Největší hvězdou podzimu se stal Wolfgang Lorenz a víte co mu první prolétlo hlavou?: Bude to stačit na TOP 11?

To, že je o hráči kola definitivně rozhodnuto už ví asi každý pozorný čtenář. A nám tak zbývá jediné, krátce s vítězem o triumfu pohovořit. Teď ale ještě chvíli k němu. Wolfgang Lorenz (Baník Krásno) táhne krásenské mužstvo k lepším zítřkům už dlouhou dobu. Vidět byl výrazně v minulém ročníku, kdy opravdu hodně vyčníval, ačkoli se Krásnu příliš nedařilo. Jeho Baník ale přes léto posílil a stal se z něj velký suverén. Spolu s další hvězdou, Lukášem Šeredou dokázali vytvořit v záloze velmi silný tandem a ačkoli za tímto spoluhráčem Lorenz ve statistikách maličko pokulhává, stále jde i po tomto hlasování vidět, že je pro tamní celek Wolfgang velmi důležitým pilířem a hlavním lídrem. No považte sami, vždyť titul hráče podzimu se rozhodně zadarmo udílet nemůže. V rozhovoru se můžete těšit například na velmi vtipnou historku z fotbalového prostředí, tak si jej rozhodně nenechte ujít.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak zatím trávíte zimní přestávku?
Můžu Vám říct, že na mé poměry, je letošní zimní přestávka, až nebývale pohodlná. Takový odstup od fotbalu jako nyní, jsem snad nikdy nezažil. Už, aby začal zase ten kolotoč kolem zápasů, nebo budu mít brzy 200 kg. (smích)
Když už jsme u toho, co říkáte na poměrně teplou zimu bez sněhu?
Zimu nesnáším, takže pro mě jedině dobře. Kdyby tu bylo celoročně 30°C a mohl bych nosit jen kraťasy a žabky, byl bych na vrcholu blaha. (smích)
Jak jste prožíval vánoční svátky, užil jste si odpočinek u pohádek, nebo Vás trápil předvánoční shon?
Samotné Vánoce i vánoční svátky jsem si hrozně užíval, s přítelkyní jsme se obklopili všemožným jídlem, cukrovím a po povinných rodinných návštěvách, jsme se celé svátky jen váleli u pohádek. Čistá pohoda (smích). Předvánoční shon mě úplně minul, jediný můj stres byl z toho, jestli dorazí včas všechny dárky objednané přes internet... a dorazily (smích).
Co Vám nadělil Ježíšek?
Ponožky, trenky a svetr se soby (smích). Ten nejlepší dárek jsem potkal už před Vánocemi. (tají hvězda trochu jeho obsah)
Dal jste si do Nového roku nějaké předsevzetí?
Jelikož jakékoliv mají mé předsevzetí životnost maximálně tak jeden měsíc od vyslovení, raději jsem si letos žádné nedával.
Věnoval jste už něco přípravě na jarní část sezóny?
Dalo by se říct, že teoretickou přípravu mám celkem zmáknutou, koupil jsem si nové kopačky a pravidelně sleduji španělskou ligu (smích).
Co od jarní části sezóny čekáte, jak se bude tabulka formovat a v kom vidíte největšího aspiranta na titul?
Podle mého názoru se již finálová pětka měnit nebude, možná jen pořadí jednotlivých týmů. Nad tím, kdo z které pozice půjde do bojů o postup nemá smysl přemýšlet, stejně je to jedno a začíná se od nuly. Každopádně můžu za všechny kluky našim fanouškům slíbit, že nic nevypustíme a budeme do poslední minuty bojovat o postupové šance. Aspiranti na titul jsou každopádně týmy, které mohou v případě potřeby sáhnout pro posily do svých A-mužstev, ovšem jak říkáme v Krásně: "My jsme všichni Áčkaři!". (smích)
Podstoupil Váš tým v zimě nějaké změny?
Žádné změny jsme neprovedli, ani žádné nechystáme, chodí nás dost, fotbal si užíváme, máme skvělou partu, není potřeba nic měnit.
