"Náš kádr by ve druhé lize byl konkurenceschopný" věří hráč kola ČFL Martin Macháček!

Čtrnáct dnů uteklo jako voda a ocenění hráče kola se v ČFL opět vrací na staré známé místo. Dvakrát dovolil Vltavín konkurenci, aby okusila jaké to je, mít ve svých řadách hráče kola, nyní už ale řekl rázné dost! Nutno podotknout, že na to měl po drtivém prvním poločase s Benátkami plné právo. Neskutečná gólová potence týmu sama předznamenala, že se v řadách Loko rýsuje již pátý fotbalista, který si po dobu sedmi dnů na pomyslném trůnu třetí ligy. Martin Macháček si toto ocenění za svůj výkon rozhodně zasloužil a nadmíru se mu povedl i rozhovor pro naše stránky! V něm jsme se totiž mimo jiné dozvěděli i jeho studijní obor a možná se jím částečně vysvětluje, proč se vlastně tomu Vltavínu tak daří.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Poslední kolo proti Benátkám Vltavínu celkem sedlo, začátek ale zrovna ideální nebyl že? Benátky měly v prvních minutách navrch...
Máte pravdu. Pár minut nám trvalo, než jsme se dostali ke své hře. Naštěstí jsme soupeře naší kvalitou přehráli. Příště ale musíme být pozornější.
Pět gólů do poločasu a ještě za nepříznivého skóre, to se často nevidí, zažil jste už něco podobného?
Zažili jsme jich dokonce sedm za poločas, ale bohužel v naší síti - letos v poháru s Příbramí.
Tímto zápasem jste se posunuli na první místo, jak je podle vás reálná pro příští sezónu na Vltavínu druhá liga? Jak z pohledu síly kádru, tak zázemí atd.
Druhá liga se tu hrála, takže zázemí by určitě nebyl problém. Navíc teď nám dělají i umělé osvětlení (úsměv). Kádr je silný a v druhé lize by mohl být konkurenceschopný.
Teď vás čekají doma poslední Brozany, naopak Chrudim hostí těžkého soupeře ze Žižkova. Myslíte, že byste si mohli po tomto kole vypracovat na prvním místě náskok?
Na to nemyslíme, zajíce budeme počítat až po honu. Ještě nás čeká hodně fotbalu.
Vy máte i zkušenosti z první ligy v Příbrami, jak na naši nejvyšší soutěž vzpomínáte?
Já jsem se v první lize pouze mihnul, moc jsem toho neodehrál. Vzpomínám na ni samozřejmě rád, takové věci člověk docení až s odstupem.
Říká se, že druhá liga, kterou jste si taky zahrál, je oproti první tvrdší a více dynamická, hráči nejsou tak techničtí. Je to pravda?
Může to tak být. Sám jsem však tento rozdíl nepozoroval.
Dozvěděl jsem se, že jste nějaký čas studoval ve Finsku. Hrál jste tam i fotbal?
Ano, ve Finsku jsem studoval sportovní psychologii. Když jsem tam přiletěl, fotbalová sezóna končila, oslovil jsem tedy místní prvoligový futsalový klub, kde jsem se udržoval v kondici. Navíc jediný můj dopravní prostředek bylo kolo, takže jsem se určitě nevrátil fyzicky zanedbaný.
Lákalo by vás zahraničí? Byť třeba nižší soutěž?
Určitě, už ve Finsku to byla nenahraditelná zkušenost. V případě zahraniční fotbalové nabídky bych však zde chtěl i nějaký čas žít a získat i profesní zkušenosti. Dojíždění jsem si během dosavadní kariéry užil dost.
Po čtrnácti dnech jste zakulatil počet vítězů v hlasování o hráče kola z týmu Vltavín na pět. To jste se do hlasování v kabině asi znovu opřeli, ne?
Je vidět, že náš pokladník má dlouhé prsty a kasu dokáže držet dlouhodobě v plusu (úsměv).
Podpořili vás i kamarádi a rodina?
Podporují mě stále, vaše anketa byla záminkou pro přátelské popichování.
Máte nějaký vzkaz pro Vaše spoluhráče?
Až si začneme myslet, že jsme mistři světa, tak to půjde do kopru. Zůstaňme stále pokorní.
Co říkáte na web fotbalunas.cz? Líbí se Vám?
Začínáte s něčím novým, to je vždy náročnější než jít vyšlapanou cestou. Proto vám přeji neutuchající energii.
Budeme se snažit a děkujeme jak za rozhovor, tak za podporu!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.