Nejlepší hráč 18. kola Jan Krula vzpomíná na svůj nejpovedenější zápas, ale i na své začátky a nejhezčí fotbalové momenty..

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 18. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz Jan Krula z Třebelovic! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Honzo, gratuluji k výhře v anketě. Na Facebookových stránkách Třebelovic se nabádalo fanoušky, aby šly hlasy právě Vám. Nebyl na Vás spoluhráč Máca naštvaný?
Dobrý den, předem bych chtěl poděkovat za gratulace a hlavně za nominaci do sestavy kola. Velké díky patří mým trenérům panu Veverkovi, panu Slámovi a spoluhráčům. Ano, pravdou je, že jsme se tak domluvili, protože Marek tuto soutěž vyhrál, jíž několikrát. A jestli je Marek naštvaný? To by byla spíš otázka na něj. Za sebe můžu říct, že z něho cítím podporu, takže bych řekl, že určitě ne.
Vstřelil jste dva góly, další jste připravil, jak byste gólové situace popsal?
První gól jsem dával při rozehrání krátkého rohu. Kdy si na nahrávku Buryho(Jurka) naběhl právě Bovril(Máca) a ten přehodil stojící hráče na přední tyči a já jen uklízel do odkryté brány. A druhý gólík padl, že Bovril zatáhl míč, na rohový praporek, od něj centroval a já z rohu malého vápna opět uklízel míč do sítě.
Jednalo se o Váš nejlepší zápas v kariéře? Jestli ne, vzpomněl byste si, jaký to byl?
Určitě nejednalo. V hlavě mi uvízl jeden zápas z dorostu. Kdy jsme na domácím hřišti měli soupeře z Jemnice. Je to už pár let a vím, že pro nás zápas skončil vítězně a já dával dvě branky po přímých kopech. Ta druhá stála za to, bylo to z cca 38,3 metrů a já míč umístil do pravého horního rohu.
Ještě k samotnému zápasu. Oba týmy jsou známé svoji ofenzivní sílou. Jaký to byl zápas z Vašeho pohledu. Výsledek vypadá docela jednoznačně..
Tak v kabině jsme si řekli, že musíme šlapat hned od začátku, vlítnout na ně a dát rychlé góly. Což se nám podařilo, po první půli jsme vedli 4:0. Ve druhé půlce jsme chtěli hru kontrolovat a nikam se nehonit. Jenže hráči z Hartvíkovic nehodili flintu do žita a začali jezdit a přehrávat nás. To jim právoplatně přineslo dva góly, ale k jejich prospěchu to nestačilo.
Co Vaše fotbalové začátky a jaká je dosavadní kariéra?
Tak já jsem začal hrát fotbal už od mala, kdy mě k fotbalu přivedl můj otec. Vlastně celou svoji „kariéru“ jsem prožil a prožiji v Třebelovicích.
Kdybyste měl říct jeden fotbalový moment, na který nezapomenete, jaký by to byl?
Byl to moment, kdy jsem navštívil fotbalové utkání České reprezentace. Naši hráli baráž s Norskem o postup na Mistroství světa 2006 do Německa. Zápas skončil výhrou 1:0 a postupem na MS.
Teď prozraďte čtenářům něco ze soukromí. Kde studujete nebo pracujete?
Tak něco o mně. Mé jméno je Jan Krula. Měřím 178 cm a vážím XY :) , je mi 26 let. Momentálně pracuji ve firmě Hošek motor. Rodinný stav - zadaný :)
Co děláte ve volném čase, máte nějaké koníčky?
Volný čas nejraději trávím s přítelkyní a kamarády, kdy společně podnikáme různé aktivity. Ať už z oblasti sportu, gastronomie, kinematografie.
Při prvních rozhovorech se hráčů ptáme, jaké mají oblíbené kluby a hráče. Jak je to u Vás?
Z české scény to je Sparta Praha a ze zahraničí Real Madrid s Arsenalem. Možná všechny překvapím, ale mezi moje fotbalové vzory nepatří profesionální hráči. Jsou to hráči našeho celku, ať už to je Pavel Sedlák ml. nebo legionář Karel Bartoš.
Viděl jste zápas Sparty na Dukle a odpískanou penaltu? Jaký na to máte názor?
Ze zápasu jsem viděl jen druhý poločas. A i jako sparťan musím říct, že penalta se pískat určitě neměla. Ale podívejme se na to z jiného hlediska. Kdyby se zavedl videorozhodčí, tak těmto problémům předejdeme. A pak tu nemusí probíhat mediální masáž mezi Spartou a panem Tulingerem.
O víkendu doma přivítáte Jemnicko. Co od zápasu čekáte?
Od zápasu si slibuji jak kvalitu na obou stranách tak i diváckou atraktivitu. Tento zápas bude pro nás velice těžký, protože Jemnicko předvádí velice kvalitní výkony a obírá přední týmy o body. Sám jsem zvědav, jak se samotný zápas bude vyvíjet, přece jen potkáváme staré známé, kteří za nás nedávno hrávali pod vedením velezkušeného trenéra Martina Kincla.
Ještě poslední otázka na náš web fotbalunas.cz. Sledujete ho, co na něj říkáte?
Ano web sleduji pravidelně a musím uznat, že zde odvádíte skvělou práci. Jen Tak dál. Děkuji za pozornost.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.