Máme 4 body a to je o 4 víc než jsme měli před rokem, říká Michal Šilhavý HRÁČ 3. KOLA | 1.A třída sk. B, 2024-2025

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 3. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Michal Šilhavý brankář Slivence! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Michale, přestoupil jsi do Slivence z Nebušic v roce 2023. Jak bys popsal rozdíly mezi těmito týmy?
Oproti Nebušicím se ve Slivenci scházíme v dobrém počtu na oba dva tréninky v týdnu, tím pádem mají ty tréninky lepší úroveň. V tom je asi největší rozdíl.
Sleduješ ještě svůj bývalý tým Nebušice ve druhé skupině A třídy? Co říkáš na jejich letošní výkony?
Ano, jejich výsledky sleduji. Myslím, že na domácím hřišti budou pro každého nepříjemný soupeř.
Již potřetí v této sezóně vyhrál hráč Slivence ocenění hráče kola. Jaký je tvůj pocit, že jsi dalším hráčem Slivence, který získal toto ocenění, a už pokladník stanovil přesnou částku, kolik to bude stát do klubové kasy?
Jsem rád, že vyhrávají kluci od nás a doufám, že to tak bude i po příštím kole. Přesnou částku zatím pokladník neřekl, ale zadarmo to určitě nebude.
V zápase proti Přední Kopanině B jsi čelil třem gólům od Štěpána Hájka. Jaké to je, když musíš čelit hráči, který běžně hraje v divizním A týmu? Co jsi se z tohoto zápasu naučil?
Určitě jsme si všichni odnesli dobré zkušenosti. Zjistili jsme, že i proti takto silnému soupeři se dá hrát vyrovnaný zápas.
Jak bys zhodnotil svůj výkon v tomto zápase proti Přední Kopanině B a co bys udělal jinak, kdyby ses mohl vrátit zpět na hřiště?
Myslím že můj výkon nebyl špatný. Po zápase jsem viděl i video a třeba situaci před prvním gólem bych řešil jinak.
Víme, že brankářská pozice je specifická a často se od brankářů očekává, že budou organizovat obranu. Jaký je tvůj styl komunikace s obranou během zápasu? Jsi spíše tichý pozorovatel, nebo máš rád, když můžeš své spoluhráče usměrňovat hlasitě?
V zápasech se snažím hodně mluvit a organizovat obranu. Pomáhá to mně i spoluhráčům.
Trenér Majer zmínil, že i přes prohru jste ze hřiště odešli se vztyčenou hlavou. Jak důležité je pro tebe udržovat morálku týmu i po těžkých zápasech?
Neodehráli jsme špatný zápas, myslím že se nemusíme za náš výkon stydět. Do dalšího zápasu půjdeme čistou hlavou a s odhodláním zvítězit.
Co říkáš na to, že Slivenec je po třech kolech A třídy na šestém místě? Jaká je atmosféra v týmu a co očekáváte od dalšího zápasu se silným Braníkem?
Máme 4 body a to je o 4 víc než jsme měli před rokem, takže začátek sezóny je určitě lepší. Na Bráníku nás čeká těžký zápas proti silnému soupeři. Očekávám další vyrovnaný zápas se šancemi na obou stranách.
Brankářská pozice vyžaduje hodně koncentrace a připravenosti na nečekané situace. Máš nějaký rituál nebo techniku, kterou používáš před zápasem nebo během něj, aby ses udržel v dobré kondici a soustředění?
Ano, mám nějaké rituály. Před zápasem se snažím namotivovat a zklidnit, abych na hřišti působil jistým dojmem.
Kdyby ses mohl proměnit v jakéhokoli slavného brankáře na jeden den, kdo by to byl a proč?
Byl by to Manuel Neuer. Obdivuji jeho sebevědomí a klid při hře nohama.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.