Lukáš Veřmiřovský - Chtěl bych ještě zlepšit koncovku

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 9. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře o hráče kola. Tuším, že je to první v dresu Štáblovic. Co vás tento primát bude stát?
Zdravím, děkuji a ano, v dresu Štáblovic je to mé poprvé. Tento veleúspěch mě sice bude stát láhev, ale vážím si ho! (smích)
Jak jste byl spokojený se svým výkonem v Hlavnici? A jak hodnotíte zatím sezónu z pohledu vašich výkonů?
Těžko hodnotit svůj vlastní výkon, ale dle mého to nebyl z mé strany nejhorší zápas. Celkově se svými výkony letos zatím spokojený nejsem, hodně promarněných šancí a nepřesností v přihrávkách..
Jak hodnotíte výkon týmu? Chybělo mu něco k dokonalosti?
K dokonalosti tomuto zápas chybělo opravdu hodně, byl to společně s Vítkovem dosti špatný výkon, byť tomu výsledek neodpovídá.
Jaké pokyny vám dal trenér před zápasem? Plnili jste je podle jeho představ? Nebo vám něco po zápase vytkl?
Před zápasem jsme si v kabině řekli, že budeme soupeřovu obranu napadat vysoko, což se nám dařilo. Ovšem měli jsme jak v prvním, tak v druhém poločase asi 15 minut výpadek, kdy jsme nedostupovali hráče, nebyli důrazní, mezi řadami vznikaly velké díry, kterými se soupeř dostával do příležitostí a to nám bylo pochopitelně vytčeno.
Zaskočil vám něčím soupeř? Co vám na jejich hře dělalo největším problém?
Nejvíce mě překvapila jejich bojovnost. Hlavnice bojovala do poslední minuty. Největší problémy vnímám jako rychlý přechod do útoku po naši chybě a ztraceném míči.
Popište našim čtenářům průběh zápasu.
Z počátku zápasu jsme měli sice v útoku převahu, nedokázali jsme však ze tří šancí proměnit ani jednu. Hrálo se nahoru dolů, na počtvrté už to vyšlo a šli jsme do vedení, ale soupeř 5 minut na to vyrovnal. Po tomto gólu nás soupeř začal tlačit a dostával se do příležitostí, uklidnil nás gól Sedla a my začali šance proměňovat. Do šaten se šlo za stavu 1:5. Druhý poločas byl z naši strany hrozný výkon, kdy jsme soupeři prakticky nahráli na 2 góly a Hlavnice začala kousat, nakonec se po lajně v 80. minutě uvolnil Olda Minarčík a situaci uklidnil gólem na 6:3.
Vsítil jste dvě branky. Jakým způsobem jste jich docílil?
Za první branku musím poděkovat Tessimu, který mi přihrál před prázdnou bránu a já pouze doklepával. Druhý gól padl po zaběhnutí za obranu, kdy mi Sedlo přihrál mezi obránce a já zakončoval podél brankáře.
Nevyšel vám moc začátek druhé půle. Čím si vysvětlujete tento výpadek?
Popravdě nevím, co to byl za již druhý 15minutový zkrat, kdy jsme přestali běhat a nechali hrát soupeře. Tomuhle se musíme do příštích zápasů vyvarovat.
V sezóně jste vsítil zatím 11 branek. Panuje s tímto počtem spokojenost? Jaké mety byste rád docílil v podzimní části?
Počet branek není špatný, ovšem spokojenost nepanuje, jelikož jsem spoustu šancí ještě zahodil. Rád bych tuto sezónu pokořil loňský počet branek, ale nejdůležitější jsou body.
Jak jste spokojen s účinkováním Štáblovic v této sezóně? Co vám chybí k úplně spokojenosti?
Troufám si říct, že jsme spokojeni všichni, vedeme tabulku, v kabině panuje dobrá nálada, k úplné spokojenosti nám chybí kvalitnější koncovka, komunikace a snad postup do vyšší soutěže.
Jak vy sám byste se charakterizoval jako fotbalista. Jaké jsou vaše přednosti a naopak nedostatky?
Mou hlavní předností je rychlost a chuť dávat góly (smích), nedostatků bude mnoho, jako největší vnímám hru hlavou a technicky by to taky mohlo být lepší.

Autor: Tomáš Holata

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.