René Táborek: Zápas proti Lázním je ztrátou, ale druhý bod může mít cenu zlata

Je to už popáté v historii webu a tachovského okresu, co v anketě o nejlepšího hráče kola zvíětzil hráč s příjmením Táborek, teprve podruhé na pomylsné zlato dosáhla největší hvězda trpístského kádru, tedy středopolař a kapitán René Táborek (Sokol Trpísty). René o víkendu opět podal výborný výkon a přispěl ke dvěma bodům proti Lázním, ale je pravdou, že pro Trpísty je tento výsledek, zejména po tak dobře rozjetém utkání, rozhodně ztrátou. Naděje na postup ale stále žije a stále o ní nemusíme mluvit pouze jen, jako o naději teoretické. Zbývají dva zápasy a Trpísty ztrácejí jen jeden bod, pokud tedy nebudeme počítat Újezd, kterému už však zbývá je n jediný zápas. "Teď jde o každý bod, ten může rozhodnout o tom, jestli budete pátí, nebo druzí, šanci má pořád mnoho týmů.", ví René.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
René, jistě také s napětím sledujete nesmírně a až neuvěřitelně vyrovnanou tabulku? Co na to říkáte, diváci musí být nadšení?
Ano sleduji, je to hodně vyrovnané a divákům se to musí líbit, stejně jako mně. Teď jde o každý bod, jednou ztratíte a jste pátý nebo šestý a naopak, jedna výhra a jste druhý.
Jak na to hledíte Vy z pozice hráče, baví Vás fotbal za těchto okolností více?
Mě to určitě baví více, každý zápas je důležitý a do každého zápasu tak musíte jít naplno, protože každá ztráta bodů bude hrát roli v boji o postup.
Přiznám se, že já jsem ještě nic takového nezažil, Vy už ano?
Já také ne, takhle vyrovnanou tabulku jsem v této soutěži ještě nikdy neviděl.
Jak očekáváte, že se bude v posledních dvou kolech vyvíjet souboj o postup? Komu věříte nejvíce?
Myslím, že teď je asi největší favorit Halže, protože Újezd už má jen poslední zápas, a to navíc se Stříbrem, ale i "Konstantinky" jsou silné a doufám, že i my do toho boje ještě zasáhneme.
Teď Vás ale čeká hodně těžký zápas v Třemešné, souboj o pozici, ale to je v této soutěži téměř každý. Co čekat, máte nějakou taktiku?
Tento zápas bude těžký a jestli ještě chceme bojovat o postup, nezbývá nám nic jiného, než vyhrát, takže naše taktika je jasná, dát nejméně o gól více, než soupeř.
V minulém utkání jste ale přišli o snajpra Jakuba Wintrleho, to je obrovská ztráta, že?
Pro nás je to velká ztráta, je to nejlepší střelec v týmu a vlastně téměř i soutěže. Tato sezóna pro něj už bohužel skončila.
Kdo z týmu by mohl Jakuba na hřišti nahradit a ujmout se důležité role?
Bude těžké ho nahradit ale nějak to uděláme, jsou tu i jiní kluci, kteří umí dávat góly, jenom se musí více tlačit do brány. Když nevypustíme žádný míč tak věřím, že nějaké ty góly určitě dáme, v Třemešné zvítězíme a udržíme se v boji o postup.
Zpět ale ještě jednou k Jakubovi. Víte nějaké podrobnosti o jeho zdravotním stavu?
Něco málo vím, ale nerad bych to bez jeho souhlasu prezentoval. Pokud chcete znát odpověď, budete se muset zeptat Kuby.
Co se vůbec stalo?
Byl ve vzdušném souboji o míč, ale nevím jestli se mu to stalo při tom, nebo až při dopadu na zem.
Když už jsme u toho, jek byste nám ohodnotil celý ten zápas, ztratili jste hodně dobře rozjeté utkání...
Měli jsme to rozehrané výborně. Myslím, že jsme byly lepší a Lázním jsme nedali skoro žádnou šanci. Po půli jsme vedli o dva góly, což jsme asi nikdo nečekal, tedy alespoň já ne. Ale ve druhé půli se hra trochu přitvrdila, což by nám mělo hrát do karet, máme totiž rádi tvrdší hru, ale bylo tomu naopak. Úplně jsme přestali hrát a dovolili jsme Lázním docela snadno srovnat. Nakonec byly penalty a druhý bod zůstal doma, ten možná ještě bude mít cenu zlata.
Je to sice jeden bod, ale jak vidíte, v této soutěži rozhoduje každý. Nebojíte se, že budete této ztráty teprve ještě litovat?
Je to možné, jak říkám, každý bod se počítá, ale získali jsem ten druhý, a ten může zase naopak rozhodnout. Je otázka, jestli se budeme z tohoto zápasu ještě radovat, nebo ho budeme litovat, v úvahu přicházejí obě možnosti.
René, co bude pro tým v klíčových momentech, tedy závěru soutěže, to vůbec nejdůležitější? Nebo v čem máte výhodu oproti ostatním soupeřům?
Důležité bude, abychom se sešli, v co největším počtu na oba zápasy. To pro nás bude nejdůležitější, ale o to strach nemám, blíží se konec sezóny a u nás je vždy ukončení sezony velkolepé, ať už jsme v čele tabulky, nebo na opačném konci.
Poslední otázka, máte pro naše čtenáře nějaký vzkaz?
Aby dále navštěvovali tyto stránky. A také bych chtěl poděkovat všem, kteří pro mě hlasovali, díky.
Děkuji za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.