A co Vy, už jste pomalu začal s trénováním?
Tak nějak od konce sezony chodíme s kluky pravidelně potrénovat na umělku, já si zajdu sem tam do posilovny, občas zaběhat, není to tak, že bych něco hrotil jen o zimní přestávce, jsem zvyklý sportovat průběžně po celý rok. I když musím říct, že po těch vánocích, ze mě při prvním vyběhnutí padalo cukroví po kilech. (smích)
Čeká Vás ještě nějaké soustředění, turnaje, nebo přátelské zápasy?
Soustředění ani turnaj nás nečeká, ale máme před začátkem jarní části domluveno pár přátelských zápasů. Soupeřem nám budou týmy z jiných okresů a vyšších soutěží.
Teď už ale k Vaší výhře, kdy jste se o ní dozvěděl?
Po celou dobu jsem sledoval průběžné výsledky, takže jsem také po ukončení hlasování mrkl na vaše stránky, abych věděl, jak to celé dopadlo.
A co Vám, jako první prolétlo hlavou?
Jestli to bude stačit na TOP11. (smích)
Věřil jste, že byste mohl sestavu podzimu ovládnout?
Zpočátku jsem tomu nepřikládal žádnou váhu, přeci jenom tři měsíce hlasování je dlouhá doba. Až postupem času, když začal můj náskok narůstat, jsem si uvědomil, že bych mohl sestavu podzimu vyhrát a získat tak třeba nějaké ceny pro celý tým. Každopádně jsem nepočítal s tím, že mezi takovou smetánkou Okresu jako je Šery (pozn. red.: Lukáš Šereda), Tomáš Reitmeier nebo Jan Veselý, budu zrovna já mít tolik procent.
Jak byste vůbec zhodnotil podzimní část ve svém podání Vy sám, jste se sebou spokojen?
Po fyzické stránce a s předvedenou hrou jsem byl se sebou spokojený, hrálo se mi dobře. Co se týče gólů, těch mohlo být trochu víc, ale vyměnil jsem střelky, tak to tam snad začne padat. (smích) Já jsem hlavně spokojený s výsledky a hrou celého našeho týmu a přál bych si, aby to tak pokračovalo i nadále.
Co byste ale naopak chtěl ještě vylepšit?
Do začátku jara musím trochu potrénovat a získat zpět kondičku ztracenou válením se u pohádek přes vánoční svátky, ale toho se nebojím.
Ještě než se uchýlíme ke konci našeho rozhovoru, mohl byste nás ještě trochu rozveselit nějakou vtipnou příhodou, nebo historkou z fotbalového prostředí? Jistě se mnou totiž souhlasíte, že fotbal je především o zábavě…
Když pominu jak vtipně musíme vypadat, když před zápasem vyháníme slepice ze hřiště, nebo lajnujeme hřiště (smích), tak mě napadá, že jsem tuším minulý rok, dorazil pozdě do kabiny na sraz a ačkoliv tréňa věděl, že se zpozdím, základní sestava se obešla beze mě a moje místo v útoku zaujal nejmenovaný, lehce korpulentní spoluhráč (smích). V pohodě, trochu mě to zpočátku naštvalo, ale nakonec jsem se těšil, že si minimálně poločas užiji na střídačce. Kluci se začali převlékat do žlutých dresů, ovšem po chvíli do kabiny přišel trenér hostů a říká: „Jakou máte barvu dresů?“, a my na to: "Žlutou!", a on: "Ať si vezmeme jinou, že bychom se na hřišti nepoznali.". Tréňa tedy přikývl s tím, že bereme černou sadu. V tu chvíli, po mě ten spoluhráč hodil ten žlutý dres a říká: „To je v pr*eli, do černého já se nedostanu, tak si to užij“ (smích). Omlouvám se Piny, já musel (smích).
Máte ještě na závěr pro někoho nějaký vzkaz?
Chtěl bych všem poděkovat za výdrž při nekonečném hlasování a doufám, že pro Krásno vyhrajeme nějakou hezkou cenu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.