Nesmíme ztrácet body v zápasech proti slabším soupeřům, říká obránce hradecké Slavie Martin Šolc

Hráčem uplynulého kola se stal obránce hradecké Slavie Martin Šolc

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Minulý víkend jste porazili Provodov 5:0. Čtyři góly jste vstřelili ve druhém poločase, došly soupeři ve druhém poločase síly?
První poločas byl z naší strany velmi kvalitní, ale neměli jsme potřebné štěstí nebo klid v zakončení. Drželi jsme míč na našich kopačkách a měli dobrý pohyb. Uklidnila nás až branka z penalty. Ve druhém poločase už jsme si s chutí zahráli a přidali další branky. Podle vyjádření hostujícího trenéra k nám tým z Provodova přijel v improvizované sestavě, takže je možné, že soupeři došly síly.
V tomto zápase jste vstřelil dva góly, a v této sezoně tak na svém kontě máte čtyři vstřelené branky. Podporujete jako obránce útoky Slavie, jste ofenzivnějším typem obránce?
Trenér nás hodně nabádá, abychom hráli po stranách hřiště a podporovali útočnou fázi. Osobně jsem spíš typ obránce, který si rád zaútočí. Takže mi vyhovuje přechod do útočné fáze. Na začátku sezóny jsem hrával i na postu záložníka.
Ve středu jste s Vysokou dohrávali odložené utkání šestnáctého kola. Jak vnímáte nabitější program, kvůli kterému bude nedělní utkání třetím zápasem během sedmi dnů?
Je pravda, že moc času na odpočinek není, ale osobně mi vyhovuje víc zápasové zatížení než pořád jen trénovat. Uvidíme, kolik sil nám zůstalo do zápasu v Červeném Kostelci.
V tuto chvíli je Slavia na čtvrtém místě s pětibodovým odstupem od třetí Cidliny. Co vašemu týmu chybí k tomu, aby se pohyboval na vyšších příčkách tabulky?
Řekl bych, že se nám poslední dobou výsledkově daří. Čtvrté místo v tabulce je pro nás nejspíš stropem. My totiž zahrajeme výborné utkání s prvním týmem tabulky z Kratonoh, a potom jsme schopni prohrát s týmem ze spodku. To je důvod, proč nejsme na vyšších příčkách tabulky. Zkrátka nesmíme ztrácet body v zápasech proti slabším soupeřům.
Název a červenobílé „sešívané“ dresy vás spojují s pražskou Slavií. Je toto spojení čistě formální, nebo ve vašem týmu hrají převážně fanoušci Slavie Praha?
Máme v týmu fanoušky Sparty, ale je jich menšina, takže v kabině převládají sešívané barvy.
Během své fotbalové kariéry jste prošel několika hradeckými týmy (FC Nový Hradec Králové, Sokol Malšovice) a nyní hrajete v hradecké Slavii. Panuje napříč hradeckými týmy velká rivalita?
S fotbalem jsem začínal na Novém Hradci, kde jsem skončil jako brankář. Když jsem začal hrát za dorostence, tak se fotbal na Novém Hradci zrušil. Proto jsem přestoupil do Malšovic, kde jsem hrál s Michalem Brázdou. Jeho táta nás oba přivedl jako trenér Slávie k sobě do týmu a od té doby jsem zůstal ve Slávii. Co se týče rivality mezi hradeckými týmy, tak žádnou zvláštní nepociťuji. Jen v soutěži s Olympií to bylo vyostřenější, protože jsme bojovali o pomyslný klíč města.
V neděli hrajete na hřišti Červeného Kostelce. Jaká máte od tohoto zápasu očekávání?
Jak už jsem naznačil v předchozí otázce, uvidíme, kolik nám zůstalo sil po náročném týdnu. V Červeném Kostelci se nám dlouhodobě nedaří, nedokázali jsme tam ještě od postupu do krajské soutěže vyhrát. Po posledním utkání jsme odjeli s ostudnou porážkou 7:0. Věřím tedy, že dokážeme navázat na předchozí výsledky a konečně v Červeném Kostelci uspějeme.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.