Ladislav Mile: "Jsem už celkem pomalovanej, ale fotbalové tetování ještě nemám!"

Ladislav Mile (TJ Sokol Roveň) se stal Hráčem úvodního kola Okresního přeboru Pardubic. Hlavním tématem rozhovoru bylo derby mezi Rovní a holickou rezervou. Láďa prozradil, jak to v tomto nejprestižnějším zápase chodí na hřišti a jak probíhá společná oslava v hospodě. Zároveň odtajnil svůj nový fotbalový rituál, který mu dodává šťávu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Na úvod tradičně. Kde všude jste hrál fotbal a jak jste se dostal do TJ Sokol Roveň?
Pocházím z obce Uhersko, která sousedi s Rovní. Do Rovně jsem chodil na základní školu, takže začátek fotbalu začal v Rovni. Pak jsem se dostal v 9 letech do pardubického výběru a odehrál tam jednu sezonu. Bohužel, abych mohl pokračovat, tak jsem musel přestoupit na Základní školu do Ohrazenic. Z roveňské školy se mi nechtělo, a tak jsem zamířil na 3 roky do SK Holice. V Holicích si mě vyhlédnul trenér dorostu SK Vysoké Mýto a strávil jsem tam jednu sezonu. V 15 letech jsem si dal na 3 roky od fotbalu pauzu, ale opět jsem se k němu vrátil a zamířil do AFK Horní Jelení. Tam jsem odehrál dorost a přešel do chlapů, kde jsem si stihl ještě zahrát krajský přebor, který v tu dobu Jelení rok hrálo. Pak už jsem se vrátil do mateřského klubu Roveň, kde už zůstanu do konce kariéry. Je potřeba zmínit, že jsem se v roce 2017 na rok upsal ve vedlejší obci Ostřetín, ale to bych raději nerozebíral.
Kde jste se cítil nejlépe? Tipuji, že v Ostřetíně to nebylo...
Jednoznačně v Rovni. Je tu skvělá parta. Měl jsem za tu dobu, co jsem zpět v Rovni nabídky z vyšších soutěží, ale vždy jsem je s ohledem na dobrou partu v Rovni odmítl.
Vždy jste hrál v útoku? Kde Vám to sedí nejvíce?
Ne, vždy jsem hrál krajního záložníka, ale postupem času a věkem se mi začalo líbit více na hrotu a hraje se mi tam nejlépe. Zlepšit produktivitu, tak by to bylo skvělé.
O víkendu čeká váš tým docela prestižní zápas. Je derby s holickým béčkem tím zápasem, který Roveň nejvíce vyhecuje?
Určitě jdeme do zápasu s cílem vyhrát. Zápas s Holicema je pro všechny kluky motivace, protože se skoro všichni známe. Navíc se hraje v Holicích, kde je kvalitní hřiště. V zápase si nedáme nic zadarmo, kamarádi nekamarádi, ale potom si všichni společně dáme pívo a pokecáme.
Po loňském zápase jsem viděl fotku z pozápasového posezení a sklidila i úspěch na sociálních sítích. Je něco zažitého na těchto oslavách? Třeba že prohraný tým roznáší panáky?
Nemáme žádné tradice, jen po každém společném zápase hostí vždy domácí tým ten druhý. Máme vždy pivo, nějakého panáka a dobré jídlo.
Jaký je Váš tip na neděli? Roveň vstoupila do soutěže výborně, Holice naopak. Zdá se, že psychologická výhoda je na vaši straně...
Určitě tam jdeme s cílem vyhrát. Měli jsme dobrou přípravu a pokud budeme hrát jako doma s Kříční, tak vyhrajeme. Navíc mam informace, že Holice budou mít nejspíše problém s lidmi (zápas skončil nakonec 1:1 - poznámka redakce).
Všiml jsem si, že máte rád tetování. Souvisí to Vaše nějak s fotbalem? Máte nějaký rituál, který Vám má přinášet štěstí na kopačky?
Ano, jsem už celkem pomalovanej. Žádné tetování ale nemá fotbalovou tematiku. Uvidíme, třeba si ještě něco fotbalového nechám domalovat. Rituál asi ne, ale začal jsem před zápasem pít zelený čaj a musím říct, že mi to pomáhá na energii.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.