Každý by chtěl fanoušky, jaké máme my, libuje si Jan Krenauer

Dalším fotbalistou, který se ujal již dvojnásobného titulu, je Jan Krenauer. Avšak on, zatím jako jediný, dokázal veškeré své nominace dotáhnout až k výhře, přičemž jej velice dobře podporuje nad míru aktivní FK Dolní Dvořiště. Tento tým se řadí do předních řad nejúspěšnějších účastníků ankety a pokud je jeho tým nominován, kouká z toho jedna ze tří prvních příček.

 

Avizovaný rozhovor čtěte v následujících řádcích.

 

Sledujte Fotbalunás.cz | Jihočeský kraj na Facebooku.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Honzo, přijměte opětovnou gratulaci ze strany portálu. Druhá nominace zaznamenala Vaši druhou výhru, jak se na to díváte?
Děkuji Vám. Tak samozřejmě, že se na to dívá moc hezky, každá výhra má nějakou svou cenu, ale mojí peněžence se to nějak přestává líbit (přiznává s upřímným smíchem).
A neměl byste jako pokladník být pro spoluhráče příkladem?
Poslední dobou jdu příkladem až moc velkým, klidně bych to předal dál. Když vezmu v potaz to, že já, jako pokladník, mám už popsanou stránku pokut a raubíři, jako je Kubajz, Ozzy a Moki (Kubík, Zeman, Mokoš, pozn. redakce) mají sotva polovinu, je něco špatně.
Jaký je recept na ovládnutí ankety, vzhledem k tomu, že Vy jste to dokázal dvakrát ze dvou pokusů?
Chcete recept? Tak já Vám řeknu, jak na to (směje se). Musíte mít kamarády, jako mám já. Již zmiňovaný Kubajz totiž zbláznil celou firmu a pak to šlo samo. Tomu posílám velké poděkování. A nejen jemu. Sluší se poděkovat také jeho přítelkyni a všem ostatním, co si na mě vzpomněli. Jste nejlepší, přátelé!
Takže základem je dobře organizovaná kampaň?
Tak to já Vám nepovím. Odpověď hledejte u Kuby a našeho trenéra. To oni Vám určitě velice rádi odpoví, jak to dělají a proč mi to dělají naschvál (baví se).
Je pravda, že trenér je na Facebooku dostatečně aktivní a vždy se Dvořiště v první trojce umístí. Vy jste posledně říkal, že i za druhé a třetí místo se platí, co fanoušci? Jak jsou na tom oni?
V tom máte pravdu. Hned, jak vyjde sestava kola, dává na naše stránky odkaz a ten sdílí i u sebe, má na našich úspěších velký podíl. Fanoušky tím určitě strhne a pár hlasů dostaneme. Myslím si, že by si každý mohl přát takovou podporu, jakou máme my. Zejména ty příznivce, kteří s námi jezdí po okrese a fandí nám.
Ve Chvalšinách vás podpořila celkem početná skupina. Můžete se na takovou přízeň poléhat na všech venkovních duelech?
Většinou ano, abych pravdu řekl. A za to jim patří obrovské poděkování. Každý venkovní zápas přijede minimálně deset lidí a ti nás podporují. Jsou naším dvanáctým hráčem na hřišti a my je vnímáme.
Vraťme se k poslednímu zápasu. Byly Chvalšiny těžkým soupeřem?
Ano, těžký soupeř to byl, ale já osobně jsem od Chvalšin čekal víc. V týdnu jsem byl na pivě s Faltíkem (Tomáš Faltus z Malont, pozn. redakce) a ten mi říkal, že nás absolutně přejedou. Že na zápase s nimi sice nebyl, ale od spoluhráčů věděl, že je Sokol k ničemu nepustil. Kádr mají Chvalšiny kvalitní, vepředu operuje výborný Podskalský s Fučíkem a vzadu naopak dominuje Holas, který neprohraje jedinou hlavu. Ale co Vám budu povídat, byl to zápas blbec, na to se jistě nedalo ani koukat. Jediné, co nás může těšit, je uhraný bod.
Málokdo asi mohl čekat zápas bez gólu. Ano brankáři neměli moc práce. Kde byl podle tebe největší kámen úrazu?
