Michal Kekelák - Penalty mám rád, je to pro mě velká výzva a adrenalin

Michal Kekelák se stal hráčem 12.kola. Když jsme Michala požádali o rozhovor, tak nám rád vyhověl.


S fotbalem začal v Malšově Lhotě, když mu bylo 11 let. Nastupoval necelý rok na postu levého obránce. Při trénincích se neustále stavěl do brány a také v ní už zůstal. V dorosteneckém věku si ho všimla Třebeš, kde strávil krásné dva roky ve starším dorostu. V kategorii mužů si prošel kluby, jako je Lhota pod Libčany (KP), Třebechovice p/O (1.A třída) a Vysoká n/L (1.B třída). Poté se vrátil zpět do Malšovy Lhoty, protože ho časově tížilo zaměstnání a na fotbal bohužel nebyl čas. Nyní se snad blýská na lepší časy.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vyhrál jsi hráče kola za zápas s Rudníkem. Co jste si říkali před zápasem?
To mě samozřejmě těší a chtěl bych všem poděkovat za hlasy. Před zápasem padlo spíše jen několik připomínek k naší typické hře, abychom zastupovali krajní beky, kteří nám v rámci možností pomáhají s vysunutím hry po křídlech, dále pak držet míč na kopačkách. Trenéři na nás často apelují, abychom si vážili míče a toho, že ho máme na kopačkách.
Splnil zápas Vaše očekávání? Nebo tě Rudník něčím překvapil?
Myslím si, že nás soupeř překvapil hodně, v první půli nás několikrát nebezpečně přečíslil a velmi brzy se dostal do vedení, což nás zaskočilo. Naštěstí o pár minut později ukázal obrovský přehled a zkušenosti Michal Šmarda a bylo vyrovnáno. Celkově to byl jiný Rudník, nežli ten, proti kterému jsme hráli na jejich půdě. Rychlejší, tvořivější a z toho pramenili velice nebezpečné situace.
Co ten inkasovaný gól? Překvapilo tě to?
Já už nevím, co si o tom mám myslet, třetí zápas po sobě jsem dostal branku mezi nohy. Měl bych si pořídit zástěru. Hostující hráč Knap na mě nabíhal z poměrně velkého úhlu, tak jsem povystoupil, abych mu zmenšil střelecký prostor. Hlídal jsem si bližší tyč a vrchní část branky, střelu mezi nohy jsem nečekal. Byla tvrdá a bohužel přesná.
Někdo označil ten zápas za bláznivý. Dalo by se to tak říct?
Musím souhlasit, už mám něco odchytáno, navštěvuji okresní a krajské soutěže, jako divák, ale tohle se jen tak nevidí. Kdyby zápas skončil 8:5, tak by se nikdo z přítomných diváků nemohl divit. Třešničkou na dortu byla šance z kraje druhé půle, když jsme z prostoru penalty nedokázali trefit úplně prázdnou bránu, ve které ležel pouze hostující brankář.
Měl jsi v zápase nějaký zákrok, který se ti, podle tebe, povedl?
Rozhodně si nejvíce vážím zákroku ve druhé části první půle, když nás hosté ve vápně vykombinovali a jeden z hostujících hráčů měl před sebou zcela odkrytou bránu. Přeběhl jsem celou šíři brány, roztáhl jsem se, co to šlo a přízemní zakončení mě trefilo do nohy. Nejsem si jistý, zda bych například za stavu 3:0 ještě reagoval, ta situace vypadala z mého pohledu opravdu beznadějně, ale povedlo se. Zákrok ocenil i náš hlasatel v Předměřicích, což mě v danou chvíli velice potěšilo.
Umíš oběma nohama?
Ano, ale na odkopy používám jen silnější pravou. Levou spíše do kombinace a při kratším rozehrání.
Vím, že máš dobrý výkop, ale dokázal bys na Vašem hřišti, to hřiště překopnout?
