Jan Kamlach - Byl bych upřímně zvědavý, jestli by s tímto kádrem dokázala něco vymyslet trenérská esa jako Mourinho nebo Ferguson.

Hráčem desátého kola se stal Jan Kamlach z Litole. Když jsme Honzu požádali o rozhovor, tak hned souhlasil a hodně se rozpovídal. Honza dokonce uzavřel i sázku, o které se zmíníme na konci rozhovoru. Pojďme si společně přečíst zajímavý rozhovor s tímto mladým hráčem...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vyhrál jsi hráče kola za zápas s Jaroměří. Jaký byl z tvého pohledu?
Myslím si, že výhra v tomto zápase byla naprosto zasloužená. Ne proto, že bychom herně soupeře přehrávali, ale protože jsme si vypracovali řadu šancí a dvě z nich proměnili. Soupeř se shazoval chybami v obraně i v zakončení. Přechod do útoku měli o něco lepší, ale nedokázali toho využít, standardky zahazovaly jednu za druhou, což my naopak z jedné dali gól a z rychlého rozehrání i ten druhý.
Byla to tedy hodně vydřená výhra?
Určitě to nebylo zadarmo, ale soupeř nám zápas dost ulehčil svými chybami.
Na tvůj výkon v zápase s Jaroměří padaly superlativy. Jak se ti hrálo? Cítil ses jako nejlepší hráč na hřišti?
Nominací jsem byl upřímně překvapen. Ten, kdo mě nominoval, pravděpodobně bral v potaz, že jsem hrál na pro mě donedávna nepředstavitelné pozici – obránce a před sebou měl nezkušeného Pavelku, který se na hřišti objevil po více než roce a ještě k tomu o čtyři soutěže výše. Na jeho kondici to bylo velmi znát, takže jsem neměl úplně jednoduchý úkol. V druhém poločase jsem sice připravil Miškovskému gólovou pozici, z čehož padla druhá branka, ale mohl jsem méně ztrácet balony, tím jsem svůj tým několikrát zbytečně dostal pod tlak, za nejlepšího hráče na hřišti bych se určitě neoznačil.
Nastartovalo Vás tohle vítězství, k lepším výsledkům?
Čeká nás teď venku Mýto, doma Hradec a pak dva zápasy venku, ten první v Živanicích, takže pokud by nás to nastartovalo k lepším výsledkům a my s těmito soupeři z vrchu tabulky něco uhráli, tak bych byl opravdu překvapený. Je to ale fotbal, každý zápas je jiný, a když ještě více zabřednu do těchto fotbalových klišé, tak zápas začíná 0:0 a my se pokusíme bojovností a zápalem urvat co nejvíce bodů.
Před dvěma koly Vám odstoupil trenér. Už máte nového?
Jak se to vezme. Před zápasem si bere slovo pan Borecký, který určí sestavu a udá několik pokynů, zde však jeho práce víceméně končí (když samozřejmě neberu v potaz jeho činnost při zajišťování chodu klubu) a zbytek je na nás. Rozdělíme si úkony na hřišti a jde se hrát. Klíčovou postavou je kapitán Jareš, který týmu i celému klubu pomáhá nejen v kabině a na hřišti. Teď bohužel nebude moct hrát, takže se obrana bude opět měnit, což po našem prvním zápase s nulou je velká škoda. Trénink míváme teď už jen jeden ve čtvrtek. Minulý týden s námi byl nějaký trenér, který pro nás připravil zajímavý trénink a měl by nám chodit dělat tréninkové jednotky. Tento týden nemohl, tak jsme si udělali trénink sami.
Tři výhry! Není to trošku málo?
To samozřejmě je, ale dává se stále do kupy obměněná a všemožně poslepovávaná sestava. Před pár koly odešel hrající trenér a další dva hráči ze základu, tak to úplně nejde vyhrávat jeden zápas za druhým.
Dostali jste ze všech týmů nejvíc gólů, zkus poradit trenérovi co zlepšit, aby se tak již nedělo.
