pozitivně.
Utkvěl vám v paměti nějaký zápas, na který jen tak nezapomenete?
Bylo to utkání v Rakousku. Hráli jsme nějakou tu Erste ligu, bylo to derby a přišlo tisíc diváků i na tuhle úroveň. Pamatuji v té době na Dynamo kde přišlo 750 lidí. Tam se to bere úplně jinak. Krásná atmosféra s bubeníky, kotli, bengálskými ohni, ohnivými svícemi... Vážně moc pěkné!
Chtěl byste něco vzkázat rodině, kamarádům, spoluhráčům...prostřednictvím fotbalunas?
Všem samozřejmě přeji především pevné zdraví! Na něco podobného jako fotbalunas jsem byl zvyklý v Rakousku. Web se mi moc líbí a přeji mu ať má mnoho příznivců a daří se mu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.