Michal Novotný: Máme nejlepší klobásy v okrese, přijďte a ochutnejte!

A je to tu zase. Kalendáře mluví o dnešním dni, jako o pátku a na zítřek už se chystá další porce zajímavých zápasů. Dnes nám ale před uzavřením kola odehraného v minulém víkendu zbývá jediné, a sice předstvait si podrobněji nejlepšího hráče  celého kola a sednout si s ním na pár slov. Tentokrát se naše pomyslné křeslo pro interview s hvězdou kola uvolnilo pro Michala Novotného (Zetor Tisová). Brankář Tisové o víkendu vychytal týmu elmi cenné tři body. Kladrubským střelcům nedal téměř žádnou šanci a zaslouženě se dočkal pozice nejlepšího hráče. Co na to říká, na to se podívejte sami níže v článku. "Nesmíme usnout na vavřínech, musíme se dál zlepšovat.", ví hvězda kola.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Michale, perfektně zvládnuté zápas s Kladruby, co bylo klíčové?
Abych byl upřímný, klíčové bylo to, že se jeden z hráčů mužstva Kladrub nechal nesmyslně vyloučit. Svým spoluhráčům tak prohrál zápas. Na druhou stránku, nikdy bychom se nedostali tam, kde jsme, kdyby chyběla bojovnost. Vím, že kluci do zápasu dávají vše a hrají do poslední minuty a právě tyto dva aspekty nám vyhrály zápas. Kladruby se smířily, že budou penalty, u nás se bojuje dokonce a na hřišti se to vyplatilo, vždyť vítězný gól padl minutu před hvizdem.
V poslední době jste se zase hodně zvedly, přitom se zdálo, že spíše odpadáte, co se změnilo?
Dost nás potrápila marodka, chybělo pár lidí ze základní sestavy a díky tomuto jsme nemohli hrát svojí hru, na kterou jsme zvyklí. Ale stačilo pár zápasů a jsme opět v sedle. Další faktor je komunikace, začali jsme spolu víc mluvit a spolupracovat, to je taky dílek všeho okolo.
Máte velmi dobrý tým, myslíte, že by to mohlo stačit na další postup?
Tým by na to určitě měl. Klukům věřím, ale hraje hodně proměnných. Neznamená, že když je dobrý tým, je skoro zařízen postup. Musí se hodně pracovat, jak na hřišti, tak i mimo něj, a jinak to nebude. V zařizování věcí musím vyzdvihnout předsedu pana Michala Foltase, který se stará o tým srdíčkem, a za to mu patří naše díky, bez něj bychom byli na nižších příčkách. A jak to u fotbalu bývá, maličkosti i štěstíčko rozhodují zápas, natož celou sezónu.
Tým v létě hodně posílil, jak moc se tým změnil a vzrostla jeho kvalita?
Kvalita vzrostla určitě, ale jak moc se tým změnil za uplynulou sezónu, to vám moc neřeknu. Do Zetoru jsem se vrátil po sedmi letech, takže pro mě je to změna po všech stránkách. Jak hráči, vedení i přístup k fotbalu. Jsem rád, že vše šlo k lepšímu a týmu se jako celku daří. Teď je důležité neusnout na vavřínech a posunout hru ještě o level výše.
Kde se hledalo, že se našlo tolik posil?
Posil je opravdu dost, podle mě jsme vykoupili celou Ukrajinskou fotbalovou scénu, ale tím ještě nekončíme (smích). Doufám, že se vyplní příchod dalších tří kanonýrů už teď na podzim. Sice máme nejlepšího skauta v branži, ale u nás jsme měli i štěstí, že hráči chodili sami, jestli můžou hrát za Zetor, takže u nás to bylo v tomhle případě jednoduché.
Hrál jste někdy i vy osobně ve vyšší soutěži?
Pár let jsem chytal za Chodský Újezd, když mě jako klučinu přitáhl do týmu Dufka. Začínal jsem v okrese, pak jsme postoupili do 1.B třídy. Zkušeností bylo hodně, fotbal je tam o něčem jiném, jak mentalita, fyzička, tak i povinné tréninky, které mužstvu vždy hodně dají. Tady ve trojce si dáváte pozor na pár borců. V 1.B třídě si musíte dávat pozor, dá se říci, na všechny. Také jsem chytal jeden čas v Damnově okres, přišlo zranění a potom po letech návrat zpět Zetoru.
V Tisové jste tedy s fotbalem začínal?
V Tisové začal chytat od 15 let, pak jsem vyměnil pár manšaftů a pak přišlo zranění nohy. Myslel jsem si, že už kvůli zdraví hrát nebudu. Nakonec ale vše dobře dopadlo. Po pár letech pauzy zavolal skaut Foltas a dal mi nabídku, která se neodmítá. Takže opět v Zetoru!!!
A stál jste vždy mezi tyčemi?
Brankář jsem od mala. Začal jsem chytat jen kvůli běhání, které jsem opravdu nikdy neměl moc v oblibě. Nakonec mi pozice gólmana už zůstala. Také se mi vždy líbil přehled z brány, soustředěnost, a také že můžu kecat všem do hraní. Takže pro mě jasná volba.
Takže Vás to nikdy netáhne více do pole?
Do pole mě to nikdy netáhlo, ale na druhou stránku, dát si pár gólů, to by také nebylo špatné. Zatím jsem dal pár. Ale byl to vždy pro někoho, kdo celý život chytá a k druhé bráně se nedostal, hezký pocit.
V dalším utkání Vás čeká výjezd do Trpíst, ty se také konečně zase rozehrály, co čekat?
My jdeme vždy a všude pro výhru, je jedno, kdo hraje proti nám. Proč jezdit na zápas a hrát rovnou jako poražený. Vždy si musíme věřit, to je polovina vítězství.
Michale, poslední otázka, máte pro naše čtenáře nějaký vzkaz?
Děkuji za sledování stránek fotbalunas.cz, pokračujte v tom dál. A také bych chtěl říci, že máme nejlepší klobásy v okrese, tak nás přijďte podpořit a ochutnejte.
Díky za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.