Daniel Slavík - Myslím si, že na konci jara bych místo bruslí mohl opět obout kopačky

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 11. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře o hráče kola. Co vás tento primát bude stát do kabiny?
Děkuji, jelikož je podzim pošlu do šatny nějakou tu lahvinku na zahřátí a pobavení. (úsměv)
Jak vy sám jste byl spokojen se svým výkonem? Našel byste na něm nějakou mouchu?
S výkonem jsem spokojený. (doufám, že i trenéři(smích)) Určitě se tam nějaké mouchy najdou. Vždy je co zlepšovat.
Co tým? Makal podle vašich představ?
Samozřejmě tým makal od začátku do konce tak, jak to má být, za což ho chválím.
Nebál jste se poté, co minulý týden Slavkov neudržel luxusní náskok, že se to nějak odrazí na výkonu týmu?
Jasně, že jsem nad tím přemýšlel a byl lehce nervózní, ale od rozcvičky jsme se na to už upozorňovali, aby to nebylo jako zápas s Komárovem a jsem rád, že nebylo.
Co jste si říkali o přestávce, když jste opět vedli o dvě branky? Jaké zněli taktické pokyny od trenéra do druhé části? Neměl jste strach, že jako loni na jaře Stěbořice to otočí v závěru zápasu?
O pauze jsme si řekli, že nemůžeme přestat hrát, a musíme pořad makat. Zbytečně se nezatáhnout až na naši polovinu hřiště, jak to v některých zápasech, v druhém poločase děláme. Ani nevím jestli od trenérů nějaké pokyny byly. Pořád něco mluví, někdy je už ani neposlouchám. (SMÍCH) Ano ten zápas si pamatuju. Celý tým ale makal tak, jak měl a pohlídali jsme si to.
Zaskočil vás něčím soupeř ze Stěbořic? Co bylo klíčem k vaší výhře?
Na Stěbořice se sem tam chodím dívat, když je čas nebo máme jiny hrací den než oni. Takže vím, jak a kdo hraje. Takticky jsme se na to připravili a hráli tak, aby žádné zaskočení z jejich strany nepřišlo, což byl ten klíč k naší výhře.
Vy sám žijete právě ve Stěbořicích, takže byl pro vás zápas dvojitě pikantní. Jak se vám tedy hrálo proti týmu, kde bydlíte?
Pocházím ze Slavkova. Ve Stěbořicích bydlím teprve krátce, takže nijak pikantní, to pro mě nebylo. Přistoupil jsem k tomuto zápasu, jako ke každému jinému.
Jaký byl vlastně průběh tohoto zápasu?
Chtěli jsme napravit zápas s Komárovem a přistoupit k zápasu zodpovědně. Menší hřiště nám paradoxně pomohlo směrem do obrany, kdy jsme dobře bránili v bloku a domácí hrozili pouze centry zkraje. Po druhém gólu Péti Duška jsme měli menší převahu a zápas začali mít pod kontrolou, ale nechtěli jsme dopustit stejnou blamáž jako týden zpátky s Komárovem.
Pro vás to byl na podzim zřejmě poslední zápas v dresu Slavkova na podzim? Jaký je hlavní důvod?
Ano přesně tak, od mala hraju hokej, který je zatím po sportovní stránce pro mě priorita číslo jedna.
Jak dlouhá sezóna vás v hokeji čeká? A čeho byste chtěl ještě v hokeji dosáhnout? Jaké máte před sezónní ambice?
Tím že byly povodně, a voda nám zatopila v Krnově stadion, sezona začala později. Ale už se to pomalu vrací do svých kolejí. Jak dlouhá bude, to se uvidí, jestli se dostaneme do play-off. Už mám skoro 30 let, (smích) takže žádné velké cíle nemám. S Krnovem hrajeme Krajskou ligu tzv. za párek a pivo. (smích) Ambice jsou určitě hrát přední příčky tabulky a dostat se do play-off.
Kdy vás opět uvidíme ve slavkovském dresu?
To se uvidí, jak dlouhá bude hokejová sezona. Myslím si ale, že na konci jara bych místo bruslí mohl obout kopačky. (smích)
Jak jste spokojen s účinkování Slavkova na podzim? Je to o dost bodově lepší než minulou sezónu. Kde vidíte hlavní rozdíl?
Oproti loňské sezoně, kde jsme ztráceli zbytečně body, je to zatím úplně něco jiného, a jsem zato moc rád a hodně spokojen. Hlavní rozdíl je ten, že jsme si uvědomili, že to nebude vůbec jednoduché a musíme hrát celých devadesát minut a rvát se o každý bod. Řekl bych, že to zatím to docela plníme. O proti minulé sezoně zatím v týmu všem drží zdraví a vyhýbá se nám zranění.

Autor: Tomáš Holata

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.