Michal Jiráský - V tabulce chceme rozhodně výš

Hráčem třináctého kola jste zvolili Michala Jiráského ze Srubů, který s rozhovorem problém neměl a s radostí nám ho poskytnul. Podívejte se na to, co nám prozradil!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ještě jednou gratuluji k výhře v anketě a zeptám se, věděl jste o své nominaci?
Já děkuju za gratulaci a o nominaci jsem věděl, sám váš web sleduju, takže jsem si toho okamžitě všimnul.
Vraťme se k vašemu zápasu s Cerekvicí, co jste od něj čekali a jak nakonec dopadl?
My jsme museli vyhrát, protože jsme po podzimu chtěli bodů jednoznačně víc. Sami jsme si zápas zkomplikovali a zbytečně zdramatizovali, ale Cerekvice nás ničím nepřekvapila a možná ještě zklamala. V týmu mají kvalitní fotbalisty, ale jejich fotbal tomu moc nenapovídal.
Od Cerekvice se obecně čekalo mnohem víc, čím to může být, že hrají takový fotbal?
Já sám nevím, osobně jsem se bavil s jejich kapitánem, který mi řekl, že spíše posílili, než oslabili. Myslím si, že naše „A“ skupina je kvalitnější než ta druhá a je možné, že je to i tím.
Kdy a kde jste s fotbalem začínal?
Začínal jsem ve Srubech, ze kterých jsem se dostal do Chocně a následně do Pardubic, kde jsem odehrál celý ligový dorost. Z Pardubic jsem se přemístil zpět do Chocně, kde jsem hrál Krajský přebor a dostal se do Holic. Postupem času jsem se vrátil zpět do Srubů i kvůli tomu, že hraju hlavně futsal a ne vždy se můžu dostavit na trénink, což ve Srubech plně respektují.
Kde hrajete futsal a jak dlouho se mu věnujete?
Momentálně hraju v Hradci, kam jsem přestoupil z Nejzbachu. S futsalem jsem začal hrát v době, kdy jsem byl v Pardubickém dorostu, kde mě oslovili, ať začnu hrát v Nejzbachu, kde jsem začal hrát ligu. Po nějakém čase jsem se dostal i do reprezentace U-21, kde jsem byl i kapitánem. Po nějakých neshodách v Nejzbachu jsem se přesunul do Hradce. Tam momentálně teď nehraju, protože mě čeká operace kolena a potom bych se rád vrátil zpátky a začal opět hrát.
Skončili jste na sedmém místě, jste s tím spokojení?
Když jsem šel do Srubů, tak jsem se dozvěděl, že Sruby posílily. Když jsem ten tým viděl, tak jsem čekal, že se budeme třeba rvát i s Dobříkovem o postup. Na co jsme doplatili, je náš úzký kádr, protože taková soutěž se nedá hrát ve třinácti lidech. Vedení je s tím klidným středem asi spokojeno, ale já i kluci v kabině jsme spíše čekali nějaké umístění do třetího místa.
Ve vašem utkání s Rohovládovou Bělou došlo k velkým neshodám, co se na hřišti odehrávalo?
Od první minuty druhého poločasu se celý zápas úplně změnil, začaly se pískat fauly, které se snad nikdy nepískají. První penalta byla po ruce našeho obránce, kterou si sám nastřelil, takže penalta nařízena být neměla. Druhá penalta padla po „faulu“ na Martina Starého, který asi nejlíp ví, jak to celé bylo. Nás to úplně zmrazilo, protože nám pískali jeden faul za druhým a neustále mávali ofsajdy, všechno vyvrcholilo penaltou v samém závěru zápasu.
Rozhodčí se stávají větším a větším problémem, jak to vidíte vy?
Hodně nás pískají mladí kluci, což chápu, protože někde se to naučit musí, ale nerozumím tomu, že se dostanou třeba i do Krajského přeboru. Nemají zkušenosti a v podstatě minimální autoritu, což ovlivní kvalitu utkání, které se může díky tomu zvrhnout.
Koho vnímáte jako aspiranta na postup?
Myslím, že Dobříkov si jde zcela jasně za tím, co si před sezónou vytyčili a nikomu to nepustí. Pokud se bude postupovat i z druhého místa, tak si myslím, že si to Bělá pohlídá. Celá tabulka je však hodně vyrovnaná a stát se může v podstatě cokoliv.
Máte naplánované nějaké zimní soustředění?
Před sezónou jsme změnili trenéra a nevím, jak to bude. O soustředění jsme se bavili a myslím, že je to příjemné zpestření zimní přípravy a celkově to utuží kolektiv.
Fungují u vás pokuty?
Když jsem ve Srubech byl dříve, tak tu sazebník byl, ale kluk, který měl na starost pokladnu skončil. Momentálně to u nás nefunguje, ale od jara si to asi vezmu na starost a něco začnu vybírat, směje se.
Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů jak ve fotbale, tak samozřejmě i ve futsalu!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.