Jsem rád, že mi to tam začalo padat, ale na hattricku mají velkou zásluhu spoluhráči, říká Jan Linhart HRÁČ 5. KOLA | 1.A třída sk. B, 2024-2025

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 5. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Jan Linhart z FK Řeporyje! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Začínal jsi ve Slavii Praha – jaké byly tvoje fotbalové začátky?
Na své začátky rád vzpomínám. S klukama jsme toho spoustu zažili a fotbal pro nás byl v té době vším. Byly to skvělé časy.
V minulé sezóně jste skončili na osmém místě. Co jste se z loňské sezóny naučili a jak se to promítá do letošních ambicí týmu?
Minulý rok jsme měli skvělý podzim, a tak jsme mohli na jaře hrát s klidnou hlavou. Myslím si, že máme kádr na to, abychom toto umístění zopakovali, ne-li ještě zlepšili.
Jak probíhala letní příprava a jak jsi s ní spokojený? Přinesla vám něco zásadního do hry?
Letos jsme začínali později než obvykle, i kvůli tomu, že došlo ke změně trenéra, ale myslím si, že jsme to intenzivními tréninky dohnali.
Po pěti kolech máte na kontě 4 body a nacházíte se na 12. místě. Co myslíš, že vám zatím chybí k lepším výsledkům?
Myslím si, že jsme si z prvních čtyř kol zasloužili více než pouze jeden bod. Například s Mezinárodním svazem mládeže jsme měli více ze hry, ale nedokázali jsme se prosadit a soupeř to potrestal. Věřím, že jsme na dobré cestě a pokud budeme takto pokračovat, výsledky se dostaví.
V posledním zápase proti Nebušicím jsi zaznamenal hattrick. Jak bys zhodnotil svůj výkon, popsal své góly a co pro tebe znamenají takové zápasy, kdy se ti tolik daří?
Už před zápasem jsem byl hodně natěšený a navíc jsme nutně potřebovali přivézt tři body, abychom se odlepili od spodku tabulky. Kluci mi to tam dvakrát připravili až "do kuchyně", takže na tom mají velkou zásluhu hlavně oni. Každopádně jsem rád, že mi to tam začalo padat.
Ve druhém poločase zápasu proti Nebušicím jste dominovali a nakonec vyhráli 5:2. Co se změnilo v průběhu zápasu a jaké taktické změny vám pomohly získat kontrolu nad zápasem?
První poločas byl doslova reklama na antifotbal, nakopávaná nahoru dolů. V druhém poločase jsme drželi balón na zemi a začali jsme si vytvářet šance, které jsme konečně začali proměňovat.
V zápase proti Březiněvsi Ivan Pánek skóroval z půlky hřiště a zajistil vám remízu. Jak jsi tu situaci vnímal z hřiště a co jsi na takový gól říkal?
Gól to byl náramný! Leda kdo by řekl, že se to vidí jednou za život, ale když hrajete v týmu s Ivanem, jste svědky podobných parád poměrně často. Viz gól do horního růžku v Nebušicích.
Jaké jsou tvé osobní cíle v této sezóně? Máš stanovený počet gólů, kterého bys chtěl dosáhnout?
Primárně bych si přál, aby se nám dařilo jako týmu. Konkrétní osobní cíl nemám, ale bylo by super, kdyby mi to tam takhle padalo i nadále.
Řeporyje se v posledních zápasech zvedají. Jaká je atmosféra v kabině? Je cítit sebevědomí a chuť zlepšovat výsledky?
I přes ty úvodní prohry jsme věděli, že pokud budeme makat jako doteď, tak se výsledky dostaví. Máme výbornou docházku na tréninky, schází se nás pravidelně přes 18 hráčů a i naše výkony jdou nahoru.
Jak vidíš své další působení ve fotbale? Máš dlouhodobé cíle, kam by ses chtěl ve své kariéře posunout?
K fotbalu jsem se vrátil před třemi roky a mým cílem je hlavně se tím bavit, tak jako doteď.

Autor: Redakce Praha

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory

Tabulka Z Skóre B
1 SC Olympia Radotín 11 22:12 26
2 FK Zlíchov 1914 10 31:12 23
3 Prague Raptors Football Club 10 23:13 18
4 SK Zbraslav 10 17:12 18
5 SK Uhelné sklady Praha 10 24:16 15

Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Martin Ondruš 12
2 Leo Bužík 12
3 Daniel France 9
4 Jan Linhart 8
5 Michael Richard James Houdek 8

Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radek Hruška 36 50,0% 1
2 Venca Likeš 33 45,8% 0
3 Jiří Klik 24 42,9% 0
4 Martin Charvát 13 54,2% 0
5 Jaromír Bělunek 10 41,7% 0

Zobrazit celou tabulku