Můj první gól za Atým, nadšeně hlásí Zdeněk Kupčík z Vlachovic

Našemu webu poskytl rozhovor hráč kola Zdeněk Kupčík. Hráč Vlachovic v minulém kole proti Horní Lidči zaznamenal jednu branku a fanoušci ho svým hlasováním zvolili hráčem kola.

 

Facebook - fotbalunas.cz Zlínský kraj

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Zdeňku, gratulujeme vám k vítězství v anketě. Co na toto ocenění říkáte?
Děkuji za gratulaci, vítězství v anketě jsem vůbec nečekal. Je to jako bych se umístil v anketě fotbalista roku (smích). Děkuji všem, kdo mi posílali hlasy, hodně to pro mě znamená. Kluci z týmu si mě už dobírali, že to bude drahé. (smích)
V minulém kole jste porazili Horní Lideč 2:0. Váš komentář zápasu?
Tento zápas byl pro nás hodně důležitý a doslova existenční. Před zápasem byl odvolán trenér a nám samotným se v podzimní části sezony moc nedaří, tak jsme museli doma bodovat za 3 body. Jiná cesta nebyla. Horní Lideč nám to docela ulehčila sama. Již v 7. minutě musel po červené kartě jít do sprch hostující hráč a my jsme tak získali územní převahu, ale nějakou vyloženou šanci jsme si nevytvořili. Ve druhé půlce se to změnilo. Zlepšili jsem ještě více pohyb a šli jsme, jak se říká, do plných, a to přineslo ovoce. Nejdříve se po rohovém kopu zapsal mezi střelce náš vždy skvěle hrající kapitán Tomáš Kolouch, a pak jsem ho asi po čtvrt hodině následoval i já. Byl to můj první gól za A-tým Vlachovic, tak jsem byl docela rád, že to tam konečně spadlo. Myslím si, že konec zápasu jsme si zkušeně pohlídali a zaslouženě jsme brali 3 body. Musím říci, že celý tým hrál velmi dobře a každý hráč zaslouží pochvalu. Doufám, že nás to nakopne k lepším výkonům.
Můžete popsat branku, kterou jste vstřelil?
Jak jsem říkal, byla to moje první branka za A- tým Vlachovic. Moc si ji už nevybavuji (smích), ale vím že branka padla po rychlém brejku, kdy přes náš střed zálohy šla přihrávka na našeho útočníka Jirku Nedavašku a ten mi nahrával na přední tyčku a já jsem jen nastavil nohu a ono to tam nakonec padlo. Musel jsem i trochu zasprintovat.
V zápase jste dal branku vy a Tomáš Kolouch, tedy hráči, kteří mají na starosti spíše defenzivní činnost (pokud se nepletu). Čím to, že se prosazujete na úkor útočníků?
U Toma to není nic neobvyklého, je naším nejlepším střelcem a hráčem. Z pozice stopera má útočnické choutky. Je velmi nebezpečný ve standardních situacích, protože je skvělý hlavičkář. Je pravda, že spolu tvoříme obranou řadu Vlachovic a sem tam dáme i góly, ale určitě to neříká nic o tom, že máme špatné útočníky. V průběhu sezony se zde točilo mnoho hráčů a naši útočníci jsou skvělí, jen jim to teď tam nepadá. My obránci se snažíme podporovat útok a hrát moderní fotbal. Vystupujeme jako tým, parta je dobrá, tak je jedno kdo dá gól, hlavně že tam spadl a my bereme body. Čas našich útočníků přijde a věřím, že již brzo, minimálně na jaře.
S aktuálním 11. místem asi ve Vlachovicích příliš spokojeni nebudete, je to tak?
To rozhodně ne, je to trošku zklamání, ale máme mladý tým, který musí stále pracovat, a věřím, že náš čas ještě přijde. Musíme udělat kvalitní zimní přípravu a dobře se připravit na jarní část sezony.
Co bylo podle vás v podzimní části špatně a co bude třeba do jarní části zlepšit?
Abych popravdě řekl, ani nevím co říct. Měli jsem nového trenéra, většina týmu je tvořena z mladých hráčů, spousta nás studuje a trénovali jsem tak pouze jednou týdně. To by asi chtělo zlepšit. Při zápasech jsme se nedokázali správně hecnout a dělali jsem i školácké chyby. Ale jak se říká, všechno zlé je k něčemu dobré. A já vidím naši budoucnost optimisticky.
Máte za sebou zápas se všemi týmy, můžete říct, který vás svým výkonem překvapil, nebo zaujal?
Naše skupina 1.A třídy je podle mě docela vyrovnaná. Zaujal mě tým Valašského Meziříčí, ti mají opravdu dobrý tým a líbí se mi i Valašské Příkazy.
Můžete nám přiblížit kde, a kdy jste s fotbalem začínal a jakými kluby jste prošel?
Začínal jsem ve Vlachovicích v žácích, které jsou tak i mým mateřským klubem. Pokračoval jsem zde i v dorostu, až jsem se dostal do mužů. Chvíli jsem byl na hostování v Bohuslavicích nad Vláří, odkud pocházím.
Máte oblíbený fotbalový tým?
Samozřejmě, je to tým SK VLACHOVICE :-). Je to srdcová záležitost. Mezi můj oblíbený tým ale patří londýnská Chelsea a mezi našimi Sigma Olomouc.
Co pro vás osobně fotbal znamená?
Fotbal pro mě znamená hodně, je to koníček, u kterého si vždy odpočinu a nabudím se u něj dobrou náladou. Nehraji na žádné vrcholové úrovni, ale fotbal pro mě opravdu hodně znamená, už i proto že se angažuji jako trenér u žáků v Bohuslavicích. Tak by se dalo říct, že je to pro mě koníček i životní styl.
V posledním utkání tohoto roku přivítáte doma rezervu Valmezu. Co od tohoto zápasu očekáváte?
Bude to velmi těžký zápas, i když hrajeme na domácím hřišti. Je to kvalitní soupeř. My musíme bojovat a hrát tak, jak v zápase s Horní Lidčí a myslím, že body budou naše.
Přejete si na závěr něco vzkázat kamarádům nebo fanouškům
Chtěl by jim ještě jednou poděkovat za hlasy, které mi poslali. Kamarádi mi už volali, že to i nějak oslavíme( zapijem :-). Fanouškům děkujeme za podporu a doufám, že nám budou stále fandit a hlavně věřit, protože my bojujeme za ně a za Vlachovice. Vašemu portálu, přeji taky hodně fanoušků a čtenářů a je třeba poděkovat i lidem, kteří tento web spravují. Je to super.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Kateřinice 19 43:25 41
2 TJ Valašské Meziříčí B 18 63:30 38
3 TJ Sokol Podlesí 17 47:20 37
4 FK Vigantice 18 41:36 30
5 TJ Vidče 18 44:30 29
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Daniel Vavřík 16
2 Erik Hrabovský 15
3 Petr Mičkal 14
4 Jozef Kušnier 12
5 Adam Juřík 11
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 51 56,0% 0
2 Ladislav Beran 38 45,2% 0
3 Jiří Klik 25 51,0% 0
4 Radek Hruška 15 36,6% 0
5 Venca Likeš 13 46,4% 0
Zobrazit celou tabulku