Abych se přiznal, občas si to na tréninku zkusím a zatím se mi to ještě nepodařilo, je to opravdu letiště. Ale k velkému vápnu už jsem se několikrát přiblížil ( :D). Trochu mě mrzí, že to nevyužijeme v utkání, snažíme se hodně rozehrávat na krátko. V minulosti už jsem z výkopu branku vstřelil a dvakrát jsem trefil břevno.
Jak si na tom s výhozy rukou? Používáš je v zápase?
Nebojím se toho, když je to ku prospěchu hry a zrychlí to náš postup do otevřené obrany soupeře. Obránci se mi snaží nabízet, když seberu míč, takže to používám často.
Když na tebe běží hráč sám, užíváš si to? Nebo jednáš pouze reflexivně?
Mám zažité dvě varianty. Buď klasicky čekám, až si to hráč ukopne a pak si neberu servítky a vlítnu pod něho nebo se ho snažím nalákat na jednu z tyčí tím, že mu tam nechám prostor a pak už to je buď anebo.
Baví tě penaltové rozstřely?
Penalty mám rád, je to pro mě velká výzva a adrenalin. Díky své postavě a výšce mám výhodu, když trefím dobře stranu.
Jsi v nejlepším fotbalovém věku. Jaké jsou tvé fotbalové ambice?
Chtěl bych si ještě zahrát krajský přebor. Tahle soutěž mě bavila, zápasy měly skvělou úroveň a mnohdy i kulisu. Mám rád, když na zápas dorazí spousta diváků, pak to člověka strhne a dokáže podat mimořádný výkon. Aktuálně bych ale byl rád, kdybych zůstal v Předměřicích. Dostal jsem zde šanci, fotbal mě zase baví a za to bych chtěl poděkovat Milanovi Pavlišovi, který mě doporučil a také Pepovi Boučkovi, který to se mnou riskl i když věděl, že bere zajíce v pytli.
Máš nějaký splněný fotbalový sen?
To se říct nedá. Samozřejmě, když jsem byl mladší, měl jsem velké oči, chtěl jsem si zkusit profesionální fotbal, ale nepodařilo se. Za největší úspěch považuji to, že jsem mohl dva roky chytat krajský přebor a zahrát si například proti Převýšovu, se kterým jsme v jejich postupové sezóně uhráli cennou remízu 0:0.
Nebo nesplněný?
Chtěl bych zažít postup o soutěž výše. Zažít ten pocit, tu euforii a je jedno, jestli je to z 3. třídy do okresu nebo z 1.B třídy do 1.A.
Co říkáš úrovni B třídy? Překvapila tě něčím tato soutěž?
Pro mě to byl obrovský skok, naskočil jsem do týmu týden před zahájením soutěže. Oproti 3. třídě, kde jsem působil poslední 4 roky, je to mnohem svižnější, víc se hraje s brankářem. Trvalo mi dlouho, než jsem si zvykl, dělalo mi to problémy. Některé zápasy v soutěži mají dobrou kvalitu, jsem rád, že tuto soutěž mohu chytat.
V příštím kole jedete do Hostinného. Co víš o tomto týmu?
K tomuto soupeři mám velký respekt. V Předměřicích nám ukázal svižný kombinační fotbal a utkání bylo velmi pohledné, i přes nepříznivý vývoj dokázalo Hostinné v posledních minutách utkání otočit a odvézt si tři body, což dle mého názoru ukázalo obrovskou sílu mužstva. Určitě si dáme pozor na kanonýra Jakoubka, který vládne tabulce střelců.
Pomůžete Lokádě výhrou?
Věřím, že by si to Lokáda přála a bude nám fandit, ale my chceme uspět hlavně kvůli sobě. Nechceme jet na takový hezký výlet a vracet se s nepořízenou. Nastoupíme s čistou hlavou a na rozdíl od Hostinného s výhrou v zádech.
Chceš něco vzkázat fanouškům?
Fanouškům bych chtěl poděkovat, že chodili v hojném počtu a zároveň se jim omluvit za utkání, která jsme nesmyslně ztratili v závěru utkání.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.