Chceme hrát každý zápas na balónu a kontrolovat hru, říká útočník Slivence Josef Maršálek - HRÁČ KOLA - 2.kolo Pražský | 1.A třída sk. B, 2024-2025

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 2. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Útočník Slivence Josef Maršálek! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Josefe, na jaře jste přestoupil z Tatranu Kadaň, kde jste hrál ústecký přebor. Jak byste srovnal úroveň soutěže v Ústí nad Labem s pražskou 1. A třídou?
Řekl bych, že to je hodně podobná soutěž, ať už v kvalitě, rychlosti nebo v důraznosti.
Jak probíhala vaše adaptace v novém týmu? Co vás na Slivenci nejvíce překvapilo nebo zaujalo v porovnání s vaším předchozím působištěm?
Adaptace probíhala výborně, od první minuty jsem se cítil dobře. Kluci mě přijali skvěle, což mi hodně pomohlo abych se cítil herně v pohodě.
Vaše spolupráce s týmem se zdá být velmi úspěšná. Co považujete za klíčové pro vaši rychlou integraci a úspěšné zapojení do hry Slivence a s kým se vám hraje nejlépe?
Za klíčové považuji, že jsme si sedli i po lidské stránce, což se pak odráží i na výkonech na hřišti.
Jaké rozdíly jste zaznamenal v herním stylu a tréninkových metodách mezi Slivencem a Tatranem Kadaň? Co je zde jiné?
Myslím si, že to je hodně podobné, ale na Slivenci dbá trenér více na kondici, což přináší ovoce i počet hráčů, kteří se účastní tréninků je super.
Znovu se hráčem kola stal hráč Slivence, a tentokrát jste to vy. Jak vnímáte tuto poctu a co na to říkají vaši spoluhráči?
Jde vidět, že jsme dobrá parta, jeden pro druhého hlasujeme a chceme aby to vyhrál hráč z týmu, samozřejmě jsem rád, že jsem tohle ocenění vyhrál právě já.
Říká se, že hráči kola musí platit do klubové kasy. Máte už představu, kolik budete muset přispět?
Určitě mi tam pokladník něco napíše. Přesnou částku říct nedokážu, ale taková “pokuta” mě těší.
V zápase proti Meteoru jste přispěl jedním gólem a jednou asistencí a celkově tým vyhrál 6:0. Jak byste zhodnotil svůj výkon a celkovou hru týmu v tomto zápase?
Zápas se mi podařil, ať už prací pro tým nebo produktivitou, tým hrál koncentrovaně se zajištěnou obranou a čekal na příležitosti, které přišly a podařilo se nám je proměnit.
Váš tým byl v zápase s Meteorem extrémně efektivní v rychlých protiútocích. Byl to plán od začátku, nebo se tato taktika vyvinula v průběhu zápasu?
Úplně v plánu to nebylo, chceme hrát každý zápas na balónu a kontrolovat hru, ale v průběhu zápasu jsme herní styl trošku upravili, což přineslo ovoce. Ukázali jsme si, že i když to nejde podle plánu od začátku, jsme schopní na to dobře zareagovat.
Trenér Aleš Majer po zápase vyjádřil spokojenost s vaším výkonem a prací celého týmu. Jaké cíle si nyní stanovujete pro další zápasy a jak vidíte zápas doma s Přední Kopaninou?
Jsem rád, že byl trenér spokojený, celý tým vždy dře na 100% a přináší to body, které chceme sbírat. Jdeme od zápasu k zápasu a každý zápas chceme dovést do vítězného konce, chtěli bychom se pohybovat v tabulce nahoře. Přední Kopanina je těžký soupeř, ale nedáme jim nic zadarmo, určitě chceme tohle utkání zvládnout za plný počet bodů.
A teď trochu odlehčeně – jaký máte předzápasový rituál? Něco, co děláte před každým zápasem pro štěstí?
Nějaké svoje rituálky mám, ale ty si nechám pro sebe.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.