ROZHOVOR S PAVLEM JIŘIČKOU (HRÁČEM KOLA) - 16.kolo Královéhradecký | Jičín | Okresní přebor , 2015-2016

Vítězem hlasování se stal Pavel Jiřička ze Žlunic. Rozhovor s ním bude jistě zajímavý, takže se máte 16. 4. 2016 na co těšit. V rozhovoru byl probrán především zápas s Milíčevsí, za který byl zvole Pavel hráčem kola. Dále jsme probrali i naši prvoligovou fotbalovovu scénu a okrajově jsme zabrousili i do české hokejové extraligy a NHL (Jágr v týmu Floridy). Na začátek některé informace o Pavlovi: narozen 17.8.1995 - obránce, defenzivní záložník – 176 cm, 69 kg, student.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
1. Jak proběhla zimní příprava na sezónu?
Zimní příprava našeho týmu byla velice špatná. V podstatě se dá říci, že jsme odehráli pouze 3 přípravné zápasy a k tomu měli asi 4 tréninky, kde byla velmi malá účast. Já osobně chodil trénovat ještě s naším dorostem, čímž jsem si lehce vylepšil kondici. Letní příprava byla mnohem kvalitnější.
2. Dařilo se Vašemu týmu a Vám v přípravných zápasech?
Upřímně musím odpovědět, že neznám ani výsledky. Každopádně docházka na trénink i na zápas odpovídala kvalitě utkání, takže přípravné zápasy nás nepřipravili k jarní části sezóny.
3. Proběhla nějaká změna v kádru Žlunic v zimní přestávce?
Bohužel se nám nepodařilo posílit náš tým. Velký problém je, že asi 3 lidé chodí každých 14 dní do práce o víkendu, takže se nemohou účastnit mistrovských utkání a my máme problém složit základní jedenáctku. Bez zapojení dorostenců bychom měli ještě větší problémy.
4. Jaký byl průběh zápasu s Milíčevsí?
Zápas byl ze začátku vyrovnaný, na každé straně byly malé náznaky šance. Milíčeves ovšem brzy udeřila, když náš tým byl oslaben (zranění) a my jsme museli dotahovat. Já poté dvakrát skóroval a vývoj utkání se převrátil na naši stranu. Je škoda, že jsme nedokázali udržet výsledek 2:1 alespoň do poločasu, protože Milíčeves si opravdu šanci pořádně nevytvořila. Každopádně v druhém poločase jsme měli mnoho šancí skórovat. Já nastřelil hned po změně stran tyč, poté jsme měli alespoň 3 tutovky a další šance, ze kterých se dalo vytěžit více. Bohužel jsme byli neefektivní a v penaltovém rozstřelu jsme už poněkolikáté selhali.
5. Jakým způsobem jste se prosadil proti Milíčevsi?
Na začátek bych rád podotknul, že to je snad poprvé, co jsem vstřelil dvě branky v utkání, vzhledem k tomu, že jsem spíše hráč, co boří rozehrávku soupeře. Tento zápas jsem nastoupil na pozici levého záložníka (kvůli nedostatku hráčů) a překvapivě jsem odehrál dobré utkání. První branka padla po pěkném pasu za obranu, kdy společně s Tomášem Szamkem jsme byli osamoceni za obranou a po rybičce jsem hlavou se štěstím míč procpal za záda hostujícího brankáře. Druhý gól jsem opět vběhl za obranu soupeře a znovu po pěkném pasu jsem dokázal skórovat s tím rozdílem, že jsem míč vstřelil po zemi podél brankáře.
6. Byli jste prý lepším týmem, proč se nepodařilo vedení udržet?
První obdržený gól jsem kvůli ošetřování ani neviděl. Ten druhý padl po krásné akce J. Rejhy. Bohužel jsme si ho nedokázali pohlídat. Ve druhé půli jsme kontrolovali hru, ovšem nedokázali jsme proměnit šance.
7. Jaký z Vašich spoluhráčů by mohl hrát vyšší soutěž?
Tady můžu odpovědět jednoznačně, určitě výše by mohl hrát Honza Calta, který je tvůrce hry ve středu zálohy a je velmi platný, i když nastoupí na pozici útočníka.
