"Důležité pro mě je si zahrát," říká trutnovský Ondřej Tobiáš

Trutnov si v uplynulém kole připsal druhou výhru v řadě. Na výsledku 2:3 na hřišti Broumova se gólem a asistencí podílel právě Ondřej Tobiáš.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V posledních třech kolech se vám podařilo poprvé v sezoně bodovat. Co jste změnili?
Já jsem hrál jen pár zápasů za B tým, ale co jsem se na ně chodil dívat, zlepšila se jak kombinační hra, tak i mladší kluci získali nějaké nové zkušenosti z mužské soutěže, které pak přenesli do zápasů. Přestali se bát osobních soubojů a zrychlili hru s míčem.
Jak si naopak vysvětlujete sérii osmi zápasů bez bodu?
Řekl bych, že je to taková juniorka áčka, tudíž tam je hodně kluků, co přišli před sezonou z dorostu. Je to hodně o zkušenostech.
Velkým povzbuzením byla jistě vysoká výhra před dvěma týdny proti Týništi 8:2. Překvapilo vás, jak snadno jste Týniště zdolali?
Tak určitě. Věřili jsme si proti nim a byli jsme přesvědčeni, že už se to jednou musí zlomit a my budeme bodovat naplno.
V posledním kole proti Broumovu jste se prosadil střelou z pokutového území. Jste tedy spíše ofenzivní obránce?
Já jsem takový univerzál (smích). Můžu hrát kdekoliv, od obrany po útok. Teď jsem často nastupoval jak áčku, tak v béčku jako krajní záložník, což mi sedí víc než krajní obránce. Rád si zaútočím a dávám góly. Od dorostu jsem ale hrál krajního beka.
Zatím hrajete v B týmu Trutnova. Jak to vidíte s vaším případný povýšením do „áčka“?
Na začátku sezony jsem hrál v základní sestavě A týmu, ale pak se nedařilo a přišlo i nějaké lehčí zranění, takže chodím vypomáhat B týmu a na lavičku áčka. Důležité pro mě je si zahrát.
V příštím kole vás čeká Jičín. Zaměřujete se v přípravě na celý Jičínský tým, nebo věnujete určitým hráčům extra pozornost?
Jelikož trénujeme áčko s béčkem dohromady, tak se na žádné soupeře nějak extra nepřipravujeme.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.