Pavel Kmetík: "1.B třída? Bude to pro Sezemice velká výzva!"

Pavel Kmetík (Spartak Sezemice) se stal Hráčem závěrečného kola Okresního přeboru Pardubic. V rozhovoru se dozvíte, jaké to je být tak trochu ve stínu bývalého profesionální fotbalisty. Co pro Sezemice znamená postup do 1.B třídy? A tipnul si Pavel správně, kolik dal celkem letos v okrese gólů?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Kolik je Vám Pavle let a kde všude jste hrál fotbal? A jak jste se ocitl ve Spartaku Sezemice?
Začínal jsem s fotbalem jako malý kluk v Sezemicích, protože jsem tady bydlel až do 14 let. Pak jsem se přesunul do Pardubic, abych se v 19 letech fotbalově zase vrátil zpět. Teď mi je 26.
Když jste se posunul v těch 14 letech do Pardubic, měl jste určitě velké plány a sny, třeba že jednou budete hrát fotbal i profesionálně...
Určitě ano, měl jsem k tomu dobře našlápnuto. V těch 14 jsem byl i ve výběru české reprezentace, nakonec to ale nevyšlo.
Velká konkurence? Málo štěstí?
Těžko říct, nechci se vymlouvat. V 17 - 18 letech jsem si úplně nesedl s trenéry, respektive asi jsem se jim typově nehodil do systému.
Teď jste ve Spartaku a v útoku nastupujete vedle ostříleného kanonýra Radka Bukače. Občas to vypadá, že jste tak trochu v jeho stínu. Jak to cítíte Vy?
Je to tak, všechno se na hřišti hraje na Bukyho. Ne že by mi to vadilo, občas mu připravím nějakou gólovku i já, aby věděl, že tam jsem.
Na druhou stranu máte jedinečnou možnost od něj něco odkoukat, nasbírat zkušenosti. Mohl byste svýma očima popsat, v čem jsou jeho silné stránky, v čem Vaše a co byste mohl zlepšit? Málokdo v okresu má totiž šanci nastupovat vedle bývalého prvoligového hráče...
Je skvělé, když máte v týmu fotbalistu jako je Radek. Silný je v kabině před zápasem, kdy nás hecuje a řekne, co a jak budeme hrát. Největší zbraní je jeho zakončení, dá gól skoro ze všeho. Mojí silnou stránkou je spíše hra zády k brance, udržet míč, vymyslet nějakou přihrávku do šance. Zároveň si uvědomuju, že bych měl jako útočník dávat hlavně góly podobně jako Buky. Tady mám určitě rezervy. Zlepšit bych měl i fyzičku, zhubnout tak 15 kilo, aby se mi lépe běhalo.
Vyzkouším Vás. Víte, kolik jste dal letos v okrese gólů? Děláte si někde doma čárky? Dáváte si cíl před sezónou, s kolika brankami byste byl spokojený?
Tipuji tak 7 - 8, možná méně. Já na to moc nehraju, jsem rád, když se daří celkově týmu.
Bylo jich 9 a byl jste třetí nejlepší střelec mužstva. Věříte si, až jednou bude tíha jen na Vás a těch branek bude muset být třeba přes 20? Pořád jste mladý a nejlepší roky máte před sebou...
Možné to je, čas to ukáže.
Podle neoficiální informace čeká Spartak Sezemice postup do 1.B třídy. Jak se v klubu těšíte na vyšší soutěž? Co postupové oslavy?
Je to nejspíše tak. Moc se na to s celým týmem těšíme, jsme rádi, že se nám to povedlo. Minulý rok nám to vyfoukla Přelouč, teď to byly Pardubičky, ale nakonec se na nás usmálo štěstí a vypadá to, že bude stačit i 2.místo. Bude to velká výzva! Hlavně se těším na naše skvělé fanoušky, jsou úžasní, jak nás podporují. Oslavy postupu? Bude to velký!
Na závěr se ještě zeptám, na co se teď v letní pauze těšíte? Co Vás baví mimo fotbal?
Těším se na tu letní pohodu, když je off season. Budu se věnovat přítelkyni, s kamarády podnikneme nějaký tenis a tak. Hlavně si užívat zasloužené volno a načerpat energii.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.