Týmy v Moravskoslezském kraji od sebe dělí malá vzdálenost, prakticky každý víkend se hrálo derby, říká gólman hradecké Slavie Jan Šebesta

Hráčem uplynulého kola se stal brankář Jan Šebesta, který si ve své kariéře zahrál i za týmy Moravskoslezského kraje, nyní působí v hradecké Slavii, kde hostuje ze Sokolu Třebeš. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V minulém kole jste porazili Trutnov 1:3. Jaký měl zápas průběh?
Těsně před utkáním jsem zjistil, že jsem v kabině na Slavii zapomněl brankářský dres, snažil jsem se však v zápase na to nemyslet a soustředit se na výkon. V úvodu utkání jsme nevyužili dvě velké šance dostat se do vedení, na obranu kanonýra Dernera musím říci, že to měl opravdu velmi obtížné :D. Domácí se dostali do vedení po naší chybě, kdy míč propadl do našeho vápna, a my jsme se dopustili hloupého faulu. Pokutový kop proměnil s přehledem Ficner. Na tuto branku jsme však dokázali rychle odpověď zásluhou pěkné trefy špílmachra Linharta. Ve druhém poločase jsme hru zpřesnili, lépe kombinovali a odměnou nám byli dvě vstřelené branky.
Byl Trutnov vzhledem ke své pozici v tabulce lehčím soupeřem, nebo i v předposledním kole bojoval o naději?
Máte pravdu, Trutnov hrál o teoretickou šanci záchrany v soutěži a od úvodu utkání bylo vidět, že se chtějí porvat o bodový zisk. Mladý celek posílený o nejlepšího střelce trutnovského áčka v divizi C Petra Holubce byl nepříjemným soupeřem a vypracoval si i několik šancí. Myslím, že v utkání však rozhodla větší zkušenost našeho týmu a kvalita v kombinaci.
Trutnov už v sedmnácté minutě kopal penaltu. Je pro brankáře rozdíl, jestli penaltě čelí v začátku zápasu, nebo třeba až ve druhém poločase. Může být na zákrok lépe rozchytán?
Penalty jsou dlouhodobě bolavou patou hradecké Slavie. Nebýt penaltového rozuzlení na konci utkání pří nerozhodném výsledku, myslím, že tento kádr mohl myslet ještě na vyšší umístění. Abych řekl pravdu, takovou otázku jsem si nikdy nepoložil. Chycená penalta na začátku utkání může být velkou vzpruhou do dalšího průběhu. Jsem rád, že kluci zabojovali a tato penalta nás na konci utkání nemusela mrzet.
Vaším mateřským klubem je jiný hradecký tým – Sokol Třebeš. Provází přestupy mezi různými hradeckými týmy rivalita?
Ano, mým mateřským klubem je Sokol Třebeš, ale za posledních 8 let jsem v dresu Třebše působil jedinou půl sezonu. Rivalita určitě panuje, je to však v rámci sportovních mezí.
Ve svém věku máte za sebou řadu různých angažmá, působil jste i v soutěžích moravskoslezského kraje. Dá se z pohledu brankáře srovnat náročnost soutěží, kterými jste prošel?
Mé působení v moravskoslezském kraji byla výborná zkušenost. Atraktivnost soutěží v moravskoslezském kraji spočívala v tom, že kluby dělila mezi sebou opravdu malá vzdálenost, takže se prakticky každý víkend hrálo derby se skvělým nábojem a diváckou kulisou.
V Krajském přeboru zbývá odehrát poslední utkání, ve kterém se Slavia střetne s Rychnovem. Jak byste letošní sezonu zhodnotil?
Slavii se podařilo od svého postupu do krajského přeboru získat historicky nejvyšší počet bodů a proti Rychnovu bychom chtěli bodový zisk ještě navýšit. Jedná se však o poslední kolo, po kterém následuje rozlučka se sezónou, utkání tak může skončit všelijak. Podzimní část sezóny jsem trávil v divizní Jaroměři, po návratu na Slavii však od úvodního kola vše klapalo a především defenzíva pracovala v jarní části skvěle. V průběhu sezóny jsem si odskočil na dvoutýdenní dovolenou s přítelkyní za sluníčkem na Floridu, ale náš levonohý kouzelník David Veselý se prokázal jako skvělý brankář a ve třech utkáních neobdržel branku a pevně věřím, že svoji brankářskou formu potvrdí i proti Rychnovu. Rád bych Davida nominoval na objev této sezóny.
Slyšel jsem, že se chystáte do Francie, plánujete podpořit český fotbalový tým?
Ve čtvrtek s partou kamarádů vyrážíme směr Francie. V pátek se chystáme podpořit náš tým v utkání proti Chorvatsku. Poté následuje přesun na jih země, kde nás na Francouzské riviéře čekají 4 dny náročné dovolené. Pokud vše vyjde, určitě bychom chtěli navštívit i nějaké utkání v Marseille či Nice.
Máte i mezi ostatními účastníky tým, kterému fandíte, případně jednotlivé hráče, na které jste zvědavý?
Určitě jsem zvědavý na výkony Belgie. Myslím si však, že tlak neustojí a turnaj pro ni bude velkým propadákem. Na euru se představí týmy, které nejsme zvyklí na evropském šampionátu vídat. Líbí se mi ostrovní styl fotbalu, takže určitě budu fandit těmto týmům. Jako fanoušek Tottenhamu Hotspur a Huga Llorise budu samozřejmě držet palce i domácí Francii.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.