Zápas nesl prvky pouťového fotbalu, dvougólové vedení v poločase nemuselo nic znamenat, říká slávistický útočník Šimon Derner

Hráčem uplynulého kola se stal útočník hradecké Slavie Šimon Derner, který se v zápase s Chlumcem předvedl zodpovědnou hrou směrem dozadu a přesným zakončováním v útoku. Na výhře 8:3 se podílel dvěma góly. Za stavu 2:1 navíc předvedl důležitý zákrok, když vykopnutím balonu z brankové čáry zabránil Chlumci ve vyrovnání. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V minulém kole jste porazili Chlumec vysoko 8:3, přestože jste inkasovali jako první. Nalomil soupeře vlastní gól, díky kterému jste vyrovnali?
Už od začátku zápasu bylo patrné, jak to bude asi probíhat. My jsme mohli vstřelit branku hned v páté sekundě, ale nedali. Myslím, že i kdyby si nedali toho vlastňáka, bylo by to podobně. Spíš nás mnohem víc povzbudil druhý gól, který dal David Veselý.
V obou poločasech jste dali čtyři góly, zejména ve druhém poločase jste před soupeřovou brankou kombinovali s velkým klidem. Kdy jste si začali být jistí, že výsledek už neztratíte?
Oba poločasy nesly prvky pouťového fotbalu, my jsme ale poměnili více šancí. O poločase jsme si říkali, že při takovém vývoji dvougólové vedení nic neznamená a musíme přidat další branky. Po té šesté už bylo prakticky jasno.
Mám dojem, že za stavu 2:1 jsi vykopával míč z brankové čáry, a zabránil jsi tak vyrovnání Chlumce. Jak se útočník dostane do pozice na vlastní brankové čáře?
Ano, bylo to za stavu 2:1 a kdoví, jak by se to dál vyvíjelo. Jsem normálně útočník, ale trenér mě zkusil dát na kraj zálohy, protože se mi poslední dobou nedařilo vstřelit branku. Nikdy jsem neměl problém se takto vrátit, možná mě to potěšilo víc než gól :). Můžeme být rádi, že jsem se tam objevil já a odkopl levou nohou, být tam Viktor Horák, musel by tam naštelovat pravou nohu a tím by to pravděpodobně skončilo v bráně.
Blýskl ses i v ofenzivě, kde jsi vstřelil dva góly. Jak se tobě osobně proti chlumeckým hráčům hrálo?
Chlumec tomu přispěl tím, že hrál otevřenou hru, což se mu vymstilo. Mně, jako rychlostnímu typu, se proti nim hrálo dobře, protože bylo hodně možností jít do brejku.
Do konce sezony zbývají dva zápasy. Jak jsi spokojený se svým sezonním výkonem, i s výkonem celého týmu?
Bohužel hned ve druhém jarním kole jsem se zranil, ztratil formu, pár zápasů a i teď mě prst při hrání omezuje. Nejsem tolik spokojen, protože jsem chtěl atakovat metu dvaceti branek za sezonu, tak snad příští sezonu. Co se týmu týče, jsme spokojeni, překonali jsme náš historický rekord v Krajském přeboru, máme výrazně pozitivní skóre a chceme zabojovat ještě o čtvrté místo.
V posledních dvou zápasech vás čeká poslední Trutnov a Rychnov, který se díky jarním výkonům dostal na desáté místo. Jsou v závěrečných kolech těžší zápasy s týmy, které mají stále teoretickou šanci na záchranu než utkání s těmi týmy, které hrají v klidném středu tabulky?
U Trutnova nevím, jestli se budou snažit ještě soutěž zachránit a pošlou někoho z áčka nebo ne. Další věci jsou zranění a jiné záliby. Každé mužstvo postrádá několik hráčů základní sestavy a poté je projev úplně jiný. My budeme chtít oba zápasy vyhrát. Pro týmy, které už relativně o nic nehrají, nastává chvíle, kdy vyzkoušet mladé hráče, které se budou chtít poprat o sestavu.
Jaký průběh zápasu s Trutnovem očekáváš, jaký tipuješ výsledek?
Jak jsem psal výše, záleží, zda se chtějí porvat o setrvání a posílí, nebo to nechají osudu a svému týmu béčka. K tomu se přikláním já, že nastoupí obvyklá sestava B týmu. Snad si odehrajeme každý své a zvítězíme, i když to nebude lehké. Tipuji stejný výsledek jako na podzim – naše vítězství 4:2.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.