Podzim se nám příliš nepovedl, ví Radek Paťava z Juřinky

Přinášíme vám rozhovor s hráčem kola, kterým se stal Radek Paťava. Hráč Juřinky ochotně odpověděl našemu webu na několik otázek a rozhovor si můžete přečíst právě zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulujeme vám k vítězství v anketě. Co na toto ocenění říkáte?
Tak určitě (smích). Ocenění mě potěšilo a děkuji za něj.
Víte, že jste první hráč Juřinky, který naši anketu vyhrál? Sledujete třeba se spoluhráči náš web?
Myslel jsem, že Vavřa – vášnivý motorkář Dan Vavřík už tady měl, ale prý to bylo jinde, takže jsem za to dvojnásob rád :D , jinak s klukama web sledujeme, pro nás fotbalové smrtelníky je každá zpráva o nás potěšující. Takže bych chtěl klukům z Juřky poděkovat, ale musím taky vyděkovat Poličnou v čele s Markem Valou (trenérem), protože mají na tom taky zásluhu a do obou šaten poputuje nějaká ta lahvinka.
V Zubří jste sahali po vítězství, nakonec jste prohráli na penalty. Váš komentář zápasu?
Zápas v Zubří byl svým způsobem odlišný od ostatních podzimních zápasů, byla to předehrávka jara, tak jsme k tomu aj tak přistoupili, že jde o první zápas jara a že se musí něco změnit. Pro mě osobně byla největší změna, že jsem poprvé hrál v útoku s Vavřou. Bohužel jsme už od 4. minuty prohrávali, po nepříjemném přímáku Libora Raždíka, dokázali jsme na to hned odpovědět průnikem Weslyho (Radim Šnajdr), potom jsme ale obdrželi gól z penalty po faulu ve vápně. Druhý poločas jsme na ně vletěli a přebrali otěže hry, během 10 min jsme zápas otočili a byli na koni, potom ale přišla hrubka našeho zkušeného hráče a Vokáč průnik proměnil, poté došlo na naše „oblíbené“ penalty no…
Penalty vašemu týmu moc nejdou, čím to bude?
Ano 4x jsme se na podzim dostali k penaltovým rozstřelům a ani jednou jsme nezískali cenný druhý bod. Soupeř většinou s jistotou proměňuje, ale nám to tam tak nepadá a i zkušení matadoři nedávají.
Můžete popsat branku, kterou jste vstřelil?
Naši mladíci ve středu (Škorňa, Frölich) si to drcli a prostrčili mi to na střed šestnáctky, kde jsem měl dost místa a jediné co jsem měl v hlavě, ať to hlavně nějak napálím po bráně a padlo to tam.
Po posledním kole můžeme zkusit trochu zrekapitulovat podzim. Zisk 13. bodů, 13. místo, kde vidíte příčinu takto špatného postavení?
Těch příčin je několik. Po naší famózní jarní části (kdy jsme snad byli i nejlepší tým celé krajské soutěže, (bodově) jsme si mysleli, že máme na to hrát s přehledem špici 1.A a nechali se i unést. Další příčina je určitě odchod a zranění hráčů, zranili se nám oba stopeři Šindy (Martin Šindelek) s Koprem (Vojta Kopřiva) a odešel nám do Brna za prací Jirka Šindelek, který s Vavřou v útoku tvořili na jaře dokonalou útočnou dvojici. Od prvního podzimního zápasu jsme snad nehráli ve stejné sestavě, hodněkrát jsme to museli látat dorostenci a díky bohu za ně. A taky proměňování šancí nám dělá na podzim problém, v každém zápase byla nejedna gólovka, kterou jsme dokázali na rozdíl od jara nedat.
Které utkání bylo z vašeho pohledu nejhorší a které naopak nejlepší?
Nejhorší jsme asi odehráli minulý týden v Nedašově, kde se nám nedařilo nikomu, a soupeř na nás vletěl nepříjemným napadáním. Naopak nejlepší zápas byl určitě teď v Zubří, krásný pažit a parádní počasí nám svědčilo a konečně jsme ukázali, že na dno tabulky nepatříme.
Co bude třeba zlepšit přes zimní přestávku?
