Martin Starý - Rádi bychom postoupili do "A" třídy

Dalším hráčem kola se stal Martin Starý, který momentálně obléká dres Rohovládovy Bělé. S rozhovorem neměl sebemenší problém a díky tomu se můžete podívat na to, co všechno mi prozradil!

 

Poslední zápas Martina Starého: R. Bělá - Cerekvice

Sledujte náš kraj i na Facebooku! Fotbalunas.cz Pardubický kraj

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře v anketě a zeptám se, věděl jsi o výhře v anketě?
Děkuji za gratulaci a ano, věděl. Poprvé jsem se vůbec o vašem webu dozvěděl od táty a od kamaráda a od té doby web sleduju pravidelně.
Jak teď vidíš váš zápas s Cerekvicí?
Mě Cerekvice strašně zklamala nejen v našem utkání, ale v celé dosavadní sezóně. Když jsem hrál v Holicích a přijeli jsme do Cerekvice, tak to byli všichni páni fotbalisti a hráli pěkný fotbal. Teď to jsou rozhádaní borci a hlavně takový „řezníci“. Doma jsme v klidu vedli a oni nás tam zbytečně tvrdě dohrávali a ani rozhodčí to utkání moc nezvládl. Jsem rád, že se nikomu nic nestalo a že jsme dokázali vyhrát.
Jak probíhal váš středeční zápas s Chroustovicemi?
Přijel k nám poslední celek tabulky, tak se dala čekat naše převaha, ale na rozdíl od Cerekvice si kluci z Chroustovic přijeli zahrát fotbal, nekřičeli na sebe ani na rozhodčího. My jsme však chtěli vyhrát a to jsme potvrdili a utkání jsme v pohodě zvládli.
Před pár týdny došlo k inzultaci hlavního rozhodčího ve Stolanech, za kterou byla hráči udělena stopka na 12 měsíců, jak tohle vidíš ty?
To je vražda, pořád hrajeme ten fotbal pro srandu a stopka na dvanáct měsíců mi příjde dost přehnaná. Když Řepka kdysi napadl rozhodčího a poté ještě kameramana televize, tak taky nedostal takovou stopku. Sice dostal nějakou pokutu, ale prostě takový trest mi příjde přehnaný.
Jaké jsi na začátku sezóny očekával konečná postavení v tabulce?
Čekal jsem, že Stolany, Cerekvice a Dobříkov se budou prát o první místo. Bohužel mě první dva zmiňované týmy zklamaly svou hrou a vůbec tím, jak si teď vedou.
Koho vidíš jako favorita soutěže?
Jednoznačně je to Dobříkov. Já sám tam všechny kluky znám, protože jsem tam hrál a vím, jak k tomu teď přistupují. Oni nehrajou nijak zvlášť pohledný fotbal, ale spíše takový hodně urputný. Mají několik výborných hráčů, kteří je samozřejmě tlačí výš a výš. Jsou hodně sehraný a zkušenost jejich hráčů jde na hřišti hodně vidět. Například Rydval je kluk, kterého sám znám, se kterým jsem hrál už od mala. Na něm je vidět ta Divize, kterou hrál a on určitě naši soutěž převyšuje.
Vy jste Dobříkov jako jediný tým soutěže porazili. Vybavíš si ještě tohle utkání?
Byl to vcelku vyrovnaný zápas, bál jsem se toho, že to bude hodně vyhecované. Rozhodčí pískal velice dobře, to si pamatuju. Já jsem dával gól na 3:1 až v 89. minutě, takže kdo ví, jak by to dopadlo, kdybych ho nedal. Oni nás posledních patnáct minut začali hodně tlačit, takže ten gól byl takové vysvobození.
Teď o víkendu jedete do Hlinska, co od tohoto utkání očekáváš?
Nechci říkat, že tam přijedeme a dáme jim tam ranec, ale když vidím jak je na tom i jejich „A“ tým, tak se asi dá čekat naše výhra. Samozřejmě, že tam pojedeme s respektem, ale určitě chceme vyhrát.
V dalším týdnu vás čeká ještě dohrávka s Nasavrky. Jak vidíš tohle utkání?
Bude to těžký zápas, hlavně kvůli tomu, že v Nasavrkách není vůbec dobré hřiště. Myslím si, že my jako tým, který hraje hlavně po zemi, tak se tam budeme hodně trápit, protože to hřiště je opravdu strašný a vůbec se tam netěším.
Fungují u vás pokuty? Čeká tě za výhru nějaké placení?
U nás naštěstí ne. Kdybych zpátky v Holicích, tak tam bych se asi nedoplatil. Jediné co se vybírá, tak po konci sezóny se vybírá něco na rozlučku.
Kdy a kde si začínal s fotbalem?
Začínal jsem v Pardubicích, kde jsem chytal, ale bohužel jsem tam neměl žádný známý a proto jsem nehrál, směje se. Z Pardubic jsem odcházel do žáků do Holic, kde jsem začal hrát v poli. Když jsem byl starší žák, tak jsem v Holicích hrál už za dorost. Z Holic jsem šel na roční hostování do Pardubic za trenérem Hoffmanem, který mi ve fotbale dal asi nejvíc. Takovou disciplínu, jakou jsem zažil u něj, jsem snad už nikdy neviděl. Potom jsem si zranil koleno a nevěděl jsem, jestli vůbec budu hrát. Nakonec jsem se vrátil zpátky do Holic, kde jsem začal za „B“ tým, ale po prvním zápase, kdy jsem dal dva góly, jsem začal zase chodit za „A“ tým. Z Holic jsem se dostal do Dobříkova, kde jsem byl půl roku a poté jsem se vracel zpátky do Holic, kde jsem hrál rok Divizi. Potom jsem se dostal na půl roku do Pardubiček, kde mě trénoval pan Řezníček. To je asi druhý nejlepší trenér, kterého jsem v kariéře zažil. Jeho letní přípravy mě strašně bavily, protože je měl strašně dobře promyšlené. Po půl roku v Pardubičkách jsem šel zpět do Holic, ze kterých jsem po půl roce šel do Rohovládovy Bělé, kde jsem do teď.
Máš nějaký fotbalový vzor?
Když jsem chytal, tak se mi strašně líbil Santiago Cañizares. Teď z těch mladších hráčů se mi strašně líbí Daniel Sturridge. Kdybych si měl vybrat mezi Ronaldem a Messim, tak určitě Ronaldo. Dřív jsem ho neměl rád, když se furt válel po zemi. Teď, když vidím co všechno dělá pro ostatní a jak vystupuje, tak se mi to strašně líbí a myslím, že už asi vyrostl z těch svých klukovských věcí.
Jak by si zhodnotil podzimní část sezóny? Chtěli byste postoupit?
My už jsme tohle jednou řešili a všichni jsme se vyjádřili tak, že bysme určitě chtěli. Tenhle podzim jsme měli ze začátku těžký los a náš podzim se rozdělil na tři části, kdy ta první a poslední je dobrá.
Ve vašem zápase se Sruby vzplanuly emoce, můžeš nám to přiblížit?
V tomhle zápase jsme to celý otočili během poločasu, když první gól dával Deutsch z penalty po jasné ruce jednoho z obránců. Druhý gól přišel z přímáku po faulu na mě a opět ho proměnil Deutsch. Třetí gól těsně před koncem přišel z penalty po faulu na mě, když jsem si obhodil gólmana a ten mě rukama trefil. Sruby se začaly rozčilovat, že jsme je s rozhodčím zařízli a začali nadávat. Z mého pohledu tam žádné pochybení nebylo.
Děkuji za rozhovor a přeji mnoho dalších úspěchů!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.