Daniel Solný - Jsem rád, že jsme to nezabalili ani za stavu 3:0

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 10. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře o hráče kola. Co říkáte na svou nominaci a co vás to bude stát v kabině?
Děkuji za nominaci. Rozhodně by si ji zasloužil celý tým. Stát mě to bude láhev. Pokladník už mě samozřejmě kontaktoval. (úsměv)
Jak jste byl spokojený se svým výkonem?
Začátek byl těžký. Celý zápas pršelo a terén byl obtížný. Měli jsme problémy s přechodem do útoku, takže jsem se musel dost stahovat pro balón dozadu a to mi moc nevyhovovalo. Byl to z mé stránky bojovný výkon.
Co výkon týmu, v čem vás překvapil a v čem naopak zklamal?
Tak překvapil mě, že jsme to za stavu 3:0 v 17. minutě nezabalili. Bylo to opravdu nepříjemné… Zklamal mě vstupem do utkání, protože si něco řekneme v kabině a potom prohráváme 3:0.
Čím vás zaskočil soupeř ze Slavkova?
Rozhodně rychlým přechodem do útoku. Dělali nám v obraně ze začátku obrovské problémy. Měli za dvacet minut hry asi šest gólových šanci.
Co bylo klíčem k vaší výhře? Který okamžik to zlomil?
Za mě rozhodně gól na 4:3 v 65. minutě, který nás pořádně nakopl. Kupodivu jsem ho dal já (smích). No a za další dvě minuty už jsme vyrovnali. (úsměv)
Jak vůbec zápas probíhal?
Prvních dvacet minut hrál jen Slavkov a z šesti obrovských šancí dal naštěstí jen tři. Zbytek pochytal náš Krtek (Petr Pelc). Potom se mi podařilo utéct obránci, který mě zastavil nedovoleným zákrokem a Mezi (Petrik Mezera) se nemýlil, i když na tréninku netrefí často ani bránu. Poté už se hra vyrovnala a šlo se do poločasu za 4:2. Druhý poločas byl dlouho kopaná daleko od brány. V 65. minutě jsem po lajně utekl a snížil na 4:3. Hned po rozehrávce jsem posunul míč na Foresta (David Matyášek) a ten se většinou nemýlí a 4:4. Slavkov už měl sestavu dost prostřídanou a poslední dvacetiminutovka patřila nám a vyšlo to, když to krásně vymyslel Víťa Dietrich.
Jak padl váš gól? A jak vypadala situace, která předcházela penaltě?
Tak penalta vznikla tak, že mě obránce nechal otočit se s míčem a potom už jsem byl před ním a obránce už to hasil faulem. Můj gól na 4:3 padl dlouhým míčem za obranu po lajně a z úhlu jsem brankáře propálil.
Jak vám bylo, když soupeř vedl po čtvrthodině o tři branky? Jak to vypadalo v kabině o přestávce?
Snažil jsem se i za stavu 3:0 hrát fotbal a být nebezpečný. V hlavě mi samozřejmě běželo i to, že tady přece nedostaneme desítku… V kabině byl trošku vítr ze strany trenéra, ale oprávněný…
Co si myslíte, že bylo příčinnou vašeho skvělého obratu ve druhém poločase?
Na straně Slavkova si myslím, že brzo a špatně prostřídal. U nás bylo příčinou naše bojovnost a lepší střídání, kde jsme poslali mladou krev. (úsměv)
Jak jste zatím spokojen s účinkováním Komárova v soutěži? Co vám chybí k úplné spokojenosti?
Spokojený rozhodně nejsem. Nejvíce mě štve zápas doma s Vávrovicemi, kde jsme byli mnohem lepším týmem, který jsem pohřbil já osobně neproměněním ničeho, a že toho bylo… Ke spokojenosti chybí lepší umístění v tabulce. (úsměv)
Jak byste se charakterizoval jako fotbalista? Jaké jsou vaše přednosti a naopak slabiny?
Asi rychlý soubojový typ, noční můra pro obránce (smích). Slabiny bohužel neprozradím (smích).
V létě jste se vrátil z Raduně do Komárova. Co vás přimělo k návratu?
Tak v první řadě jsem dal slib, že pokud kluci z Komárova postoupí do okresu, vrátím se rád. A taky mě přiměla super parta, která v Komárově je.

Autor: Tomáš Holata

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.