Nám se konečně po dlouhé odmlce vrátil distancovaný Kubík, takže střed obrany jsme měli kvalitní. Přišlo mi, že se chvalšinští snažili hrát všechno přes střed hřiště a ten jsme si dobře pohlídali. Jen mě mrzí poločasové střídání Tadeáše Zemana, ten má výborné druhé poločasy a myslím si, že by tam nějaký ten gól dotlačil. Sami ho asi všichni znáte, do čeho kopne, to končí v síti (směje se).
Tadeáš si však hodně stěžoval na kvalitu místních míčů. Co si o tom myslíte Vy? Jak se hrálo Vám osobně?
S tím musím souhlasit, jelikož jsem kopal každou bekovku od brány a ten míč vůbec neletěl. Snad jen jednou se mi ho podařilo dobře trefit, střílel jsem z půlky a gólman měl co dělat s tímto plachťákem.
Ta střela byla hodně razantní a Cábu pěkně protáhla. Co Vás vedlo k tomu, ho takhle z dálky prověřit?
Na půlce jsem vyhrál osobní souboj a střed byl celkem otevřený, tak jsem to zkusil, navedl jsem si míč na pravou nohu a zkusil štěstí. Bohužel to nevyšlo. Navíc jsme týden před tímto zápasem měli trénink, kde jsme se snažili kopat z půlky na branku. Tak jsem si na to vzpomněl a byla z toho povedená střela.
Kdy jste se poté dozvěděl o druhé nominaci?
Kdy? No, asi v úterý kolem poledne mi psal Kuba, ať si připravím rozhovor, že budu jasný vítěz a ono se to vážně povedlo (se smíchem přiznává).
Počítal jste na základě toho s vítězstvím?
Když ten člověk něco řekne, tak je to pravda. Ale já ho ujišťoval, že je to stejně jedno, když vyhraju. Myslel jsem, že nemůžu mít rozhovor, když už jsem ho měl. No a podívejte se, jak to dopadlo (úsměvně hlásí), mluvíme spolu (pobaveně dodává).
Ano, je potřeba nechat čichnout jiné, jenomže Vltava si odbyla zlatý hattrick a Zlatá Koruna byla tázaná před týdnem. Jiná cesta nevedla.
Je správné, že to kvůli čtenářům střídáte, aspoň se něco dozví a dočtou, jak to funguje v jiných klubech. Váš portál se mi strašně líbí, dřív jsem hodně chodil na Jihočeský fotbal, teď si radši počtu vaše stránky. Děláte moc zajímavé rozhovory, aspoň si my kluci z okresu přijdeme slavní (stále nemůže zakrýt smích).
Jménem portálu děkuji za přízeň. Pojďme dále, nyní vás čeká doma Nová Ves. Co od toho utkání čekáte?
Já čekám hlavně tři body, nesmíme ale nic podcenit. Doufám, že budeme aspoň na tenhle zápas kompletní. Velmi mě mrzí zdravotní potíže Varhola, je to velice kreativní hráč a v týmu momentálně znatelně chybí.
Na co bude třeba si dát největší pozor? Co je vaší slabinou a kde může být soupeř nebezpečný?
V Dolním Dvořišti se velice těžko vyhrává, před našimi fanoušky to má každý soupeř těžké. Největší pozor? Víte, že ani nevím? Já snad ještě proti Nové Vsi ani nehrál, takže se nechám překvapit. A slabinu my doma nemáme. Jen ve středu zálohy chybí již zmíněný Varhol, Ostatní bych si s dovolením nechal pro sebe, ještě bych něco prozradil a soupeř by se na nás mohl vytáhnout.
Když se vrátíme k tomu, jak jste nastínil, že jsi náš čtenář, kde vidíte velkou přednost portálu?
Mně se líbí celý portál, navíc jste doplnili statistiky hráčů, co víc si přát? Celý portál je velká přednost před ostatními weby. Jsem rád, že tuhle práci děláte. Zpříjemní to den nejedné osobě.
A napadá Vás naopak něco, co tam schází a uvítal byste to?
Snad ani ne, i když jedna věc by tu byla. Vlastně jsem přemýšlel, co třeba rozhodčí? Docela by mě zajímal nějaký automatický výpis, kdo bude pískat další kolo.
V závěru opět prosím nějaký vzkaz pro fandy, spoluhráče a čtenáře.
Děkuji moc všem za hlasy, všichni jste skvělí. Choďte na nás jako doposud a my slibujeme, že budeme dál pracovat a třeba se malý zázrak povede. A hlavně kvůli Tedeášovi, Dolňák forever.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.