To, že jsem druhým hráčem Dívčic, který tuto anketu vyhrál, svědčí o tom, že jdeme výkonnostně nahoru, říká Muž kola Jan Dolejší

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 17. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Honzo, na úvod gratuluji k výhře v anketě Muž kola. Už proběhly nějaké gratulace od spoluhráčů nebo okolí? Chtěl byste touto cestou někomu poděkovat?
Gratulace od spoluhráčů zatím neproběhly, ale počítám, že na dnešním tréningu mě někdo po ramenou poplácá. Samozřejmě chci poděkovat spoluhráčům, kteří mě nominovali. Taky chci poděkovat mojí přítelkyni, která obeslala snad všechny kamarády pro hlas.
Jste druhým hráčem Dívčic v řadě, který tuto anketu vyhrál. Cena sazebníku zůstane stejná nebo se bude zvyšovat?
To, že jsem druhým hráčem Dívčic svědčí o tom, že jdeme výkonnostně nahoru. Vládi Valentů jsem se neptal, kolik platil, ale určitě když pokladna bude něco chtít tak nějakou korunu pustím.
Na jaře se týmu daří a čekal vás zápas v Lipí, které je na druhém místě. Jenže k zápasu jste odjeli bez několika hráčů základní sestavy, věřili jste i přesto v bodový zisk?
Já v bodový zisk věřím vždycky. Je pravda, že Hezi je hráč, který rozhoduje zápasy. Když chybí je to znát. Navíc Ondra Kiš je zraněný. Hodně záleží v jakém rozpoložení tým je. Na podzim bychom neporazili pomalu ani starou Blažkovou. Teď se nám daří a nebojíme se nikoho. Navíc Lipí je stejně hratelné jako jakýkoliv tým z téhle soutěže. Je to jen o tom bojovat.
Jak jste viděl zápas z branky? Je konečná remíza zasloužená?
Tak určitě z branky mám všechno jako na dlani. Zápas mohl skončit naší výhrou, kterou jsme mohli vykopat v prvním poločase, stejně tak mohlo vyhrát i Lipí. Ale remíza je určitě zasloužená. Jsme rádi, že jsme je obrali o body, ale nám to zatím moc nepomohlo.
V zápase jste několikrát svůj tým podržel. Zejména domácí Lávička si na vás doslova vylámal zuby. Při které akci domácího týmu vám nejvíce zatrnulo?
Mě nejvíc trnulo při rozích Lipí. Je vidět, že to mají natrénované. Já moc nevnímám, kdo zrovna střílí, soustředím se hlavně na míč. Ale největší radost jsem měl ze zákroku, když na mě šel sám, nastřelil mě, dostal se k odraženému míči, přihrál někomu na malé vápno a stříleli do prázdné brány. Moje noha byla proti.
Další kolo přivítáte na svém hřišti poslední Dolnéí Bukovsko. V zápase jste favoritem, jak to vidíte vy, byla by jakákoli bodová ztráta zklamáním?
Bukovsko musíme zakopat do země. Máme jim co vracet z podzimu. Nebereme nic jiného než 3 body.
Lákalo by vás osobně zahrát si vyšší soutěži v jiném týmu? Nebo jste věrný Dívčicím a případným postup vyšší soutěže si chcete zahrát zde?
Víte. Mám Dívčice rád, chtěl bych vyšší soutěž kopat za ně. Příští sezona bude lepší než tahle.
Jaké byly vaše fotbalové začátky, kdo vás k fotbalu přivedl a kterými kluby jste prošel?
S fotbalem jsem začínal na SKP. K fotbalu jsem tak nějak tíhnul od mala. Nazul jsem kopačky, navlékl rukavice a začal jsem trénovat. Tam jsem byl až do mladšího dorostu. Potom moje cesta směřovala na Včelnou, kde to bylo taky výborné. Pak půlroční hostování ve Zlivi a nakonec jsem skončil v Dívčicích.
Máte i jiné koníčky kromě fotbalu?
Samozřejmě mám. Krom svojí práce je to moje přítelkyně. Potom mám dům se zahradou, takže je o co se starat.
Ve finále Ligy Mistrů se střetnou dva týmy z Madridu. Je mezi nimi váš favorit? Komu budete fandit?
Já bytostně nesnáším Baletku Ronalda, takže fandím jednoznačně Atleticu. Doufám, že jim to vyjde. Taky doufám, že mě za tohle tvrzení Vláďa Valenta nezabije.
Pomalu se blíží fotbalový vrchol sezony ME 2016. Kdo je váš favorit na zisk titulu a jaké šance dáváte českému týmu? Označil byste i nějaký tým jako černého koně turnaje?
Výhra bude směřovat do Německa. Moc bych si přál, aby naši postoupili ze skupiny. Černé koně turnaje těžko určovat, ale nejčernější jsou pro mě Řekové. Kdyby na ně náš tým narazil a porazil je, bylo by to zadostiučinění pro český fotbal.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.