Patrik Kozelek - Chceme hrát moderní fotbal

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 8. kole az vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tým vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyspovídala a rozhovor naleznete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, jak jste spokojen se svou výhrou a svým sobotním výkonem?
Zdravím všechny fanoušky a fanynky dobrého fotbalu. S výhrou jsem vůbec nepočítal, nevěděl jsem, že jsem v sestavě kola. Dověděl jsem se to až v úterý v práci. Je to super pocit po návratu do Čech. Výkon na hřišti může být vždycky lepší.
Našel byste na něm nějakou mouchu? A co byste tedy chtěl zlepšit?
Mouchu asi přímo ne, zkazil jsem nějaké přihrávky, takže určitě bych chtěl ještě zlepšit přesnost.
Na týmovem výkonu byste našel nějaký nešvar, na kterém je třeba zapracovat?
Vždycky je na čem pracovat, v útočné fázi určitě na koncovce. I přes naše vysoké výhry nedáváme spoustu tutovek. V obranné fázi zase zbytečné chyby a laciné goly, které sami věnujeme soupeřům.
Jaké pokyny vám dal trenér před zápasem? A jam zhodnotil váš výkon?
Zapomněl nám říct, že si máme vzít betonové chrániče. Na co apeloval, byl vysoký presing, který se vyplácel na jedničku. Trenéři byli s výkonem spokojeni.
Zaskočil vás něčím soupeř ze Žimrovic? Co vám dělalo problémy na jeho hře?
Herně nás nezaskočil ničím. Problémy nám dělala jejich surová hra. Směšné byly některé psychické výlevy jejich hráču.
Popište nám průběh zápasu.
Celý zápas jsme herně dominovali. První poločas jsme se bránili surové hře Žimrovic a psychickým výlevum jejich hráčů, stejně jako jejich realizačního týmu. Příjde mi, že k nám přijeli nás zranit a ne hrát fotbal. Více se soustředili na to, jak komu zlomit nohu než na fotbalový výkon. Absolutně to nechápu, nerozumím tomu a odsuzuji to. Tohle nemělo s fotbalem nic společného. Na každém našem zápase je video, v dobré kvalitě. Co bych ještě dodal, tak rozhodčí absolutně nezvládl první poločas.
Co bylo klíčem k vaší vysoké výhře?
Důležitým klíčem bylo nenechat se vyprovokovat a hrát svojí hru. Což se nám podařilo na jedničku si myslím.
Jak jste spokojen zatím s působením svého týmu v soutěži?
Jsme první, takže spokojenost je na místě. Ale je to těsné, a pokud chceme postoupit, musíme se vyvarovat některým chybám, co děláme. Jsou to všechno těžké zápasy, nesmíme usnout na vavřínech. Je to velmi vyrovnaná soutěž.
Většinou jste své soupeře přejeli. Prohráli jste jen s Vítkovem. Čím vás tento soupeř zaskočil?
Vítkov nás podle mě zaskočil, jak technicky, tak i takticky. Hráli opravdu skvěle a to i v deseti. Dávám to trošku za příčinu naši nesehranosti, bylo to hned na začátku sezony. Na jejich velkém hřišti jsme si zkrátka nevěděli rady. Kdybychom s nimi hráli teď, myslím si, že by to vypadalo jinak.
Před sezónou jste přestoupil do Štáblovic, jak se upekl váš transfer?
Štáblovice už mě kontaktovaly v zimě. Byl jsem ale domluvený v Polsku, že zůstanu do konce sezony a v létě odejdu. Štáblovice s tím souhlasily. Hraje tam spousta kluků, které znám už delší dobu, a ti mě na začátku kontaktovali.
Dlouho jste působil v Polsku. Kde všude? Na jaké úrovni? A jak byste polské ligy srovnal tady s českými?
Hrál jsem za Branice, které jsou hned na hranici s Úvalnem. Žil jsem tam do dneška, kdy jsem se přestěhoval zpět do Česka. Když jsem tam začínal, hráli jsme něco jako 1.A třídu u nás. Po roce působení tam, jsme udělali suverénně postup. Hráli jsme 5. ligu, něco jako je tady krajský přebor. Ono co se týče úrovně, je to dost podobné jako v Česku. Po sobotním zápase se Žimrovicemi mi příjde, že rozdíl byl v mentalitě. Tohle jsem v Polsku nikdy nezažil. Stejně jako závistivé řeči některých lidí z okresu.
Jal byste charakterizoval hru svého týmu? A jakou chcete praktikovat?
Charakterizoval bych to jako moderní fotbal, co se v dnešní době hraje. Určitě chceme praktikovat kombinační fotbal. Myslím si, že se nám to daří. Nekompromisně dopředu a soustředěně dozadu.
Co vy jako fotbalista. Jaké jsou vaše přednosti a naopak slabiny?
Těžko posuzovat sám sebe. Jako přednost si myslím, že mám dobrou hru hlavou, jsem soubojový typ, stejně jako si myslím, že se snažím hrát hodně kombinačně. Jako slabinu asi sem tam tu přesnost.
Jak trávíte svůj volný čas? Jaké jsou vaše koníčky?
Volný čas se snažím trávit nejvíc s mou přítelkyni, se kterou očekáváme potomka a s pejskem, kterého máme. Dále také se svou rodinou a určitě i se svými přáteli. Začal jsem se hodně věnovat šipkám, které i hraju.

Autor: Tomáš Holata

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.