Ve Štěchovicích na Lukáše Batku sázejí. A ten se umí odvděčit góly!

Dalším vítězem ankety Hráč kola je štěchovický útočník Lukáš Batka! Ten ve 13. kole dvakrát rozvlnil síť a je nejlepším střelcem týmu. "Jsem rád, že i když se mi občas nezadaří, trenér mi věří a já tak mohl odehrát všechny zápasy," říká dvacetiletý hráč, který si pochvaluje štěchovickou partu. Batka pochází ze slávistické líhně, v rozhovoru jsme se dotkli i jeho dosud nejkrásnější branky, kterou vstřelil ještě jako dorostenec.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Letos jste zatím nastřílel sedm branek. Jak jste spokojen s touto bilancí?
Nejsem tak úplně spokojený, protože vždy to může být lepší. Kdybych dal třináct gólů, není se čemu divit. Šance jsem na to měl.
Jak ve Štěchovicích hodnotíte prozatímní vývoj sezóny?
Nehodnotí se mi to úplně nejlépe… Podzimní část sezony zvládáme v dobré formě, jen máme bohužel problémy se závěry zápasů. Na ty jsme doplatili s Tachovem, Dobrovicí i se Zápy. Kdybychom v našem nasazení vydrželi vždy až do konce, mohli jsme být na vyšších pozicích tabulky.
Nejlepší kanonýr Melechovský už dal šestnáct gólů. Který útočník soutěže, s kterým jste se už letos potkal na hřišti, udělal ale největší dojem na vás?
Asi Pavel Fořt. Dává dost branek, ví kde a kdy má ve vápně být. Je to navíc typologicky podobný útočník jako já a je hodně zkušený.
V příštím kole hostíte Táborsko, tipéři na fotbalunas vám věští jasnou výhru...
Osobně si myslím, že ve třetí lize není nikdy nic jasné, tady opravdu může porazit kdokoliv kohokoliv. My to doma s Táborskem budeme mít určitě těžké. Vzpomínám si, že v loňském zápase jsme sice vyhráli, ale až po remíze na penalty. Byl to vyrovnaný zápas.
Ve Štěchovicích hostujete ze Slavie. Máte i nějaké zážitky s áčkem?
S A-týmem Slavie jsem občas trénoval a hrál za ně i přátelské utkání. V kabině jsem se tedy potkával se všemi hráči, třeba s Martinem Latkou, Milanem Škodou a Jirkou Bílkem. Být v šatně s takovými hráči je skvělý pocit a taky motivace.
Mimochodem, pořád považujete branku z poloviny hřiště, kterou jste dal v dorostu Slavie, za nejhezčí v kariéře?
Určitě ano, ten gól byl parádní. Moc rád bych si ho někdy zopakoval (smích). Nejčastěji se ale prosazuji po nějaké kombinaci, buďto si naběhnu do vápna nebo dostanu přesnou přihrávku a jdu sám na gólmana.
I minulý vítěz Hráče kola Bohánek z Králova Dvora v ČFL hostuje z nejvyšší soutěže. Je to tak časté?
Myslím si, že ČFL je pro mladé hráče, kteří přicházejí z juniorek či dorostu, to nejlepší. Málo komu se poštěstí dostat se hned po juniorce do základní sestavy prvoligového či druholigového týmu. V ČFL mladý hráč pozná, co je to dospělý fotbal a že každý zápas je tak trochu válka. Jinak se potkávám se spoustou kluků, které znám ze Slavie, ať už je to Tomáš Valenta z Dobrovice, se který;m jsme hráli ve Slavii v útoku, v minulé sezoně hrál ČFL Jirka Sodoma, který pálil rovněž za Dobrovici, nebo s Ondřejem Kocourkem z Litoměřicka. Často se potkávám i s protihráči z dorostu, ať už jsou to kluci ze Sparty, Boleslavi nebo Jablonce.
Jak se vám ve Štěchovicích líbí?
Štěchovice mám hrozně rád, jsme skvělá parta. Před příchodem jsem měl trošku obavy, jaké to bude hrát v jednom týmu s dospělými. Ale teď vidím, že jsem žádné obavy mít nemusel, ve Štěchovicích je skvělá parta, která mě mezi sebe bez problémů přijala.
Můžete představit, kdo je kdo ve štěchovické kabině – kdo je například srdcem mančaftu nebo kdo je na hřišti nejvíc slyšet?
Přijde mi, že srdcem týmu jsme všichni včetně trenéra. Každý se vždy snaží na hřišti odevzdat maximum. Nejvíc slyšet je na hřišti Štěpán Kučera. Je skvělé hrát s tak zkušeným hráčem jako je on. Standa Hřebeček je typický tvůrce hry, Filip Busta je spolehlivá závora a například Lukáš Jakobovský s Miroslavem Marešem nevypustí jediný souboj, tvoří tak tedy skvělý střed zálohy. Každý hráč má v týmu důležitou roli.
Trénuje vás Zbyněk Busta. Jaký je to trenér, je v něčem specifický? Co je jeho nejčastější pokyn vůči vám?
Zbyněk Busta je trenér, který mi dal obrovskou šanci zahrát si v dospělém fotbale, za což mu jsem nesmírně vděčný. Je to skvělý trenér. Jsem rád, že i když se mi občas nezadaří, trenér mi věří a já tak mohl odehrát všechny zápasy. Když šanci neproměním, řekne mi, ať zachovám chladnou hlavu a soustředím se na další příležitost vsítit branku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.