Josef Horák - Zpravidla je mě slyšet až ve vedlejší vesnici

 

 

Hráčem 8.kola 1.B. třídy, skupiny o postup se stal Josef Horák z Hostinného. Když jsme Josefa požádali o rozhovor, tak nám rád vyhověl.

 

 

 

S fotbalem začínal cca v 6 letech v Tatranu. Ve starších žácích se s bráchou, Dinem, přesunuli do Trutnova. Hráli tam asi 6 let a fotbalově jim to dalo opravdu hodně. Z Trutnova se podíval na pár měsíců do Slovanu Liberec. Po návratu do Trutnova začal mít problémy s koleny a vrátil se do Tatranu, kde chytá od 17 let za A tým. A pořád ho to baví, končit ještě nehodlá.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vyhrál jsi hráče kola za zápas s Rudníkem. Jaký byl ten zápas z tvého pohledu?
Zápas to byl vyrovnaný, šance byly na obou stranách. Z mého pohledu jsme byli o kousek lepší, dotáhli jsme 3 šance do konce a to rozhodlo.
Čekali jste ten zápas tak těžký? Překvapil Vás Rudník?
Ano, čekal. Rudník má poslední dobou těžší rozjezdy sezon po lehkých mimosezonních přípravách :-) a už v prvním kole jsem říkal, že je dobře hrát v Rudníku první kolo. Vyhráli jsme tam 4:1. V odvetě nám Rudník ukázal, že jsem měl pravdu.
Chválili tě i hosté, že nebýt tebe, tak jste nevyhráli. Vzpomeneš si na nějaké těžké zákroky?
Byly tam dva zákroky jeden na jednoho, jednou jsem vychytal myslím Prívaru a jednou Knapa.
Musím se vrátit k té situaci s uznaným a poté odvolaným gólem. Jak jsi to viděl? (Vyjádření delegáta bylo takové, že on viděl jasný ofsajd. Do zápisu uvedl, že pochybil pomezní rozhodčí, který si kvůli teči nebyl jistý, jestli ofsajd byl, nebo ne. Ale po konzultaci správně gól odvolali. Pomezního rozhodčího bude řešit disciplinárka)
Divná situace, kdy i rozhodčí viděl ofsajd, ale rozhodl se ho neodmávat. Balón se po střele odrazil k hráčům Rudníku, kteří stáli v evidentním ofsajdu. Nevím, proč postranní nezvedl praporek, nicméně hlavní po konzultaci hlavní rozhodčí situaci přehodnotil a gól neuznal. Klobouk dolů před nimi, v 80.minutě odvolat gól na 1:1 chce odvahu. Chyby děláme všichni, včetně rozhodčích, to k tomu patří. Kdybychom nedělali chyby, nehrajeme B třídu.
Že prý jsi byl první, který to běžel reklamovat. A to dost důrazně.
Pravda. To ke mně patří, zpravidla je mě slyšet až ve vedlejší vesnici.
Nebál ses vyloučení?
V tu chvíli ne, soustředil jsem se na něco jiného :-).
Jakou nohou vykopáváš?
Pravou. Levačka je o dost slabší, ale úplně na opírání ji nemám. Tohle tvrzení mi ale určitě tým vrátí hned na tréninku.....
Co výhozy na půlku? Moc gólmanů je nepoužívá a přitom to je velká zbraň.
Je to tak. Pokud umí gólman rychle a přesně rozehrát rukou, má tým určitou výhodu v rychlém přechodu do útoku. Používám to poměrně často.
Jsi uřvaný, anebo klidný gólman?
Jednoznačně uřvaný. Snažím se řídit hru směrem dozadu, je mě slyšet.
Máš rád penaltové rozstřely? Nebo si v tom nelibuješ?
Penalty mě baví, ale o rozstřelech po remízách úplně přesvědčený nejsem. Může to na konci sezony rozhodovat o sestupu nebo postupu. To není podle mě správně.
V příštím kole hostíte první Jičín. Kdo vyhraje, bude postupu hodně blízko. Máte speciální přípravu?
Nemyslím. Do konce soutěže poté ještě zbývá dost utkání a záležet bude na spoustě okolností, na zdravotním stavu, kartách... Speciální přípravu mít nebudeme. Doufám jen, že motivace chybět nebude. V Jičíně jsme dostali čtyřku a zaslouženě prohráli.
A budou body?
Kdybych nevěřil, že budou body, do brány bych nevlezl. Budeme chtít doma znovu vyhrát.
Chceš vzkázat něco fanouškům?
V Hostinném chodí nejvíce fanoušků v naší skupině B třídy. Za to se sluší našim fans poděkovat. Věřím, že to tak bude i nadále.

Autor: Pavol Mizerík

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory

Jméno ZB Ú BE
Nebyla nalezena žádná data

Zobrazit celou tabulku