8. Koho by jste si přál do týmu Žlunic z ligového týmu, kdyby byla ta možnost?
Jako velký slávista to nerad říkám, ale hodil by se nám určitě David Lafata. Nemáme klasického útočníka do vápna a David je ten hráč, co si umí najít prostor ve vápně a skórovat. S ním by se nám určitě zvedla střelecká efektivita.
9. Kdo je podle Vás v současnosti nejlepší hráč světa?
Těžká otázka. Dle mého je více hráčů, kteří se ovšem nedají porovnávat, protože každý má jiné přednosti. C. Ronaldo umí skvěle vystřelit, je přímočarý, má výbornou rychlost a je nebezpečný i ve vzduchu, Messi je více týmový hráč, dokáže nepředvídatelně vést balón u nohy, nádherně přihrát, Suaréz je skvělý ve vápně, Neymar má nejkrásnější kličky. Každého takového hráče obdivuji a každý má něco do sebe, proto bych nerad jmenoval pouze jednoho.
10. Dal by jste dohromady ideální jedenáctku z hráčů světa v rozestavení 4-4-2?
Do brány bych se rozhodoval mezi Manuelem Neuerem a Davidem De Geou, ale spíše bych volil německého reprezentanta. Obranu bych poskládal v tomto složení: Phillip Lahm, Thiago Silva, Vincent Kompany, David Alaba. Na pozici defenzivního záložníka bych dal Sergia Busquetse, kterého bych podpořil ve středové ose Paulem Pogbou. Na jeden kraj zálohy bych dal Thomase Mullera a na druhý bych si vypomohl Neymarem, který ačkoli je útočník, hraje skvěle u levé lajny. Do útoku bych dal určitě Lionela Messiho a k němu bych přidal asi kvůli chemii Luise Suaréze, popřípadě bych zvolil i Cristiana Ronalda. V dřívějších dobách by mi do hry určitě zapadl Cafú, Makelele, Zidane a Ronaldo.
11. Sledoval jste zápas s Villarrealem, který Sparta prohrála 2:4?
Zápas jsem sledoval. Sparta hrála výborně a nezasloužila si prohrát takovým výsledkem. Štěstí si vybrala v předchozích zápasech a vzhledem k tomu, jak museli lepit sestavu, předvedená hra byla kvalitní. Velký úspěch pro český fotbal a děkuji Spartě za něj.
12. Myslíte si, že je již o titulu v české lize rozhodnuto, když má Plzeň výrazný náskok na čele tabulky?
Myslím, že na 90% si už Plzeň tento náskok pohlídá. Mají na to dost zkušený tým. Řekl bych, že rozhodující byla porážka Sparty na Slovácku.
13. Jaký je Váš tip na vítěze letošního ročníku Ligy mistrů?
Bohužel jako fanoušek tria MSN a Barcelony se mi už rozplynul sen o obhajobě. Nyní bych velmi přál Bayernu Mnichov, kde se mi líbí hra Thomase Mullera.
14. Trošku odbočíme do NHL. Co říkáte na výkony Jaromíra Jágra v týmu Floridy? Má jeho tým šanci na Stanley Cup, i když první zápas prohráli s NY Islanders 4:5?
Jaromír Jágr je opravdu neuvěřitelný fenomén. Myslím, že už nikdo nikdy nedokáže to co on. V jeho věku je neskutečné, že se dokáže s o 20 let mladšími hráči honit po ledě a navrch je ještě předhánět v kanadském bodování. První zápas byla Florida mnohem lepším, bohužel neuspěla. Doufám, i kvůli Jardovi, že sérii otočí a zvítězí a dostanou se co nejdále, ale nemyslím, že mají na to, získat Stanley Cup. V NHL jsou asi nyní stále kvalitnější a hlavně zkušenější týmy. Florida může pouze překvapit.
15. A ještě k české hokejové extralize. Vyhraje Sparta nebo Liberec?
Tato série by mohla dospět i do sedmého zápasu. Vzhledem k tomu, že jsem slávista a studuji v Liberci VŠ, přeji titul do Liberce.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.