Jako každou zimu se bude muset určitě nabrat pořádná fyzička, ale chce to taky práci s balónem, v zápase mi někdy připadá, že nám spíš překáží. Dále to chce určitě sehnat nějaké další kluky, kteří budou ochotni nám pomoct a zachránit Juřinku v 1.A.
Překvapil vás nějaký tým svým výkonem nebo umístěním?
Horní Lideč jako nováček soutěže se chytl hned na výbornou, jinak každý tým v 1.A třídě má kvalitu a hraje výborný fotbal.
Pojďme nyní k vám. Kdy a kde jste s fotbalem začínal? Kterými kluby jste prošel?
S fotbalem jsem začal asi ve 3. třídě, kdy mi spolužák řekl, ať jdem hrát fotbal do podlesí, po pár trénincích jsem chtěl být brankář a začal jsem chytat a to mi vydrželo do dorostu, kdy jsem přestoupil do dorostu Juřinky a začal chytat tam. Rok jsem odchytal, ale přestalo mě to bavit a začal jsem hrát v poli. Pak kámoši založili na Juřince béčko mužů, s kterým jsme vykopali aspoň 3. třídu. 4 roky zpátky začal Juřinku trénovat Libor Hlavica a vytáhl si mě do A-mužstva a za to jsem rád a děkuju mu.
Hrajete za Juřinku už dlouho. Která sezóna zde byla podle vás nejlepší?
Právě první sezóna pod Liborem Hlavicou byla rozhodně nejlepší, fotbal nás díky němu všechny bavil, na tréninky jsme chodili v 16 lidech, mělo to opravdu úroveň a správný náboj. Ale taky letošní jaro bylo opravdu povedené, přišli Frelda s Norbim a dost nám pomohli a taky jim za to přijde dík.
Máte fotbalový vzor, nebo třeba fotbalistu, jehož hra se vám líbí?
Obdivuju hru Zlatana, ale vzorem jsou pro mě spíše „kluci“ s kterýma jsem hrál nebo hraju a to Renda Fröhlich, Jarda Burda, Roman Koleček, Zdeňa Bartoň i přes jejich věk jsou to páni fotbalisti, fotbal je pořád baví a hrají ho, protože z toho mají radost, všichni jsou i hráči do šatny a to nesmí chybět, klobouk dolů staříci.
Co vás čeká teď v nejbližších týdnech? Dáte si od fotbalu na chvíli pauzu?
V sobotu nás čeká závěrečná, kde i těch 13 bodů určitě pořádně zapijeme a zhodnotíme si nějak sezónu. Jinak s klukama hráváme přes zimu futsal, takže v podstatě pauzu nemáme, ale to je dobře, je potřeba pořád něco dělat. I přes Vánoce nebo na Nový rok bude určitě nějaký fotbálek. Přípravu začínáme začátkem ledna, ale pokud vše vyjde jak má, tak se ji nezúčastním, protože chceme odjet s kámošema za prací do zahraničí, po návratu je ale Juřinka zase jasná volba!
Přejete si na závěr něco vzkázat nebo někoho pozdravit?
Mrzí mě, že v tom kluky na jaře kluky nechám, ale fotbal mě bohužel neživí a je potřeba se dívat i trochu dopředu a myslet na budoucnost. Každopádně zdravím celou Juřinku, hlavně našeho baviče Vandyse (Tomáš Vaněk), dále celou Poličnou s výborným trenérem Markem Valou, se kterýma jsem mohl i trénovat, doufám že se brzo uvidíme v 1.A máte na to! Samozřejmě zdravím všechny, kteří mi poslali hlasy, díky moc.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Kateřinice 19 43:25 41
2 TJ Valašské Meziříčí B 18 63:30 38
3 TJ Sokol Podlesí 17 47:20 37
4 FK Vigantice 18 41:36 30
5 TJ Vidče 18 44:30 29
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Daniel Vavřík 16
2 Erik Hrabovský 15
3 Petr Mičkal 14
4 Jozef Kušnier 12
5 Petr Daniš 11
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 51 56,0% 0
2 Ladislav Beran 38 45,2% 0
3 Jiří Klik 25 51,0% 0
4 Radek Hruška 15 36,6% 0
5 Venca Likeš 13 46,4% 0
Zobrazit celou tabulku