Byl bych upřímně zvědavý, jestli by s tímto kádrem dokázala něco vymyslet trenérská esa jako Mourinho nebo Ferguson. Na obranných pozicích se od začátku sezony vystřídali z různých důvodů už skoro všichni, tím pádem je obrana nesehraná a hlavně spousta hráčů tyto posty nemá vžité. Naopak útok nemáme vůbec špatný, pokud bychom přes zimu posílili v obraně, nebude vůbec nesplnitelné se v soutěži udržet, ale bez toho bude velký problém neskončit úplně poslední.
Hraješ druhý rok za muže a už ses určitě otrkal. Baví tě to víc než v dorostu?
Minulá sezona, především druhá půlka jara, byla naprosto super. Přestože si spousta lidí myslí, že to bylo díky rozhodčím, já ty zápasy odehrál a vím, že tu záchranu jsme uhráli my, hráči a nikdo jiný. Poráželi jsme doma i venku silné soupeře, protože jsme byli dobře sehraní a měli obrovskou motivaci tento prakticky zázrak (18 bodů z posledních 7 zápasů) dokonat. Sezona předtím za Benátky, kdy se postoupilo z kraje do divize, pro mě byla také skvělým zážitkem. V dorostu je člověk ve své věkové kategorii a já tam s většinou hráčů hrál od mala, takže byla lepší parta, ale na tu si nemůžu stěžovat ani v Litoli.
Máš ještě i vyšší fotbalové ambice?
Mám, ale chci být v tomhle rozumný a nevěnovat fotbalu všechen svůj volný čas, protože živit mě nebude. Ale je to někdy dost těžké, protože fotbal je pro mě hrozně moc a až budu mít zkouškové a budu se rozhodovat, jestli kromě učení raději trénovat nebo pracovat, tak to pro mě bude určitě dilema: D
Co říkáš na výhru našich nad Holanďany?
Se štěstím, ale po dobrém výkonu, takže super. Potvrzení kvalitních výkonů během kvalifikace, kdy jsme skoro ve všech zápasech hráli takticky dobře a po zásluze vyhráli skupinu. Už se moc těším za rok na Francii!
Umíš hrát oběma nohama?
Jsem pravák a levačku nemám úplně na opírání. V chlapech jsem odehrál většinu času na pravé záloze, takže to kolikrát vychází na střelu levačkou a dal jsem takto pár gólů. Takže dá se říct, že umím, ale není to nic extra.
12. Mohl bys vyjmenovat své fotbalové přednosti? A nemusíš být skromný :-) a v čem by ses chtěl zlepšovat? Jestli tedy je v čem… :-)
Myslím si, že jsem celkem všestranný hráč a mám dobré fotbalové myšlení (jak alespoň tedy říká můj děda, zkušený matador), někdy ale drhne provedení či udělám něco zbrkle. Doufám, že mi v tomto do budoucna pomohou zkušenosti a okusím i vyšší soutěže než divizi, ale kdo ví, jak to bude. Když postoupí benátecké béčko, které zatím neztratilo ani bod, do B třídy, tak se nejspíš vrátím zpět domů a pokusím se pomoct k dalšímu postupu. Je tedy možné, že bych strávil nějaký čas tam a nikam výše se nehnal, ale to vše záleží na více faktorech, třeba si mě příští rok vyhlídne skaut Sparty jako náhradu za ofenzivně laděného beka Kadeřábka a do Benátek nepůjdu: D
V příštím kole hrajete ve Vysokém Mýtě. Jak to tam bude vypadat?
Bojovat a ukopat to.
Popiš nám ve zkratce tvou fotbalovou kariéru.
Kdo ten rozhovor "přežil" až sem, tak se to dočetl v předešlých odpovědích, jen bych se opakoval.
Děkuji za rozhovor
Na závěr bych tedy chtěl čtenářům poděkovat, že si udělali chvilku na přečtení tohoto rozhovoru a Vám za zajímavou skladbu otázek.
Sázka?
Dal jsem na facebook odkaz na hlasování s popiskem, že kolik mi tu dají lidé "kliků", tak tolik udělám kliků,
No hlasů přišlo hodně. Viděl bych to, že 250 kliků bude tak akorát.
:-D :-D

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.