Aleš Tryzna - Od mala jsem chtěl vždycky chytat, ale bohužel jsem byl vždycky prcek.

Aleš Tryzna z Kunčic nad Labem se stal hráčem 13.kola. Kunčice už prohrávaly 0:2. Aleš vstřelil dva góly, srovnal na 2:2 a Kunčice nakonec braly druhý bod po penaltách. Aleše jsme pro Vás vyzpovídali a zde si s ním můžete přečíst rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vyhrál jsi hráče kola za bláznivý zápas s Žacléřem. Jaký byl z tvého pohledu?
Zápas se Žacléřem jsme nezačali vůbec dobře, nic se nám nedařilo, a aby toho nebylo málo, tak jsme Žacléři doslova a do písmene darovali dvě branky a do šaten se šlo za stavu 0:2. Musím ale říct, že Žacléř byl v prvním poločase jasně lepším týmem, i když jsme mu ty dvě branky darovali, tak Žacléř si vytvořil daleko více šancí. Za to my jsme naopak brankáře hostí neohrozili ani jednou. Ve druhém poločase se hra neskutečně otočila a my jsme byli najednou jasně lepším týmem, začali jsme běhat, kombinovat, začalo se nám konečně vše dařit a také jsme vstřelili dvě rychlé branky. Poté se hra vyrovnala. Zápas se dohrál se šancemi na obou stranách.
Co se stalo o přestávce v kabině, že jste najednou úplně změnili obraz hry?
O poločase nám trenér promluvil razantně a hlasitě do duše, konkrétně moje jméno padlo o poločasové pauze nejvíce, protože první poločas se mi absolutně nepovedl a byl jsem zralý na vystřídání. Na konci pauzy nám trenér s klidným hlasem řekl, ať s tím zkusíme něco udělat, že výsledek 0:2 nic není a ať to hlavně dohrajeme se ctí.
Dal jsi dva góly. Popiš nám, jak padly?
První gól jsem dal v 52. Minutě, kdy jsem dostal dobrý balón od Adama Kracíka přes obránce a z úhlu jsem vystřelil na levou nohu hostujícího brankáře, který si na míč ovšem sáhl, ale míč se pomalu a jistě dokutálel až za brankovou čáru. Druhý gól padl o 3 minuty déle, kdy mě Kuba Jeřábek poslal samotného na hostujícího brankáře, který mi to ulehčil tím, že brzy a hodně vyběhl a já ho přehodil.
Žacléři šlo o hodně. Ke konci to bylo hodně nervózní. Že prý to rozhodčí moc nezvládala. Jak jsi to viděl ty?
Máte pravdu, první poločas vypadal na to, že Žacléři šlo o hodně, naopak druhý poločas to tak nevypadalo a zaslouženě ztratili body. Nedivím se, že Žacléř byl hodně nervózní, když ztratil zápas, který měli do poločasu pod kontrolou, ale je pravda, že slečna rozhodčí nezvládala celý zápas, ale v téhle soutěži nezvládá tuto činnost dost rozhodčích. Musím říct, že rozhodčí se alespoň snažila pískat dobře, ale bohužel to kazila na obě strany stejně.
Tohle jsou tvé dva jediné góly za podzim. Jak To? To jsi tak sváteční střelec?
Ano, bohužel to jsou moje jediné dva góly, ale nejspíš je to tím, že trenér ve většině zápasů chtěl po mně spíš defenzivní práci, tak jsem se vždycky do útoku moc nehrnul a jsem tedy spíš ten sváteční střelec, tuhle sezónu se mi moc nedaří střílet góly.
To s kartami jsi na tom lépe. Poměr žlutá – červená 3:1. Jsi tvrďák?
Ano, s kartami mám každou sezónu dobré statistiky, ale spíš jen teda té žluté barvy. Červenou kartu jsem dostal první v životě až tady v Kunčicích, ale s touhle červenou kartou si vůbec nelámu hlavu, protože ten zápas, ve kterém jsem ji dostal, nezvládl absolutně rozhodčí. Tvrďák určitě nejsem, spíš jenom rád mluvím a diskutuju s rozhodčími.
Na jakém postu nejraději hraješ?
Nejradši určitě hraju v útoku, ale střední záloha mně taky vyhovuje.
Nebo jinak. Na jakém postu bys nejraději hrál?
No, už od mala jsem chtěl vždycky chytat, ale bohužel jsem byl vždycky prcek. Takže preferuji útok nebo střední zálohu.
Co se stalo, že Kunčice chybí v první čtyřce?
Abych řekl pravdu, tak nevím co říct. Ze začátku to pro nás vypadalo celkem slibně, hráli jsme dobře a za tři kola jsme měli šest bodů. Čtvrté kolo jsme prohráli ve Valdicích a tam se v nás něco zlomilo a od té doby jenom tápeme. Nezbývá nic jiného než bojovat na jaře o záchranu.
Řekl bych, že rozhodly domácí prohry. Je to tak?
Bohužel, máte pravdu! Ze sedmi domácích zápasů jsme zvládli jenom tři, a to s Jičínským béčkem, Rudníkem a po penaltách se Žacléřem. A to je dost mizerná bilance na domácí zápasy.
Na jaře Vás čeká boj o záchranu. A nebude to nic jednoduché, protože i skupina „A“ byla hodně vyrovnaná. Co na to říct?
Jaro bude velice těžké, protože co jsem slyšel tak bude padat 9 týmu ze dvou skupin o záchranu a jestli Jaroměř spadne z Divize C tak bohužel ještě víc týmů, ale budeme se snažit v sobotu vyhrát v Jičíně, abychom šli se 7 body do jarní části. Tam nás bude čekat dalších 14 zápasů, takže to máme stále otevřené se udržet v této soutěži.
Jsi obounohý fotbalista?
Od malička jsem levák, takže preferuji levou nohu, ale pravou nohu nemám jen na opírání, takže když je potřeba tak pravou nohu, také umím použít.
V posledním kole hrajete v Jičíně. Kde najít motivaci na zápas?
Motivace je určitě veliká v tom, že potřebujeme co nejvíc bodů do jarní části, takže doufám, že kluci udělají maximum pro to, abychom vezli 3 body domů a šli s hratelnými 7 body do jarní části. Mně bohužel do tohoto zápasu nepustí zranění kolene ze soboty, takže budu alespoň psychická podpora kluků.
Popiš nám ve zkratce tvou dosavadní fotbalovou kariéru.
V pěti letech jsem začal hrát fotbal v Trutnově, kde jsem hrál do 17 let, pak jsem hrál půl roku v Jablonci nad Nisou. Po půl roce jsem se vrátil zpět do Trutnova, kde jsem si poranil pravé koleno, poté jsem fotbal na dva a půl roku vynechal. Před rokem jsem se rozhodl, že to zkusím a začal hrát v Poříčí u Trutnova okresní přebor a v létě tohoto roku mě kontaktoval kamarád z Kunčic, že postoupili do B třídy, jestli bych nechtěl jít hrát k nim, tak jsem na to kývl.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.