Jakub Kříž: "Teď nám jde líp fotbal než futsal!"

Jakub Kříž (SK-1.FC Mikulovice) se stal Hráčem 3.kola Okresního přeboru Pardubic. V rozhovoru se dozvíte, že ani přetržená achilovka a půlroční pauza Jakuba nezastavila v chuti dobývat brány svých protivníků. Po příchodu zkušených futsalistů Rešetára a Chmelíka navíc cítí všichni v Mikulovicích sílu a možná i pokukují po nejvyšších příčkách tabulky. A věděli jste, že se v životě Jakuba letos v květnu objevil někdo opravdu moc důležitý?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Hráčem kola jste se Jakube stal po svém výjimečném výkonu proti Újezdu, kdy se Vám povedlo vstřelit hned kvarteto gólů. Poté, co jste musel kvůli zranění vynechat celou jarní část okresu, máte asi obrovskou motivaci a chuť do fotbalu?
Přesně tak, po přetržení achilovky a půlroční pauze jsem se hodně těšil, až budu moct vyběhnout na trávník. Radost mi dělá i to, že během předsezónní přípravy bylo na každém tréninku minimálně 15 fotbalistů a všichni měli velkou chuť a touhu vstoupit do soutěžě úspěšně.
Při jaké činnosti jste se zranil?
Zranění jsem si způsobil při futsale, který hraji také za tým Mikulovic.
To je pro mě novinka, že mají Mikulovice i futsalový tým. Jakou hrajete soutěž a je vás v Mikulovicích víc takových obojživelníků, kteří střídají fotbal a futsal?
Hrajeme také okresní přebor, kdy se celá soutěž odehrává ve Slatiňanech během osmi víkendů. Každý víkend se odehrají dva zápasy. Většina fotbalistů, o kterých píšete, hraje i futsal - Těšínský, Hyxa, Plesinger, Vencl, Červenka, Nováček, Bříza, Novotný, Karlík, Křivka...
Tak tomu říkám vášeň pro hru s míčem! Co jde Mikulovicím lépe?
Pauza v polovině sezóny je dlouhá, tak si s klukama futsal zahrajeme rádi. Hraje se od listopadu do února. Řekl bych, že v současné době nám to jde lépe na velkém hřišti, ale jinak bych řekl, že jak ve futsalové, tak i fotbalové tabulce jsme na tom dost podobně.
Máte Jakube kromě hry s míčem čas ještě na jiné záliby a koníčky?
Jelikož se nám s přítelkyní v květnu narodil syn, tak se chci věnovat hlavně jemu. Tudíž míč stačí, na nic jiného už čas nebude.
To samozřejmě blahopřeji. Je vidět, že v Mikulovicích nemusejí mít strach o budoucí fotbalovou generaci. Ačkoli, pamatuji si dobře, že jste velkou část své fotbalové kariéry spojen s Chrudimí?
Děkuji. Ano, z Chrudimi pocházím a s fotbalem jsem tady začínal ve 4 letech. Za tehdejší AFK jsem hrál až do svých 19 let.
Sledujete, jak teď Chrudim válí ve 2.lize?
Ano, překvapuje mě, jak se jim daří. Upřímně, raději ale sleduji zahraniční fotbal. Odmala fandím Realu Madrid, na který se rád v televizi podívám. Z českých týmů určitě Slávia Praha.
Zpět k okresu. Mikulovicím to teď docela šlape! Cítíte v týmu sílu? Sílu třeba i na nejvyšší příčky tabulky?
Ano, posílili jsme, uzdravili se hráči. Po dvou odehraných zápasech toho nechci moc hodnotit, ale zatím nám náš styl hry vychází, ale troufám si říct, že pokud bychom se scházeli na všechny zápasy v kompletním složení, tak můžeme potrápit jakéhokoliv soupeře. A co se týká umístění v tabulce, tak většinou je pro nás základ udělat šestadvacet bodů, aby se nespadlo a pak se uvidí, jak se tabulka bude vyvíjet dále.
Příchod futsalistů Rešetára a Chmelíka je asi slušná vzpruha pro tým. Jak vidíte zápas v Chvojenci?
Kluci mají spoustu zkušeností, chuť do fotbalu, jsou to nadstandardní hráči, takže jsme všichni rádi, že za nás hrají. Chvojenec posílil, určitě bude hrát ve vyšších patrech tabulky než v minulém ročníku, neočekávám lehké utkání, ale určitě budeme chtít zvítězit - (poznámka redakce: zápas skončil 0:0).

Autor: Filip Hlaváček

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory

Tabulka Z Skóre B
1 Titanic Srch 8 36:2 24
2 SK-1.FC Mikulovice 7 24:4 19
3 SK Holice B 9 33:21 19
4 Sokol Dříteč 9 28:25 16
5 SK Nemošice 8 22:17 15

Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Štefan Kušnír 14
2 Tomáš Rolinek 14
3 Jakub Černý 10
4 Jakub Kříž 8
5 Jakub Maivald 7

Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Venca Likeš 27 55,1% 0
2 Jiří Klik 26 54,2% 0
3 Jiří Novotný 25 51,0% 0
4 Radek Hruška 22 45,8% 0
5 Jan Černohubý 22 52,4% 0

Zobrazit celou tabulku