Po návratu do Čech pro mě byla Lhota jasná volba, říká Jakub LANGER, hráč 7.kola

Lhota ovládla podruhé v řadě hlasování o Hráče kola! Tentokrát od Vás dostal nejvíc hlasů Kuba Langer. My jsme se lhotského beka zeptali na několik otázek.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Uprostřed týdne jste byl vyhlášen Hráčem kola. Co na toho ocenění říkáte, mluvili jste o tom v šatně?
Ano, kluci mi o tom říkali. Na hlasování se podíleli aktivně, protože každý, kdo vyhraje Hráče kola musí přispět do klubové kasy, takže zahlasovali rádi (smích). Ale jinak, nečekal jsem to a jsem za to opravdu rád. Do Lhoty jsem přišel teprve teď v létě a těší mě, že mě spoluhráči a trenéři vzali bez problémů do kolektivu a ještě mě takhle „ocenili“.
Chápu tedy, že je ve Lhotě dobrá parta.
Určitě, je to tady super. Já jsem ve Lhotě trénoval už během předchozího angažmá, kdy jsem hrál v Německu, ale potřeboval jsem i nějaké tréninky tady v Čechách. A když jsem se potom vracel zpátky, tak pro mě Lhota byla první volba a jsem rád, že o mně měli zájem.
Hráčem uplynulého kola jste se stal díky svému výkonu proti Unionu. Jak byste okomentoval svůj výkon a celý zápas?
Já myslím, že se nám zápas povedl. V první půli jsme Union téměř nepouštěli do šancí, až na tu smolnou penaltu, ta pramenila z naší chyby. V druhé půli jsme kontrolovali hru, takže jsme mírně polevili, ale myslím, že to náš výkon neshazuje. Všichni jsme podali výborný výkon. To, že mě trenéři vybrali do nejlepší jedenáctky určitě potěšilo, ale neřekl bych, že to byl zápas ve kterém bych předvedl lepší výkony než spoluhráči, hráli jsme prostě jako tým.
Jaké byly Vaše fotbalové začátky a jak dlouho se fotbalu věnujete?
Já pocházím od Berouna, takže moje fotbalové začátky spadají pod SK Rpety, to je taková malá vesnička u Hořovic. V patnácti letech jsem šel za školou do Plzně, kde jsem právě hrál za Sporovní a pondikatelskou. Potom jsem šel na Doubravku, kde jsem hrál rok v mužích a pak následovalo angažmá v Německu, kde jsem prošel čtyři kluby za čtyři roky, což byla dobrá zkušenost, ale potom už mě to táhlo zase zpátky domů.
Měl jste nějaký sen, když jste s fotbalem začínal?
Vlastně ani neměl. Pro mě byl fotbal vždycky koníček. Samozřejmě jsem se snažil hrát co nejlépe a dostat se do lepších soutěží, ale nikdy jsem nepřemýšlel o tom, že bych se fotbalem živil. I kvůli tomu jsem vlastně skončil v Doubravce, nebyl čas trénovat v Divizi čtyřikrát týdně a být každý víkend na zápasech přes půl republiky.
Na jakém postu jste začínal a jak se v průběhu času Váš post měnil?
Já začínal jako střední záložník, tam jsem hrál až do staršího dorostu. Když jsem odešel do Německa, tak jsem se přesunul na kraj zálohy. No a poslední rok v Německu mě trenér přesunul na beka po vzoru Franty Rajtorala (smích) a i ve Lhotě zatím nastupuji v obraně.
Lhota postupujete tabulkou bez problémů věříte si i na následujícího soupeře Košutku?
Samozřejmě si věříme. Myslíme na postup, takže musíme do každého utkání nastoupit s odhodláním vyhrát. Co jsem ale včera slyšel, tak budeme mít trochu omezený kádr - kvůli zdravotním problémům. Nevím v jaké sestavě se sejdeme, ale pevně doufám, že z toho budou další tři body.
Máte nějaký rituál nebo zvyk, bez kterého na hřiště nevkročíte?
Já nikdy nebyl pověrčivý, takže obouvání levé a potom pravé kopačky nebo tak u mě nenajdete (smích).
Kdo je podle Vašeho názoru z Vašeho týmu nejpilnější a kdo naopak nejlínější? Vím, že si to určitě někdo z vašeho týmu přečte. Naprášíte někoho? (smích)
Jelikož já trénuju hodně s A týmem, tak musím jednoznačně zmínit Jirku Hrdličku, to je motor Lhoty. Je vidět, že se maximálně soustředí i na tom tréninku. A těch „ležérnějších“ hráčů tam je samozřejmě víc (smích). Na tréninku nesmí chybět srandičky a tak, ale to k fotbalu patří.
Věnujete se kromě fotbalu i jinému sportu nebo máte mimo fotbal spíše mimosportovní koníčky?
Dělám ještě futsal, s tím jsem začal na střední škole tady v Plzni. Hrál jsem jednu sezonu první ligu za SK Indoss a teď momentálně hraji za UFK Slavoj, kde jsme loni vyhráli v krajském přeboru. Takže mám program na zimní pauzu.
Chtěl byste ještě něco sdělit našim čtenářům a spoluhráčům?
Chtěl bych poděkovat za hlasy. Myslím, že mi pomohly i v tom, že mě včera trenér nasadil v A týmu, kde jsme vyhráli 7:2 nad Bolevcem. Třeba si všiml, že se mi dařilo právě v B týmu a poslal mě podruhé i za Ačko.
Děkuji za rozhovor a ať se daří i nadále!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.