Moje rodina chápe, co pro mě fotbal znamená, říká Martin Kourek

Vítězem hlasovací soutěže hráč kola se stal Martin Kourek z Přibyslavic B, který přispěl dobrým výkonem svého týmu nad Radotícemi. Nyní si s vítězným hráčem přečtěte celý rozhovor

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Martine, gratuluji ti k vítězství v naší anketě. Jaká byla reakce na tvoji výhru v naší anketě?
Upřímně by mě ani nenapadlo, že bych to mohl vyhrát. Byl jsem velmi nadšený, už jen z toho, že jsem se dostal do sestavy kola. Když jsem se dozvěděl výsledky, neměl jsem slov.
Jak si byl spokojený se svým výkonem?
Se svým výkonem jsem v tomto zápasu velmi spokojený. Dařilo se mi podržet tým, když bylo třeba.
Jak jsi zatím spokojen se vstupem do nové sezóny?
S A týmem se nám začátek moc nevydařil, s B týmem bylo vkročení do nové sezóny úspěšnější. Věřím, že se nám všem bude už jen dařit a zabojujeme o nejvyšší příčky v tabulce.
Nyní vás čekají Šebkovice B. S čím půjdete do zápasu a co od něj očekáváš?
Očekávám, že to bude velice těžké utkání, kde bude rozhodovat sebemenší chyba. Doufám však, že předvedeme skvělý výkon a přivezeme co nejvíce bodů.
Čím vším je pro tebe fotbal?
Fotbal je součástí mého života již od dětství. Nedokážu si představit, že bych se tomu nemohl dále věnovat. Je to radost, vášeň, únik od starostí všedních dní. Je to něco, co mě naplňuje.
Máš ve vašem týmu nějakou přezdívku?
Ano mám. Občas mi spoluhráči přezdívají „Krejda“, protože vizáží některým připomínám Ladislava Krejčího. Převažuje však přezdívka „Klička“.
Vzpomeneš si na nějaký vtipný moment nebo jinou fotbalovou příhodu, na kterou nikdy nezapomeneš a o co šlo?
Poměrně vtipná je příhoda ze dne, kdy vznikla má nejčastější přezdívka. Při zápasu s Nedvědicemi jsem dostal přihrávku, protihráč vyběhl proti mně. Já jsem jej obehrál kličkou, vše vypadalo nadějně. Míč jsem však odkopl příliš daleko, další protihráč mi jej sebral a dostal jsem gól. Od té chvíle mi kluci v kabině říkají „Klička“.
Jak tě podporuje rodina?
Moje rodina chápe, co pro mě fotbal znamená a jak moc je pro mě důležitý. Jsem jim vděčný, že mi umožnili vstoupit do světa tohoto sportu.
Jak jsi s fotbalem začínal a kde všude jsi působil ?
S fotbalem jsem začínal v Přibyslavicích, jako malý kluk. Od mladších žáků až po dorost jsem hrál v Okříškách, a když jsem z dorostu vycházel, vrátil jsem se zpět do Přibyslavic.
Máš nějaké fotbalové cíle do budoucna?
Soustředím se na celkové zlepšování. Snažím se na sobě pracovat, vyvarovat se chyb a v každém zápasu chytat co nejlépe.

Autor: Radim Procházka

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.