Tento ročník možná nemá tolik zajímavých jmen, ale o to může být zajímavější, říká hořický Dominik Palm

Hráčem kola se stal obránce hořické Jiskry, který si připsal vítězný gól Hořic v zápase s Novým Městem. Jiskra zvítězila na hřišti Nového Města 3:1.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V posledním kole Hořice vyhrály na hřišti Nového Města 3:1. Jaký to byl zápas?
Těžký jako všechny ostatní zápasy, zvláště ty venkovní. Duel se sousedem v tabulce jsme potřebovali zvládnout a jsme rádi, že se nám podařilo utkání otočit. Tři body jsou pro nás velice důležité a vážíme si jich. Na umělé trávě menších rozměrů se hrál zápas plný osobních soubojů, plný bodový zisk jsme zde vydřeli.
Dva důležité góly jste v tomto zápase vstřelili díky rohovým kopům. Věnujete jejich nácviku hodně času?
Pokud vám vyjde standardní situace, je to vždy veliká pomoc. Ani bych neřekl, že se nácviku rohů nějak výrazně věnujeme. Máme při nich každý své úkoly. Oba gólové rohy byly velmi dobře zahrané a od toho se pak gólový úspěch vždy odvíjí.
Hořice v této sezoně vstřelily dvanáct branek. Vnímáte neproduktivitu v zakončení, nebo v samotném vytváření gólových šancí?
To, že se na branku hodně nadřeme, samozřejmě víme moc dobře. To pak naše výsledky logicky sráží. Snažíme se však na tom pracovat a nezbývá nám nic jiného než věřit, že se začneme více prosazovat, a to se pak odrazí na zisku bodů.
Jiskra hrála krajský přeboru naposledy v sezoně 13/14, změnila se od té doby tato soutěž?
Není tajemstvím, že je letošní soutěž velmi vyrovnaná. V sezoně 2013/2014 triumfovalo Týniště nad Orlicí v sestavě s hráči se zkušenostmi z vyšších soutěží, v soutěži také například úspěšně působila Olympia Hradec Králové.. Tento ročník nemá možná tolik známých jmen jako například v předešlé sezoně, ale o to může být zajímavější.
Hraje se v krajském přeboru jiným stylem než v A třídě?
Neřekl bych úplně jiným stylem, ale rozdíl je zde v mnoha zápasech patrný. Za každou chybu se většinou draze zaplatí. Každý tým má v kádru některé hráče, kteří mají na vyšší soutěž.
V neděli hostíte Slavii, v jejíchž zápasech příliš gólů nepadá (skóre 16:8). Co od zápasu čekáte a jaký tipujete výsledek?
Slavia byla před soutěží mnohými pasována do role černého koně soutěže, s čímž souhlasím. Je to již tradiční účastník krajského přeboru, který má se soutěží zkušenosti, což je znát. Očekávám velmi kvalitního soupeře a těžký zápas jako každý jiný. Doufám ale, že domácí prostředí využijeme, gólově se prosadíme a vyhrajeme. Bylo by špatné, kdybych svému týmu nevěřil, tipuji tedy jakoukoliv výhru domácích (usměje se).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.